maanantai 19. tammikuuta 2015

Kangasniemi-fanit

Tänään ilmoitin viisi lasta Kangasniemen kouluihin ensi syksyksi. Tuollainen asiahan vain nostaa intoamme. Koulujen ja kunnan verkkosivuja luetaan ahkerasti ja lapset opettelevat muuttamaan puheissaan "mummolaa" "kodiksi".
Tunneside talolle on tällä hetkellä hyvin vahva, koska Anne-Mari ja Ella-koira ovat siellä. Aika malttamattomaksi tunnemme olomme kaikenkaikkiaan.

Yhtenä päivänä tajusin, että isillä on lasten hiihtolomaviikolla talviloma. Ja hitaasti tajusin, että minunkaan ei ole pakko ottaa töitä sille viikolle. Ja hyvin nopeasti tein päätöksen, että isi alkaa kysellä linja-autoa hiihtolomaviikolle.

Pikkubussi on nyt varattu, koska tarjous siitä oli karvan verran edullisempi kuin meidän perinteisestä kulkuvälineestä, 50 hengen linja-autosta. Tavaraa mahtuu mukaan pikkubussiinkin ja aiomme käyttää tilaisuutta hyväksi ja roudata tavaraa auton täydeltä.

Hiihtolomaviikon ykkösuunnitelma on nuotion teko. Siitä olen tänään hehkutellut lapsille, jotka eivät ole aikoihin päässeet katselemaan tulta.
Puula on jäässä ja Eno on aurannut metsäautotien ja jäälle tien. Ja mitä lauma helsinkiläisiä tekee jäätiellä? Luistelee, juoksentelee, ihmettelee, hömppäilee, nautiskelee ja tekee ihan mitä sattuu mieleen juolahtamaan. Arvaan, että muutama lapsista hoksaa, että talvinen Puula on siitä niin kiva, kun ei ole hyttysiä.

Sydämellisen ystävällinen opetustoimen johtaja, jonka kanssa tänään asioin, lupasi järjestää meille hiihtolomaviikolle tutustumiskäynnit lasten uusiin kouluihin. Se onnistuu senkin takia hyvin, koska Kangasniemen koululaiset ovat meidän lomaviikolla töissä. Hyvin mielenkiintoista päästä tapaamaan entisiä koulukavereita koulujen nykyisinä opettajina ja muina työntekijöinä. Useamman tutun nimen löysin henkilökuntaluetteloista.

Eläköön Kangasniemi!
Vilkaisepas Kangasniemen kunnan verkkosivuja:  http://www.kangasniemi.fi/.
Jos nyt et ihan ole lapsiasi laittamassa sinne kouluun, etkä arvaa ihan maatilaakaan ostaa, niin varaapa vaikka ensi kesäksi lomamökki tai ulota kotimaan ajelureitti Kangasniemen kautta. Laita sen jälkeen harkintaan kesämökin osto tai vaikka rohkea muutto. Monet käyvät Kangasniemeltä käsin töissä esimerkiksi Mikkelissä, Jyväskylässä tai Pieksämäellä. Eläkepäivien vietto Kangasniemellä ei ole hullumpi ajatus sekään.

11 kommenttia:

 1. Oih,nyt määki alan teijän puolesta oottaan tuota hiihtolomaa valtavalla innolla :D Kangasniemi on todella kaunis paikka! Eikä täältä meiltäkään nyt niin pitkä matka oo vaikka päiväseltään siellä ajella ;)

  VastaaPoista
 2. Mä olen näistä uutisista niin onnellinen teidän puolesta <3 aivan mahtavaa! Ja tulehen tuijottelija se olen minäkin, sitä ja vettä ei kyllästy katselemaan :)

  VastaaPoista
 3. Hieno suunnitelma hiihtolomalle. Oikein siunattua aikaa koko perheelle lumen, jään ym kanssa.

  VastaaPoista
 4. mun sukulaisperhe vuokrasi jouluksi koulun kangasniemeltä. olivat isolla porukalla siellä. t päivi

  VastaaPoista
 5. Voi kun hauskaa viettää lomaa yhdessä maalla.
  Kaikkea hyvää teille.♥

  VastaaPoista
 6. Suupieleni venyivät melkein korviin asti, kun tätä luin. Hyvä te!

  VastaaPoista
 7. Joko ensikesänä on suunnitelmissa kesäkanoja? Niille voisi panna talteen "kaupunkikanojen" munankuoret, kierrätystä.....

  VastaaPoista
 8. Hui miten nopeasti asiat menevät eteenpäin :). Ja talvilomala koulua katsomaan! Hienoa!!!

  VastaaPoista
 9. Voi miten jännää!! :) Kohtahan te ootteki sitte kangasniemeläisiä! ;)

  VastaaPoista
 10. Hauska lukea Kangasniemi-juttujasi :) Itse olen siellä ollut paljonkin, kun äitini ja miehensä sekä 18v velipuoleni asuvat siellä. Joten viimeiset 20 vuotta on tullut siellä käytyä, tosin nyt viime aikoina harvemmin.

  Mukavaa muuttoa! -Piia

  VastaaPoista