tag:blogger.com,1999:blog-6462565965397277060.post2196848619698625578..comments2024-03-26T21:15:18.937+02:00Comments on Kaikki kotona?: KalakukkoaSirkkuhttp://www.blogger.com/profile/14511059055922320741noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-6462565965397277060.post-34501080520730695292013-07-07T21:27:52.179+03:002013-07-07T21:27:52.179+03:00Olisipa kunnon leivinuuni...Laitamme usein hautuma...Olisipa kunnon leivinuuni...Laitamme usein hautumaan yöksi uuniin talvella lämmityksen jälkeen niin puuroa kuin muutakin haudutusta vaativaa ruokaa.<br />Vaan kalakukkoa pitäisikin tehdä - kiitos vinkistäpappilanmummohttps://www.blogger.com/profile/13440771435356795164noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6462565965397277060.post-80522625762690329842013-07-07T12:27:57.918+03:002013-07-07T12:27:57.918+03:00Kylläpä kerrot,Rössypottu, mielenkiintoista ja uut...Kylläpä kerrot,Rössypottu, mielenkiintoista ja uutta asiaa. Pitää ihan ruveta kyselemään suvun vanhoilta kukontekijöiltä, onko kukkopomppa heille tuttu. Itse kuulin tuosta ensimmäistä kertaa. Kyllähän tuota hätäseen sähköuunissa tehtyä kukkoa syödessä tulee mieleen, että se mitä puuttuu, on ajan kanssa paistaminen ja hauduttaminen.<br />Muutenkin minusta tuntuu, että nyt on oivallinen hetki hankkia vanhaa tietoa kaikista leivinuunissa valmistettavista perinneherkuista. Ihan liian harvoin tekivät äiti ja mummo ennen vanhaan syksyn herkkuna lanttupaistikkaita, jolloin kokonaiset lantut käärittiin moneen kertaan sanomalehteen ja annettiin hautua leivinuunissa tuntitolkulla. Lantun sisus pehmeni makeaksi mössöksi, jota lusikoivat lasten suuhun. Sitä olisi syönyt vaikka kuinka paljon.Sirkkuhttps://www.blogger.com/profile/14511059055922320741noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6462565965397277060.post-3704916398035969372013-07-07T06:56:47.055+03:002013-07-07T06:56:47.055+03:00Muikkukukko on kyllä todellista herkkua. Itse en o...Muikkukukko on kyllä todellista herkkua. Itse en ole sitä tosin tehnyt, koska lanttukukko maistuu voin kera itselle vielä paremmin. Kolmeen vuoteen ei ole niitäkään tullut tehtyä itse. Pitääkin aloittaa taas. Mummoni kanssa niitä tein useinkin, mutta mummon kuoltua reilut kolme vuotta sitten<br /> jäi myös kukkojen teko. Mukavaa sunnuntaita! -AnuAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6462565965397277060.post-69385573270623252192013-07-07T01:09:50.743+03:002013-07-07T01:09:50.743+03:00Kukko olipa sitten kysymyksessä :lanttu- peruna.ka...Kukko olipa sitten kysymyksessä :lanttu- peruna.kalakukko.<br />Haudutetaan pompan alla..tietysti kun paistettu miedolla lämmöllä 125 astetta 4.5 tuntia,<br />Pomppa itselläni on täysvillasta tehty.SIIS KUKKOPOMPPA:))<br />Sain ystävältäni täysvilla takin ,huovutin koneessa ja siitä ompelin ,valkasemattomasta lakanakankaasta tein sivut.Päällinen on moninkertanen ,sopii uunipellin päälle (elikkä tein,just uunipellin kokosen ,kuminauha reunoille.<br />Jos otan kukon uunista illalla yhdeksänmaissa ,aamulla on "pompan" alta otettuna kukko vielä lämmin,:))ja eikö uuestaan syömään!.:))<br />tapoja ja tottumuksia monia,jokaisella omansa:)'Tämä on minun tapani.<br />KIITOS BLOGISTASI!!<br /> -rössypottu-Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6462565965397277060.post-37664325478804357832013-07-06T23:15:15.037+03:002013-07-06T23:15:15.037+03:00Sitä on kauan kun me syötiin kalakukkoa.
Suloseni ...Sitä on kauan kun me syötiin kalakukkoa.<br />Suloseni teki sen silloin.<br />Meillä ei kotona tehty koskaan, niin en ole minäkään siihen tottunut.sylvihttps://www.blogger.com/profile/17405936010254962477noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6462565965397277060.post-75378187950341120642013-07-06T18:59:06.264+03:002013-07-06T18:59:06.264+03:00Itse käytän rypsiporsassuikaleita liha/perunakukko...Itse käytän rypsiporsassuikaleita liha/perunakukkoon, sopivat mielestäni hyvin eivätkä ole liian rasvaisia. Laitan paistetun kukon foliokääreeseen ja haudutan sitä vielä sähköuunissa noin tunnin 125 asteessa.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6462565965397277060.post-43983663228786295702013-07-06T17:13:15.970+03:002013-07-06T17:13:15.970+03:00Ai jai,vesi kihahti kielelle.Ite kanssa voisin elä...Ai jai,vesi kihahti kielelle.Ite kanssa voisin elää kukoilla.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6462565965397277060.post-82579159324169402622013-07-06T15:24:10.034+03:002013-07-06T15:24:10.034+03:00Tuli tätä lukiessani yhtäkkiä mieleeni, että olen ...Tuli tätä lukiessani yhtäkkiä mieleeni, että olen tainnut tehdä kalakukkoa joskus kauan sitten, varmaan yli 20v sitten. Mitenköhän mä olin nuorena paljon innokkaampi kaikkeen tällaiseen, muistan että olen tehnyt myös karjalanpiirakoita, voileipäkakkuja, lusikkaleipiä... sellasia isompitöisiä juttuja kaikki. Mitään noista en muista tehneeni enää sen jälkeen, kun aloin lapsia tekemään. Monesti olen ajatellut, että alan karjalanpiirakoita vääntämään, mutta sitten en vain saa aikaan, tai ei ole (muka) aikaa. Pitäis tehdä kyllä parannus tämän suhteen. Helihttps://www.blogger.com/profile/02185818639716137496noreply@blogger.com