keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Painesäiliö

Talollisen riemut ja huolet näyttävät pikkuhiljaa puolensa. Ei nyt vallan huolista ole kyse, mutta pikaisia toimenpiteitä vaativa asia ja olisi varmaan helpompi hoitaa paikanpäältä kuin näin etätyönä.

Äiti soitti aamulla talolta, että painesäiliö pannuhuoneessa vuotaa. Ei ihan tip-tip, vaan lähinnä lorin-lorin. Äiti oli kontannut taskulampun kanssa ja paikallistanut vuotokohdan säiliön pohjaan. Hoksaavana ihmisenä oli soittanut vielä veljelleen ja tämä neuvonut ottamaan töpselin pois seinästä. Samalla toki lakkasi vedentulo raanoista ja muista vesipaikoista. Onneksi vieraat toivat kahviveden tullessaan äidin luo myöhemmällä.

Sana "painesäiliö" on minun ajatuskartallani se pönttömäinen metalliastia heti rönttähuoneesta tultaessa pannuhuoneen puolelle. Tämänpäiväisten puhelinkeskustelujen jälkeen minulle on valjennut, että sillä pöntöllä on tärkeä merkityksensä veden tuloon ja sen paineeseen talon vesiputkiin ja lämmityspattereihin. Ja Pikkuveljen väännettyä asiaa  rautakangesta alkoi minulle pikkuhiljaa valjeta, että jos tässä vuodenajassa rävähtää pakkaskelit, niin minä remontoin kohta talolla hiukan enemmänkin kuin painesäiliötä. Kävin toki äsken katsomassa säätieteilijöiden ennustuksia ja helpotuksekseni näyttäisi muutaman päivän pysyvän yölämpötilatkin plussan puolella.

Koska tämä päivä meni minulla asian ihmettelyyn, niin huomenna joudun kiireen vilkkaa soittelemaan paikalliseen putkiliikkeeseen, josko heidän aikataulunsa antaisi periksi asian hoitamiseen. Varasuunnitelma on mikkeliläinen tai pieksämäkeläinen yritys.

Kuten vikkelä-älyiset ovat jo ehtineet hoksatakin, niin seuraava toimenpide on minulla, raadollisesti sanottuna, rahoituksen järjestäminen koko lystille.

Facebook-kavereille jo marisin, että painesäiliö aiheutti minulle päänsäryn. Päänsärky lakkasi, kun sain purkaa sydäntäni blogiystäville.
Hauskaa loppuiltaa kaikille! (Muistakaa huollattaa painesäiliönne säännöllisesti... enhän minä edes tiedä, huolletaanko sellaisia vehkeitä.)

9 kommenttia:

  1. Täällä on kans vesipumpun yhteydessä painesäiliö. Yhen kerran vuokraemäntä kävi sitä jo miesystävänsä kanssa huoltamassa. Vessaa ku esim. vetää niin pumppu käy yhtäjaksoisesti, ku se täyttää varaajaa. Sit, ku se huriseen moneen eri otteeseen esim. kolme eri kertaa vessan vedon jälkeen niin sillo sinne painesäiliöön on kertynny liikaa vettä ja se pitää tyhjentää vedestä. Aikas monta sangollista sieltä sai pihalle raijata. Tommosen homman joutuu kuulemma ainaski ton painesäiliön kanssa tehä aika ajoin. Muusta huollosta en tiiä :)).

    VastaaPoista
  2. Sitä se omakotiasujan elämä on, kukkaroaan saa kaivaa milloin mistäkin syystä. Meillä lämminvesivaraaja vuoti ja on vuotanut ties miten pitkään eli odotettavissa voi olla mojova vesilasku. Korjaus onneksi oli halpa ja helppo, Toivottavasti rahat järjestyvät ilman uutta päänsärkyä.

    VastaaPoista
  3. Kyllähän tää omakoti asuminen monenlaista teettää, muutama vuosi sitten minäkin tuon painesäiliön uusin ja nyt mokoma pitäisi ilmata, sekin vielä. Kaikenlaisia pikku juttuja tulee silloin tällöin, yllätyksiä rahapussillekkin. Ja pikkuhiljaa olisi ajankohtaista putkien uusimninenkin täällä sisällä. Olis sitä ja tätä, mutta mahdollisuudet rajalliset kuitenkin. Mutta nuo tärkeät jutut on vain pakko hoitaa.

    VastaaPoista
  4. Toivotaan, että saat apua pian!

    VastaaPoista
  5. tsemppiä! näinhän se on omassaki paine-säiliössä,ett sitäki pitää hoitaa ja huollattaa :) nimittäin oma terveys ;) Eiköhän ne asiat talolla järjesty!

    VastaaPoista
  6. Omassa elämässä menossa raskas kausi, johtuen läheisen sairaudesta. Tuntuu helpottavalta, että raha-asiat ovat tällähetkellä uskomattoman hyvällä mallilla. Ja lohduksi ja kannustukseksi sinulle niin olen huomannut, että asioilla, myös raha-asioilla on tapana klaaraantua.

    VastaaPoista
  7. Aloin miettiä näitä kommentteja lukiessani, että minä en edes tiedä onko meillä joku painesäiliö... kun niin monella omakotiasujalla sellainen tuntuu olevan. Täytyy tarkastaa asia mieheltä...

    VastaaPoista
  8. Meillä lämminvesivaraaja oli viimeisillään - emme sitä tajunneet. Kun pari vuotta sitten liityimme kunnalliseen vesijohtoon, samalla vaihdoimme lämminvesivaraajan, joka oli juuri puhkeamaisillaan... johdatusta, koska olisi ollut vielä pari vuotta aikaa liittymiseen...

    VastaaPoista
  9. Voisikohan ilmauksen suorittaa ihan vain laskemalla hiukan vettä ja pumppaamalla venttiilistä ylhäältä uutta sisään? Ettei tarvitsisi kokonaan tyhjentää.

    VastaaPoista