keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Tämänviikkoinen iltapäiväkakku

Pitkään mielessä pyörinyt mieliteko yksinkertaisesta kardemummakakusta sai näkyvän ja kaikillemaistuvan muodon. Parhaana päivänä tätä on paistettu kaksi, eilen riitti ohraleivän lisänä yksi pellillinen, vaikkakin viimeisistä paloista käytiin neuvottelua.

4 munaa
2 1/2 dl sokeria
100g sulatettua voita
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl jauhettua kardemummaa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot keskenään.
Lisää munavaahtoon voisula ja jauhot, sekoita vatkaimella ripeästi aineet sekaisin, Älä vatkaa enää voimallisesti, etteivät jauhot ehdi sitkistyä. Tarkista taikina nuolijalastan avulla, että ainekset ovat sekaisin kulhon pohjia myöten.
Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle.
Jos käytät puolipeltiä, kakku vaatii pidemmän kypsymisajan, on paksumpi ja mehevämpi. Isolla pellillä kakusta tulee ohut ja se paistuu nopeasti.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla kypsäksi.
Leikkaa jäähtynyt kakku annospaloiksi.

Tämä välipala- ja kahvikakku kuuluu sarjaamme "suurperheen helpot, nopeat ja edulliset leivonnaiset". Pellillisen hinnaksi tulee reilu euro.

2 kommenttia:

  1. Nami! Nää on ihan parhaita. Ja meillä aina niin suosittuja välipaloja. Ja näin syys-sateiden alettua toivelistalle nousee perus mauste- ja piimäkakut! Ja ei tosiaan oo hinnalla pilattu tuo sinunkaan ohje! ♡

    VastaaPoista
  2. Ollut hyvin raskas kuukausi ja etenkin edeltävä viikko. Läheinen henkisesti kovin hauras ihminen oireilee taas pahemmin kuin hetki sitten. Huoli rakkaasta on kova päivin öin. Kuulostaa ehkä oudolta, mutta jollain hassulla tavalla tämäntyyppiset kirjoitukset tuovat suurta lohtua. Tunnen jo lämmön ja tuoksun, vaikken ole vielä edes kokeillut ohjettasi poppoomme iloksi ja lohduksikin. Kiitos! :)

    VastaaPoista