lauantai 27. syyskuuta 2014

Muuttajia

Yritämme toipua tuttavaperheen muutosta. Lähinnä lujilla ovat Kaisa ja Miika, joiden parhaat kaverit olivat muuttaneen perheen lapsia. Lohduttaudumme sillä, että Kangasniemelle muuton jälkeen Nuorgam on 300 kilometriä lähempänä kuin nyt. Ihastelemme perheen lähettämiä kuvia uuden kodin maisemista.

Lautakankaalla on tänä viikonloppuna väkeä. Ensin sinne lähti Pikkuveli vaimonsa kanssa. Melskan perhe on paikalla myös ja tänään Anne-Mari kävi hakemassa koiranpentunsa ja siellä nyt kaikki ilakoivat niin, etteivät oikein malta edes valokuvia lähettää. Lähetti kyllä Pikkuveli eilen illalla kolme haikeankaunista kuvaa pihapiirin näkymistä, mutta kun oikein on ikävä päästä paikalle, niin ei kuvatkaan paljoa lohduta.

Isi sanoi iltapäivällä, että hän haluaa sitten talolle oman kissan. Joku keksi jo kissalle osuvan nimenkin - Horton.

Nyt kun päätös maallelähdöstä on tehty, huomaan kaikkien olevan jo puoliksi muualla. Helsingin "ilot" ei enää jaksa ketään innostaa ja mieli on usein malttamaton. Tiedän, että talvi menee nopeasti, mutta en arvannut että sydän muuttaa jo etukäteen.

Isin työvuorot on todella rankkoja pituutensa vuoksi. Olen varma siitä, että töiden jatkaminen eläkkeen kartuttamista varten ei olisi ollut viisas ratkaisu. Toivomme, että Isillä riittää terveyttä ja päiviä nauttia eläkepäivistä.

Taivaan Isän hallinnassa ja hoidossa on jokainen elämämme käänne. Luottavaisin mielin katselemme, kuinka asiat järjestyvät.
Jumalaa puhuu meille monella tavalla. Viime yönä valvoimme ja kuuntelimme myrskyn pauhua. Aamulla heräsimme tyyneen auringon paisteeseen ja lintujen lauluun.

Minun on pitänyt viime aikoina rukoilla paljon. Monet blogitutut on rukousten kannattelemina. Muistutan Taivaan Isää, että Hän tarttuu niiden ystävien elämän käänteisiin, jotka tällä hetkellä joutuvat kamppailemaan vakavien sairauksien kanssa.
Ne uudet ihmisalut, jotka ovat syntymässä näinä viikkoina, ovat myös rukouksissa.
Monella on elämässä hyvin raskaita koettelemuksia ja myös heidän puolestaan huokailen.
Hyvin tärkeä rukous on myös se, että Jumala puhuttelisi niiden sydäntä, jotka pitävät toisarvoisena Jumalan tarjoamaa pelastusta ja sovitusta Jeesuksen työn kautta. Että mahdollisimman moni vastaanottaisi pelastuksen.

https://www.youtube.com/watch?v=FYGAD9s277E

22 kommenttia:

 1. Täälläkin jännätään teidän muuttoa. Toivottavasti sitten kerkiä sieltäkin tänne kirjoittaa.
  Rukousta tarvitaan.
  siunausta sinulle ja perheellesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sylvi, siunauksentoivotuksista.
   Luulen, että kirjoitukseni viriää siellä uuteen innostukseen, kun on niin paljon uutta elämässä. Kaupungissa eläminen on aika yksitoikkoista.

   Poista
 2. Kiitos viimeisestä, olen huono kommentoimaan mutta oli kiva lukea teidän muuttopäätöksestä, olen varma että se on paras mahdollinen:-)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihana tavata! Muista pistäytyä, kun käyt täällä.

   Poista
 3. Itse yritän sisäistää ajatusta mitä mummini aina sanoi "se on hyvä niinko se on" ja ottaa siitä kaiken irti. Ihana sinä kun jaksat muita rukouksiisi ottaa, niissä on voimaa kohteille ja itsellesikin ihan varmasti. Suloista sunnuntaita täältä satujen saarelta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinua varmaan hymyilyttää, kun ajattelet mummisi maanläheistä, elämännöyrää viisautta. Taidan omia tuon lauseen omaan sanavarastooni.
   Sinäkin, Heljä, olet Taivaan Isän kalliollenostama ja Hänen enkelinsä käy vierelläsi alati. Samassa varjeluksessa ovat suloinen tyttäresi ja miehesi.
   Muista vaikeana hetkenä, mistä sinulle tulee apu.

   Poista
 4. muuttoa odotellessa <3 Ja kiitos,että jaksat rukoilla meidänki puolesta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koitetaan tavata, kun tulette kontrolliin. Eikö sellainen reissu ollut teillä suunnitteilla?

   Poista
 5. Hyvää viimeistä Helsingin syksyä ja talvea.Tervetuloa maalle.Viimeiset 8 kk ja sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Vähitellen hahmottuu muuttoviikko, kun saamme varmistettua miehen lomapäivät eläkkeellepääsypäivän edelle. Ehkei vielä kesäkuussa, mutta heinäkuu on jo lähellä.
   En muista, että koskaan olisi talven ajattelu tuntunut näin lyhyeltä ajalta.

   Poista
 6. Tervetuloa maalle, vaikka muutattekin hieman pitemmälle Keski-Suomeen.
  Kiitos esirukouksista. Pikkuinen Lauri voi hyvin - lääkkeeet kyllä ovat loppuiäksi, mutta voidaan myös iloita maamme hyvistä lääkäreistä, joita Jla käyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pappilanmummo.
   Se pikkuinen poika on listallani sinun ohella.

   Poista
 7. Minulla on edelleen mielessä se sinun pöytätarjous. Onko tosiaan niin, että ette sitä ole mukana viemässä? Meille sopis se niin hyvin, voi kun saisin kyydin... Olisi kiva tavata sinut myös ja tahtoisin kyllä myös varata hieronnan... Ehkäpä se vielä onnistuu, tai kaikki noista!

  Ja minäkin odotan innoissani teidän muuttoa! Jos vain vehdit/haluat niin kiva olisi kun kertoilisit, millä lailla noin iso perhe tosiaan sen muuton tekee - mitkä tavarat jää, mitkä lähtee mukaan, muutatteko kerralla vai "erissä", siis tavaroiden suhteen jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mielelläni veisi sinne talolle kolmatta/neljättä pirttikalustoa. Siellä on keittiön erkkerissä erittäin reilun kokoinen kalusto ja pari pienempää. Eli suuri apu olisi minulle, jos joku tämän veisi täältä pois.
   Tarjous on voimassa ensi kesään asti, että tule vain, jos saat matkat järjestymään.
   Tervetuloa hierontaankin.

   Poista
  2. Pidän kyllä mielessäni tarjouksesi. Kiitos!! Heti jos/kun kyyti järjestyy, tulen kyllä.

   Poista
 8. Vihdoin se teidänkin toiveenne maalisuora häämöttää. Vielä tämä talvi ja sitten siitä kevään myötä aika saa siivet. Nopeasti se menee.
  Ottakaa kaikesta huolimatta tästä toistaiseksi viimeisestä kaupunkitalvestanne ilo irti ja muistot talteen.

  Hyvä nimi kissalle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lohdullisen lyhyeltä tuntuu ajatella yhtä vaivaista talvea. Helsingin talvet ovat olleet iät ja ajat vaivaisia. Usein marraskuu eletään vielä jälkikesän huumassa ja maaliskuussa ei kukaan enää kulje huopatöppösissä, toisin kuin suloisessa savossa.
   Jotenkin olen aistivinani joukosta, että kaikki ovat kyllästyneet ottamaan iloa irti Helsingistä. Eli se varmaan unohdetaan, mutta täällä asuviin ystäviin keskitytään nyt oikein ajatuksella. Uskoisin, että sen ainakin lapset ovat oppineet ja jatkossa oppivat asiasta lisää, että materia, kauppakeskukset, ostaminen ja mielihyväkokemusten jatkuva kalastelu ei tuo elämään onnea.

   Poista
 9. Kun aloin blogiasi seuraamaan, aikomuksenanne oli muuttaa kesällä 2014. SIlloin tuntui, että tuohon on todella pitkä aika vielä. Näin se aika nopeasti kuluu. Ihana seurata miten muuttonne lähestyy, ymmärrän niin hyvin miten ihanaa on päästä Helsingistä maaseudulle. En siksi, että Helsinki olisi jotenkin huono paikka, mutta minulle maaseutu olisi mieluisampi, jollekin toiselle taas kaupunki. Katsoin sen jossain vaiheessa linkittämäsi lähtöjuhlan, ilmeisesti juuri tuon perheen josta puhuit. Se oli kyllä hieno ja puhe hyvä. Itsekin toivon joskus pääseväni Lappiin pidemmäksikin aikaa, mutta saa nähdä miten johdatetaan ja millä aikataululla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaa olla, että lähtöjuhlan arkistoversio on aika lyhyt varsinaiseen suoraan lähetykseen nähden. Juhlahan alkoi 17.30 ja me lähdimme sieltä pois 22.30 juhlan vielä jatkuessa,

   Tule, Sari, joskus käymään Kangasniemellä, kun kuljet 13-tietä ohi.

   Poista
  2. Voi kiitos kutsusta, saatanpa joskus tullakin. Olisi mukava tavata. Meidän elämästä siivuja näkyy muuten blogissani http://rasatjarakkautta.blogspot.fi/

   Poista
 10. Kiitos Sirkku siitä, että jaksat meitä kaikkia kantaa Taivaan isän eteen. Voimia sinulle ja koko perheelle. Talvi mennä hurahtaa nopeasti, mutta on teillä kyllä aika ruljanssi edessä, kun koko huusholli muuttaa eli voimia tarvitaankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet, ystävä hyvä, päivttäin mielessä ja rukouksissa.

   Luulen pääseväni muutosta jotenkin helpolla, koska suurin osa moneen kertaan kierrätetyistä huonekaluistamme päätyy muuttoauton sijaan kaatopaikkalavalle. Ja haaveeni on todellakin rahdata mahdollisimman paljon tavaraa jo etukäteen. Oikeastihan sinne ei tarvitsisi viedä muuta kuin itsemme ja henk.koht. tavarat, koska siellä on kaikki valmiina pedattuja sänkyjä myöten.

   Poista