perjantai 14. helmikuuta 2014

Tiskit tiskattu

- "Eikö täällä ole koko talossa ainuttakaan kattilaa?" ihmetteli mies ensisanoikseen aamulla soittaessaan. Tässä kodissa kattilakaappi on hellan vieressä alatasossa ja Lautakankaalla kaukana hellasta rinnan korkeudella, niin mies ei etsinnöistään huolimatta ollut löytänyt kattilakaappia. Kaapin sijainnin neuvottuani utelin tietysti, mitä hän aikoo kattilalla tehdä. Olivat päättäneet keittää aamupalalle kaakaota.

Raitis maalaisilma oli varmaan tehnyt tehtävänsä, koska miehet olivat nukkuneet aamulla vaille kahdeksaan asti, vaikka olivat sopineet Enon kanssa kirkonkylälle lähdöstä. Eno ei ollut nukkujia herättänyt, vaan teki toisen reissun unikekojen takia. Herätyksen laittaminen ei ollut käynyt miehillä mielessäkään, koska yleensä Isi on hereillä jo kukonlaulun aikaan.

Viisi koneellista oli uuden tiskikoneen alkurupeama. Olen häneen (tuo tuli kyllä ihan vahingossa, mutta kai tiskikone on aika persoona meidän huushollissa) hyvin tyytyväinen. Nyt voi välillä keskittyä vaikka lattioiden pesuun, kun ei tarvitse koko vapaa-aikaansa seistä tiskipöydän ääressä.

Melska soitti äsken minulle. Hän oli päiväkodin olympialaisissa voittanut mitalin saappaanheitossa. Lisäksi hän on piirtänyt enkelikuvan, jonka tuo mummolle huomenna.

Tämän kylän sosiaalisen iltaelämän keskus eli kirjastoauto tulee aivan kohta tuohon torin laidalle. Meidän ei tarvitse mennä ulos odottelemaan, vaan keittiön ikkunasta näkee, kun auto peruuttaa paikalleen. Kirjasto takapihalla kahdesti viikossa - kaikki ilo irti siitä palvelusta.

5 kommenttia:

 1. Teillekin tuli mitali kotiin! Ja muuten, itsekin puhuisin tiskikoneesta ihan hänenä. Meidän huushollissa ei ole moista luksusta ollut ikinä;) Mukavaa viikonvaihdetta, ja nauttikaa kirjaston vierailusta. Sekin on luksusta, ja pitääkin muistaa taas kertoa täkäläisille tutuille mitä ihanuuksia koti-Suomessa onkaan... eivät ehkä usko korviaan;)

  VastaaPoista
 2. Mukavia lukuhetkiä ja iloisia päiviä teille sinne.

  VastaaPoista
 3. Kyllä tiskikone on meidänkin perheessä melkoisen tärkeä persoona, siis "hän"!
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Minun yhden hengen taloudessakin on astianpesukone. Silloin, kun yksin jäin, ajattelin jättäväni sen pois käytöstä, mutta mitä vielä siellä ne pestään kuitenkin.

  VastaaPoista
 5. Kirjastoauto on juhlaa. Puolen kilometrin päähän meilläkin se tulee - valitettavasti vain joka toinen viikko ja en meinaa millään muistaa milloin se oikea viikko on meneillään. Jos muistaisin edes oikeaan aikaan katsoa ikkunasta, niin sen näkisi... Iloitaan kirjastoista!

  VastaaPoista