maanantai 28. toukokuuta 2018

Toinen haaste tälle keväälle

Muutama kirjoitus takaperin haastoin kaikki blogin lukijat rukoilemaan Kaikkivaltiaalta suotuisaa satovuotta.

On tullut toisen rukoushaasteen aika. Pohjustan haastetta raamatunpaikalla: "Teillä ei ole sen takia että ette ano" (Jaakobin kirje 4:2)
Tuossa Jaakobin kirjeen neljännessä luvussa sanotaan paljon muutakin ajattelemisen aihetta antavaa, että kehotan jokaista etsimään joko kirjaraamatustaan tai koneelta tuon luvun ja lukemaan sen.

Jokainen, jolla on oma puutarha tai maanviljelystä, tietää jo sanomattakin, mikä on meidän kaikkien toiveissa. Koko Suomessa maa kaipaisi kiperästi vettä, sadevettä. Luoja, jos kuka, myös tietää, kuinka paljon ja millaisella sateella sitä vettä nyt tarvittaisiin.

Tuli mieleeni, kuinkahan monessa kirkossa ja rukoushuoneessa on viime viikkojen aikoina rukoiltu sadetta? En tiedä. Mutta jos emme osaa yksilöidä tarpeitamme Jumalalle, on hänenkin vaikea auttaa, jos emme nöyrry edes apua pyytämään.

Ystävät hyvät. Te kaikki lapsenmieliset. Me muistutamme nyt itseämme rukoilemaan Isältä ajatuksissamme, ääneen rukoillen ja yhteisissä rukoushetkissä rukousaiheen esittäen, että Luoja muuttaisi sääennusteita tyystin toisen näköisiksi. Koko Suomessa kaikkialla tarvitaan sadetta. Jos Luoja ei meitä armahda, on edessä katovuosi.

Älä astu sille sielle, että katsot asiaksesi arvostella kaikkeuden Luojaa.

Psalmi 37:5  "Anna tiesi Herran haltuun ja turvaa häneen, kyllä hän sen tekee."

"Isä.
Kiitämme elämästä, jonka olet meille antanut.
Kiitos tästä rakkaasta maasta. Kiitos kaikesta luonnon rikkaudesta, mitä olet meille ylenpalttisesti suonut. Kiitos huolenpidostasi. Kiitos, että kaikissa asioissamme saamme turvautua sinuun ja ajallaan tulevaan apuusi. Anna anteeksi, jos olemme väärin käyttäneet lahjojasi. Avaa silmämme näkemään, mikä olisi elämässämme sinun tahtosi mukaista.
Isä, tänään me pyydämme sinulta sadetta. Sinä tiedät tilanteen paremmin kuin me. Anna, Isä, kevätsateiden elvyttää kuivunut maa koko Suomessa. Näytä meille ja opeta meille, että jos emme sinulta saa, ei meillä mitään ole.
Isä. pidä huolta meidän rakkaista lapsistamme."

1 kommentti: