sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Jokaisessa päivässä lahja

Tämänpäiväisen ruuan valmistettuani laitoin alulle huomisen ruuan. Minulla on huomenna iltavuoro vanhainkodissa ja töihinlähtö on jo heti puolenpäivän jälkeen. On mukavampi valmistautua rauhassa työvuoroon, kun ei tarvitse kiirehtiä heti aamusta ruuan kanssa.

Helsingissä vietetystä suurperheen juhannuksesta on ihan samaa kerrottavaa, kuin kaikilla muillakin suomalaisilla: olemme olleet tyytyväisiä talvitakeista ja päähineistä.
Niin kauan kuin muistan, olen korjannut talvivaatteet kesäteloilleen vasta juhannuksen jälkeisellä viikolla, mutta nyt luulen, että saavat villapaidat pyöriä näkyvillä vielä juhannuksen jälkeenkin.

Lapset eivät ilmoista marise. Kaikki ovat olleet elämään oikein tyytyväisiä. Ei ole kiire minnekään ja kukin saa rakentaa päivänsä ihan omien mieltymystensä mukaan. Isi on kesälomalla ja minä olen käynyt työssä ilman sen suurempaa dramatiikkaa.

Taivaan Isä on vastannut rukouksiimme monella elämän osa-alueella. Kun saa sisäistä rauhaa omien asioiden järjestymisestä, tulee tarve muistaa läheisiään ja vähän kauempanakin olevia. Voisi ajatella, että elämä on itsekkäillä perustuksilla, kun oma napa on lähempänä kuin naapurin nälkä. Oli asia miten hyvänsä, Jumalan siunauksista on helppo jakaa, kun mieli ei askartele omien arkihuolien kanssa. Jumalan edessä saamme kuitenkin olla niiden samojen, iankaikkisten vajavaisuuksiemme kanssa. Hän tuntee meidät jo aika hyvin.
Viime päivinä olen rukoillut erikoisesti muutaman blogituttavan puolesta. Olen rukoillut, että lohdutuksen enkeli kietoo siipiensä suojaan sen blogituttavan, joka menetti vähän aikaa sitten miehensä.
Vaikka tiedämme elämän ja kuoleman järjestyksen, on suru ja ikävä kuitenkin asioita, jotka Jumala on meille asettanut, että mielemme kestäisi menetyksen yli.
Olen rukoillut useamman blogituttavan puolesta, jotka elävät erilaisten kipujen ja sairauksien kanssa. Olen rukoillut Jumalan parantavaa kosketusta heidän elämäänsä kuin myös että Jumala kirkastaisi itsensä heidän elämässään.

Jos elämäsi tuntuu vaikeasti hallittavalta harmaalta sotkukasalta, älä jää sitä asiaa yhtään enempää synkistelemään. Älä edes jää selittelemään itsellesi tai minulle, mistä kaikki johtuu. Työnnä kaikki henkinen painolasti kaksin käsin pois, oli sen aiheuttaja mikä tahansa. Asioita ei ratkaista meidän ajatuksissamme, vaan Luojamme käsi muuttaa asiat ja olosuhteet. Älä hyväksy enää niiden ajatusten pääsyä mielesi puhtaille portaille. Niitä puhtaita portaita pitkin sinun kuuluu nousta lähemmäs Jumalaa. Sano Jumalalle, iankaikkiselle Isällesi: "haluan päästä lähemmäs Sinua".
Ja tiedätkö mitä?! Koska tuo rukous on Jumalallesi mieleinen rukous, Hän varmasti vastaa siihen, jos sydämesi on avoinna, puhtaana ja lapsenmielisesti vastaanottavana.
Kun olet rukoillut, Isä antaa sinulle Sanansa nälän. Jumala jatkaa puhettaan sinulle Sanansa, Raamatun, kautta.
Siunattuja hetkiä sinulle, joka kaipaat elämääsi rauhaa ja tasapainoa.
Siunausta myös sinun elämääsi, joka koit, että edeltävä teksti ei ollenkaan koskettanut sinua tai elämääsi. Jos joskus olet tilanteessa, että huomaat ajattelevasi, että "tämä on varmaankin sitä Jumalan puhetta", tiedät olevasi täsmälleen oikeassa.

4 kommenttia:

 1. Kiitos! Esirukous on voimavara ja lohdutuskin.

  VastaaPoista
 2. Täälläkään tylleröt eivät välitä, satoipa vettä tai paistoipa aurinko. Molemmilla säillä viihtyvät pihalla, aikuista se kaatosade enemmän harmittaa vaikka eihän tässä sokerista olla :)

  VastaaPoista
 3. Lupasit joskus rukoilla puolestani, että ahdistus helpottaisi ja eräänä päivänä huomasin että olo oli ollut keveämpi jo pitkään-ilman että arkiset asiat olisivat muuttueet radikaalisti paremmiksi. Iloitsin muutoksesta..kiitos rukouksesta. Itse rukoilin tyttäreni puolesta kolmea asiaa, kaksi niistä on käynyt toteen eli koen saaneeni rukousvastauksia ihan konkreettisesti. Ja olen ihan ymmälläni niistä, joskin minulla on kokemusta aikaisemmistakin rukousvastauksista...
  Karoliina

  VastaaPoista