tiistai 10. helmikuuta 2015

Voi sitä poikienkin huoneessa kirjoittaa

Silloin tällöin minulle kommentoidaan joko kasvotusten tai muulla ilmasun keinolla, että pyrin antamaan elämästäni vaivattoman, onnistuvan ja kaikinpuolin myöteisen kuvan. Blogiteksteistänikin voi kuulema tehdä sen johtopäätöksen, että elämäni on kokonaan vastoinkäymisten ulkopuolella.

Kun tulee puhe niin sanotuista "uskonasioista", monet ovat sitä mieltä, että pakeneminen vaikeuksien tullen Jeesuksen syliin on pakoa todellisuudesta ja oman vastuun karttelemista.
Kun puhutaan onnistumisista ja asioiden (meidän näkökulmastamme) hyvästä sujumisesta, törmää usein mielipiteeseen, että kyse on vain omista valinnoista, eikä siihen Jumalan auttavaa kättä tarvita.

Minulle on tullut viime aikoina tavaksi kertoa Taivaan Isälle ja Jeesukselle asioistani aivan uudella tavalla. Aikaisemmin rukoukseni olivat enemmän tai vähemmän "virallisia" muodoltaan. Yritin olla kohtelias ja ennen vaivojeni valittamista yritin muistaa mahdollisimman monta kiitollisuutta osoittavaa asiaa. Yritin pitää pääpainon kiitoksessa ja jättää marinat vähemmälle.

Rukoilen toki ajatuksissani pitkin päivää ja milloin mistäkin asiasta. Mutta kun haluan paneutua Jeesuksen syliin, Hänen huomionsa keskipisteeseen, menen peittoni alle, suljen silmäni ja keskitän ajatukseni Jeesuksen kaikenkattavan rakkauden ja huolenpidon ajatteluun. Ja sitten alan jutella Taivaalliselle Isälle.

Kun kaikenkattava rakkaus ja huolenpito on taivaallista alkuperää, sen rikkauden ymmärtäminen on ihmisaistein vajavaista. Voimme tajuta Jumalan huolenpidosta vain kapeita heijastuksia täällä ajassa.


Viime viikon ja pätkän edellistäkin viikkoa olin lasten kanssa sairaana. Epäilin, että kyseessä oli tämäntalvinen influenssaepidemia, koska oireet olivat sen kaltaiset. Itse tauti ei minua niinkään lannistanut, mutta se olotila, kun 15 tuntia nukuttuasi heräät ja syöt, olet uudelleen niin väsynyt, että käytyäsi vuoteeseen, nukut kolme tuntia lisää.
Oli ajoittain vaikea hyväksyä, että tarvitset elämääsi puolitoistaviikkoisen "talviunen", joksi ajaksi peruutat kaikki asiakkaat ja kieltäydyt kaikista allakkaan merkityistä menoista ja tapaamisista. Toki kuume ja vatsavaivat helpottivat päätöksentekoa.

Eilen kaikki 7 koululaista pyyhkivät pölyt koulurepuistaan ja jatkoivat koulunkäyntiään kuka pidemmän kuka lyhyemmän tauon jälkeen. Minullakin olo tuntui jo kutakuinkin normaalilta.

Ajatuksenani oli valottaa niitä käytännön elämän pieniä vastoinkäymisiä, joita minunkin kohdalleni tulee. Vielä tänä aamuna tuntui eilen saapunut talon sähkölasku koko maailmani mullistavalta vastoinkäymiseltä. (Hah! Sähkölaskuko vastoinkäyminen? Sitä saa mitä tilaa ja sähkölaitokset eivät ole mitään hyväntekeväisyyslaitoksia ja ison talon lämmittäminen sähköllä ON kallista.)
Kun kaiken kurjuuden päälle oma pöytäkoneeni ei suostunut aamulla aukeamaan, olin valmis ajattelemaan, että "nämä on nyt niitä vastoinkäymisiä".
(Isojen poikien huoneessa on toinen pöytäkone, että ei pitäisi olla mitään aihetta valittaa.)

Hammasta purren, itkua nieleskellen muistelin eiliseniltaisia Raamatun sanoja: "Kiittäkää joka tilassa, älkää mistään murehtiko."

Pari blogituttavaa kamppailee syöpäsairauden kanssa. Heidän vastoinkäymisissään ovat vastakkain, ei enempää eikä vähempää, kuin elämä ja kuolema. Kannustavia, nostavia, elämää luovia sanoja ei varmasti löydy ystäville edes kommentinkirjoittamisen verran, jos pelkkä raha on suistaa oman elämän sivuraiteelle.


Tuolla on sininen taivas ja kirkas aurinko. Tuuli on tyyntynyt.
Jumala puhuu sinulle ja minulle, että kaikki meidän asiat ovat Hänelle tärkeitä ja Hän haluaisi olla niissä mukana.
Jumala on hyvä, rakastava Isä. Kaikissa olosuhteissa, aina.

Jottet pitäisi puhettani pelkkänä loruiluna, sano Jumalalle: "osoita minulle itsesi ja hyvyytesi tänään".

9 kommenttia:

 1. Sirkku, kiitos. Olen itse flunssan kourissa ja voimaton ilman korkeaa kuumetta. Voi, Jumala osoittaa hyvyyttään jokaisessa päivässämme. Se pitää vain osata nähdä ja ottaa vastaan. Eikä se silti tarkoita vastoinkäymisistä vapaata elämää:) Olen itsekin koittanut opetella kiittämään myös kivusta, taakasta ja murheesta. Siinä on iso voimavara! Ainakin täällä blogissasi maistuu aito elämä. Elävä usko ei pyyhi pois vastoinkäymisiä, mutta se antaa eväät vaikean kanssa elämiseen.Kiitos kirjoituksistasi!

  VastaaPoista
 2. Näitä asioita olen itsekin miettynyt paljon.Viime aikoina olen kovasti yrittänyt rukoilla apua ja neuvoa omiin ja omien nuorten pulmiin, mutta koko ajan minulla on jollainlailla huono omatunto, että kuinka kehtaa "vaivata" tällaisilla asioilla, kun niin monilla on kuolemanvakavia asioita, kamppailuja syöpää ja lasten vaikeita sairauksia, niin omat vaivat ja huolet tuntuvat liian vähäpätöisiltä.
  Teillä varmasti lasketaan päiviä lomaan. Oikein ihanaa matkaa lomaa Lautakankaalla koko perheelle. Sekin kirjoitus, jossa kerroit lomasuunnitelmista oli mukava ja mieltä lämmittävä. (Harvoin vain tulee kommentoiduksi, vaikka hengessä on mukana)
  T.Minna
  ps. päivemmällä yritin laittaa tätä viestiä, jos lähetin vahingossa sen tyttäreni googletilin kautta, jos se tuli sinulle, ethän julkaise?

  VastaaPoista
 3. Kiitos; Sirkku kirjoituksestasi. Voiko teillä kaikki lapset ja mieskin yhtä hyvin kuin sinä? T Päivi

  VastaaPoista
 4. Nämä meidän vaikeudet ja kärsimykset ovat pieni Jeesuksen kärsimykseen verrattuna.
  Hyvä kun saamme jättää huolemme Taivaan Isälle. Täytyisi vain aina muistaa kiittä kaikesta.

  VastaaPoista
 5. Kiitos tästä postauksesta! Huikeen mukavaa lomaviikkoa Kangasniemellä
  toivoo Ulla

  VastaaPoista
 6. Ihanaa hiihtolomaa ja Sirkku, kiitos muistamisesta.

  VastaaPoista
 7. Hei. Luen blogiasi säännöllisesti. Minä ainakin ajattelen niin, että blogiin kuuluukin kirjoittaa lähinnä positiivista asiaa. Eikös näiden tarkoituskin ole murheen karkoitus.

  VastaaPoista
 8. Olet niin oikeassa! Blogien tarkoitus on murheen karkoitus. Suuri halaus sinulle tästä ihanasta oivalluksesta.

  VastaaPoista
 9. Sitä iloa ja valoa, kaunista puhetta omasta perheestä sekä Kangasniemeä kohti menemistä. Niistä minä nautin ja myös eräs säe silloin tällöin tekee blogistasi huippua! Terveisin eräs onnellinen kulkija

  VastaaPoista