tiistai 26. marraskuuta 2013

Ei mitään tenttipaineita

Kirjoittaminen täällä on minulle paljon muutakin kuin tarvetta kirjalliseen ilmaisuun ja kertoa kuulumisia sukulaisille ja ystäville. Juuri nyt kirjoittamisen tarkoituksena on ohjata pieneksi hetkeksi ajatuksia muuhunkin suuntaan, kun nuijalla tajuntaan iskevä lause "torstaina on tentti". Harvemmin "otan paineita" mistään asiasta, eikä tuo tenttikään olisi sen arvoinen asia, että siitä kannattaisi päätään sekoittaa, mutta nyt vain olen aika ajatuksissani torstain suhteen. Torstai ei edes tuo asiaan helpotusta, koska realistina tiedän, että tentti ei tule menemään minulta läpi. Asiaa on vain niin paljon, että omaehtoinen opiskelu on jäänyt luvattoman vähälle. Esimerkiksi nivelten toimintaa ei opi yhden koulupäivän aikana, vaan jotta asian sisäistää, pitäisi katsella videoita ja opiskella käytännössä "oikeiden" nivelien kanssa. Huomaan myös, että itsensä motivoiminen hyvin vaikean asian opetteluun on vaikeaa, kun alitajuisesti asettaa kyseenalaiseksi kaiken tuon opettelun tarpeellisuuden. En nyt tällä tarkoita sitä, että mielestäni hierojan ei tarvitse niin kovin tarkasti osata niveltoimintoja, vaan minun on vaikea rajata oleellista tietoa epäoleellisesta, kun kaiken uuden opettelu on joltisestikin työlästä.
Tänään koulussa sain onneksi vertaistukea muutamalta muulta tenttiahdistuneelta aikuisopiskelijalta. Lujilla ovat siis muutkin. Opettaja neuvoi uusimaan tentin mahdollisimman pian, koska ennen joulua saamme vielä laajan etätehtävän ja uuden vuoden jälkeen on edessä seuraava tentti. Hoh-hoijakkaa, kun saa mummeli päntätä ihan tosissaan.

Tunnustaa täytyy, että hitusen häiritsee tenttiin keskittymistä eräs asia, josta olen vähintäänkin innoissani.
Kävin viime perjantaina pantti-ja rekisteritoimistossa jättämässä toiminimihakemuksen. Viikon sisällä saan postia, jossa asia on paperilla. Sunnuntainen Veljellä vierailu oli yrityksen logon suunnittelua ja vähän kerrassaan alan tarttua toimeen tosissani. Ilman toiminimeä kun en pääse tekemään töitä ja törmään nyt jo päivittäin kyselijöihin "koska alat vastaanottaa asiakkaita". Kaikki täytyy kuitenkin olla huolella suunniteltu ja lain kirjaimen mukaan hoidettu, ennenkuin kyselijät saavat ottaa puheistaan vaarin ja tulla "oikeasti" asiakkaiksi.

Totisesti saan toimeen ryhtyäkin ja alkaa tekemään töitä kirjaimellisesti olan takaa, koska eilinen posti toi vuokrankorotusilmoituksen. Meidän perheen kohdalla se tarkoittaa maaliskuun alussa sata euroa suurempaa kuukausivuokraa. Vaikka meillä on tienaajiakin hiukan keskivertoperhettä enemmän, niin jostainhan tuokin raha on hierottava.

Enpä käy tämän enempää teille marisemaan, koska minulle tuli aika virkistynyt ja toivorikas olo teille jutustelusta. Tämä kymmenminuuttinen antaa varmasti lukuintoa loppuillaksi.
Olkaa hyvin kiitollisia, jos teillä ei ole tiedossa tällä viikolla tentin tenttiä. Leipokaa sen sijaan vaikka lusikkaleipiä.

4 kommenttia:

 1. Tsemppiä lueskeluun - ja itsevarmuutta...kyllä se siitä (jos ei nyt niin myöhemmin)
  Hienoa saada oma toiminimi :) ja työtä toivottavasti riittää.
  Käväisinpä kulmilla tänään...

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä tenttiin! Olen varma, että sinusta tulee loistava hieroja, meni ne tentit sitten läpi ekalla, tokalla tai millälienee kerralla!

  VastaaPoista
 3. Onnea ja menestystä uudelle yritykselle!

  VastaaPoista
 4. onnea huomiseen tenttiin! oitis tulisin asiakkaaksesi,jos oisit likempänä :)

  VastaaPoista