lauantai 19. huhtikuuta 2014

Nyt

Tytär kieriskeli itsesäälissä niin että säälin hiekanmuruset rapisivat. Syynä huoliin ja surkutteluun oli ensi kouluvuoden haasteet, joita on todennäköisesti luvassa peruskoulun viimeisellä luokalla.

Pysäytin tytön puheet.

"Jos alamme surra tulevia, on asenteemme kuin löisimme kuvainnollisesti Jumalaa kasvoille. Eihän Jumala ole luvannut meille muuta kuin tämän hetken. Ei Hän ole luvannut ensi kesää, tulevaa yötä, huomista.
Hän on antanut meille tämän hetken uskomattoman kauniiseen lahjapaperiin käärittynä. Hän odottaa, että avaisimme ja ihastelisimme saamaamme lahjaa ja nauttisimme siitä jokaisella solullamme.
Mistä ihmeestä olemme saaneet päähämme, että pidämme itsestäänselvyytenä ensi vuotta? Millä oikeudella vähättelemme Luojan tämähetkilahjaa keskittämällä ajatuksemme liian usein olemattomien ajatteluun? Olemattoman ajatteluahan on kirjaimellisesti ensi vuoden haasteista stressaaminen?
Jumalan lukemattomat lupaukset Hänen hoidostaan ja huolenpidostaan sen sijaan eivät ole järkähtäneet piiruakaan siltä kallioperustalta, jonne Raamatun Sana on ne asettanut.
Yhteenveto tästä: Jumala antaa meille hetken kerrallaan ja kietoo sen lahjan lukuisiin lupauksiinsa huolenpidostaan. Meidän ei tarvitse tietää aikoja ja hetkiä. Riittää, että sydämemme yhteys Taivaalliseen Isään pysyy selkeänä ja kirkkaana."


Huomasitteko, että tänä pääsiäisenä pääsiäisen sanoma Jumalan pelastussuunnitelman toteutumisesta ihmiskuntaa varten tuntuu aikaisempaa väkevämmältä ja puhuttelevammalta?
Jos suvivirren sanat alkoivat puhutella monia, niin tänä pääsiäisenä Jeesuksen sovitustyön tuore sanoma on pysäyttänyt monet ajattelemaan, että "entä jos tämä asia sittenkin koskee myös minua?"
Kyllä se koskee sinuakin, sillä Jumala on rakastanut sinua ikuisella rakkaudellaan ja Hän etsii sinua saadakseen sinut rakkautensa keskiöön.


"Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että Hän antoi ainokaisen poikansa, ettei yksikään, joka Häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä". (Joh.3.16)

Ja huomaatteko mielenkiintoisia yhtymäkohtia Nooan elämän ja Jeesuksen sovitustyön välillä?
Pitääpä lukea ajatuksen kanssa, mitä kaikkea Raamatussa kerrotaan Nooasta ja hänen elämästään. Ainakin Nooa kuunteli tarkasti Jumalan puhetta ja teki mitä Jumala käski.

6 kommenttia:

 1. Sinä se Sirkku osaat aika monesti kirjoittaa juuri siitä, mikä minulla on mielenpäällä ♥. Kiitos näistä ajatuksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkea hyvää pääsiäisjuhlaanne sinne naapurimaan puolelle!

   Poista
 2. Toisaalta, ymmärrän kyllä teiniäsi: viimeinen vuosi peruskoulussa enteilee monia muutoksia ja on muutenkin kovin tärkeä.

  Ihmisillä on kovin vahva käsitys siitä, mitä Jumala ajattelee, vaikka kukaan ei ole Häntä nähnyt, eikä kukaan Hänen aivoituksiaan tiedä. Totta kai, koska ihmiset peilaavat omaa ideaali-ihmistään Jumalaan. Tällöin ihminen on luonut Jumalan omaksi kuvakseen, eikä toisin päin. Kannattaa ottaa selvää, miten juutalaiset tulkitsevat ajatuksen siitä, että Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun huoli tulevista päivistä saa yliotteen elämässä, ettei pysty keskittymään tähän hetkeen ja nauttimaan niistä asioista, jotka ovat elämässä hyvin, on hyvä jonkun muistuttaa, että tuhlaamme elämänenergiaamme asioihin, joita ei edes ole olemassa. Huolet ja huolehtiminen syövät myös luovuuttamme ja ongelmanratkaisukykyä, puhumattakaan elämänilon kaventumisesta. Yritän kasvatustyössäni ohjata lapsia ajattelemaan luottavaisemmin, että huominen pitää huolen itsestään ja riittää kullekin päivälle oma murheensa. Näen myös, että tänä päivänä sitä asiaa kuuluisikin nuorille korostaa, koska monet ulkopuoliset paineet ja monelta eri taholta kuormittavat nuoria. "Sinun on hallittava tämä ja tuo, jotta voit sitten tehdä kaikkea sitä, mikä on hyvin tarpeellista."

   Mitä tulee ajatuksiisi Jumalasta, niin itse tutustun Jumalan olemukseen lukemalla Hänestä Raamatusta, rukoilemalla ja keskustelemalla Hänen kanssaan. Jumalan tahdon kuulemiseen ei Häntä tarvitsekaan nähdä, eikä sellaista meille luvatakaan ennekuin taivaallisen valtaistuimen edessä.
   Ei Jumalan kaikkivaltius siitä muutu tai horju, vaikka meillä ihmisillä onkin Hänestä monenlaisia mielikuvia. Päinvastoin, Luoja jos kuka luotunsa tuntee.

   Rukoilen, Anonyymi, että Jumala saisi koskettaa elämääsi niin merkittävällä tavalla, että toisit sen jälkeen julki kiitoksen ihmeitätekevästä Jumalasta.

   Poista
 3. Sanoit todella hienosti tyttärellesi. Hän sai kuullakseen todella arvokkaan sanoman!
  Tuossa sanomassasi oli viesti myös minulle. Olen mestari huolehtimaan ja varsinkin huolestumaan. Jumala pitää kuitenkin huolen niistä, jotka pyytävät Häneltä apua ja uskovat Häneen. On todella helppoa epäillä Hänen lupauksiaan, koska niihin tulee nimenomaan uskoa, koska Häntä ei voi silmin nähdä.
  Olen myös kokenut tämän pääsiäisen voimakkaasti.
  Oi kun se pääsiäisen sanoma leviäisi niin voimakkaasti kuin se sanoma on voimakas.
  Jeesus voitti pimeyden ja pahan vallat. Ne on jo voitettu! Saatana joukkoineen joutuu ikuiseen häpeään ja helvettiin.
  Tähän nykyään hävettyyn kristinuskon sanomaan uskoneet saavat rauhan ja levon kaikesta maailman taisteluista. Oi miten kaipaan jo sinne, mikä meitä odottaa. Se on varmasti ihanampi ja ihmeellisempi kuin olemme odottaneet. Monet joutuvat ajattelemaan, että olisi sittenkin pitänyt ottaa todesta nämä uskon asiat.

  VastaaPoista
 4. Kiitos pohdiskelustasi. Kristus on ylösnoussut! Tätä olemme toivotelleet pääsiäisenä, sitä edelleen...

  VastaaPoista