perjantai 4. lokakuuta 2013

Viikonloppukurssi edessä

Jollei kouluni olisi niin mielenkiintoista kuin se on, ajattelisin alkavaa viikonloppua toisin ajatuksin. Lähden tänään viideksi koululle ja hot stone- koulutus kestää iltakahdeksaan asti. Huomenna ja sunnuntaina koulutus jatkuu klo 9-16 ja opin myös intialaisen päähieronnan. Yksi opiskelutoverini kertoi, että hänen antamistaan hoidoista juuri tämä päähieronta on yksi kysytyimmistä ja on tullut kovasti suosituksi viime aikoina.
Odotan siis innolla uuden oppimista.

Eilinen koulupäivä oli hyvin jännittävä. Meillä oli ensimmäinen asiakashierontapäivä ja meitä oli 13 opiskelijaa yhtä aikaa vastaanottamassa asiakkaita. Minulla oli 45,- 60- ja kaksi 30-minuutin hieronta-asiakasta. Urani ensimmäinen asiakas, noin 30-vuotias mieshenkilö, nukahti hoidon aikana.
Ensimmäisen päivän kokemukset olivat kaiken kaikkiaan niin rohkaisevia, että jätin jo listan päivistä, jolloin voin tehdä asiakashierontoja lisää. Opiskelun aikana täytyy suorittaa koulussa 70 tuntia opettajan valvomia asiakashierontoja.
Oppilashierontojen hinnat ovat mielestäni kohtuulliset: esimerkiksi 30 minuutin niskahartiahieronta 15e ja 60min puolihieronta 25e. Viidentoista minuutin pintalämpöhoito hieronnan yhteydessä maksaa 5e. Ei siis ihme, että kaikki oppilasajat täyttyvät helposti.

Muuten: se mittojen mukaan tilaamani hierontapenkki on todella hyvä! Ei huoju eikä notku, vaikka satakiloista miestäni hieroin. Kokoaminen ja kasaaminen täytyy tehdä vielä ohjelappusen kanssa.
Suomalainen yritys tekee todella laatutyötä. http://www.jaccara.com/.

12 kommenttia:

 1. Antoisaa viikonloppua.
  Kyllä hierontaa pitäisi saadakin, jotta saisi sitä kauttakin itsensä kuntoon. Ilmeisesti ei kuitenkaan flunssaisena voi olla hierottavana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pappilanmummo ja ihanaa syksyistä viikonloppua sinullekin!
   Voinnin ja tuntemusten mukaan voi olla hierottavana flunssaisenakin, mutta ei kuumeisena.

   Poista
 2. Pekka Reinikaisen mielestä intialainen päähieronta ei kuulu kristinuskoon, on vaihtoehtoinen hoitomuoto, jota ei pitäisi harrastaa,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitukseni on selvittää tarkasti näiden kummankin hoidon taustat ja periaatteet. Jos havaitsen niissä sellaisia elementtejä, joita en voi kristillisen vakaumukseni perusteella hyväksyä, en myöskään luonnollisesti niitä käytä ammatissani.
   Kuumakivihieronnasta voin käyttää kuumilla kivillä öljyn kanssa hieromista niille henkilöille, joille hoito sopii ja jotka sitä toivovat, mutta en näe sillä hoidolla sen suurempaa merkitystä kuin lämmön ja hieronnan vaikutus.
   Kiitos, että huomioit asian, koska monilla "terveyshoidoilla" on kyseenalainen alkuperä tai niihin sisällytetään hyvin monenlaajuisia henkisiä arvoja. Tarkkana siis pitää olla, ettei mene mukaan sellaiseen, mikä on vastoin omaa vakaumusta.

   Poista
  2. Olen itse ollut sekä kuumakivihieronnassa ja intialaisessa päähieronnassa josta kummastakin minulla on hyvät kokemukset. (Kovasti kyljistä kutiavana en ole muuten koskaan ollut ns. perinteisessa hieronnassa) Hoidot olivat rentouttavia, miellyttäviä ja oikeasti ihmisen kosketus tekee hyvää. En tiedä näiden hoitojen taustaa mutta en voi jotenkin ymmärtää että nämä eivät sopisi kritilliseen arvomaailmaan. Ainakaan itselle ei tullut mitään ei kritillistä kuin muutakaan hoidon aikana mieleen.

   Pekka Reinikaista en tunne kuin sen mitä äsken hänestä luin. Kaikilla meillä saa olla maailmastamme omat tulkinnat mutta minua tälläiset "Kerron mikä on oikein ja väärin" ovat liian mustavalkoisia. Maailmassa on kuitenkin harmaankin sävyjä. Mutta kukin, niin sinäkin, teet ne ratkaisut mitkä itse tunnet asian tiimoilta parhaaksi.

   Poista
 3. Voi miten mukavaa kuulla, että kurssi sujuu hyvin. Olisi ihana päästä hierontaan.

  VastaaPoista
 4. Intialainen päähieronta voisikin olla kiva kokemus. Hinnatkin ovat edulliset.

  VastaaPoista
 5. Huh-huijaa, mä olen ollut muutaman kerran intialaisessa päähieronnassa, enkä voi kuvitella, että siinä olisi jotain kristinuskon vastaista. Kaikkea hyvää ahkeralle ja innokkaalle opiskelijalle.

  VastaaPoista
 6. tulisinpa heti sinun hierottavaksi,jos se olisi mahdollista :)

  VastaaPoista
 7. Pirkko Jalovaara on opettanut, että intialaisen päähieronnan avulla demonit menevät ihmiseen. Uskokoon ken tahtoo. Päähieronta intialisittain ilman ideologioita tekee hyvää. Winnie.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päähierontakoulutus on minulla vasta huomenna, mutta ajattelin jo etukäteen, että suosiolla jätän tuon "intialaisen" termin pois käytöstä silloin kun hieron asiakkaiden päätä.
   Se, mikä liittyy intialaisen päähieronnan alkuperään ja historiaan, saa minun kohdallani olla vain teoriatietoa.
   Olen samaa mieltä kanssasi, että päähieronta intialaisittain ilman ideologioita tekee hyvää.

   Poista
 8. Hierontoja kyllä tarvitaan.
  Olen ottanut intialaisen päähieronnan kylpylässä kerran ja samalla rukoilin Jumalaa että ei mitään taikoja vaan haluan hierontaa.

  VastaaPoista