keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

90

Kun on kahdeksan päivää aikaa muuttoauton täyttämiseen, näyttää pakkaustilanne - no, sanoisinko että kohtuulliselta. Laskin äsken 90 täytettyä banaanilaatikkoa.
Pikkuveli antoi viisaan neuvon: pakata mahdollisimman paljon tavaroista banaanilaatikoihin, niin tavaran siirtely on helpompaa, auton täyttö tehokkaampaa ja muutenkin koko homma vaikuttaa järjellisemmältä. Kymmenen hengen (siis enhän minä edes ole laskenut, kuinka monen ihmisen tavaroita täällä pakataan, mutta kymmeneltä se on tuntunut) tavarat näyttävät kotiin ripoteltuina ja kaappeihin piilotettuina järjelliseltä määrältä, mutta kun alat tyhjentää kotia, siitä on järki kaukana.

Kylmiöstä eroon pääsyn ohella toinen painajaiseni oli eteisessä, heti ulko-oven tuntumassa oleva isin vaatekaappi. Se on kiinteä, seinään "upotettu" kaksiovinen piilopaikka, jossa on tanko, ylähylly ja alahylly. Piilopaikaksi sanon siksi, että piilosleikissä kyseinen kaappi on ollut hyvä piilo Saaralle, joka on kylliksi "ohut" seisomaan hyllyjen ja oven välisessä kapeassa tilassa.

Tänään siis tartuin kirjaimellisesti härkää sarvista. Laitoin isin ensi syömään naapuritalon ravintolaan riistakäristystä ja kun hän tuli sieltä, vauhdikkaasti ilmoitin isille, että "tänään on pakko pakata tavarat tuosta sinun kaapista".
Isi on onnistunut vuosien varrella hankkimaan sellaisen määrän erilaisia takkeja, että naisihminen puistelee sille määrälle päätään. Ei hän suurella rahalla ole niitä suinkaan ostanut, mutta hänen haukansilmänsä on kieltämättä kehittynyt havaitsemaan kirpputorien rekeiltä hyvät yksilöt. Minä puolestani olen tuonut hänelle kravatteja aina kun sopiva on kirpputorilla tullut vastaan.

Kaapin sisältämien vaatteiden määrästä jotakin kertoo se, että henkareita tuli kaapintyhjennyksen myötä kolme banaanilaatikollista.

Keittiökapineita voi pakata aika rajallisesti, koska ruokaa täytyy tehdä. Ikkunoiden pesua on vielä jonkin verran, mutta kaksi makuuhuonetta alkaa olla loppusiivousta vailla. Hirmuista paniikkia kaiken ehtimisellä ei kuitenkaan ole, koska pakettiautollisen verran voi jättää loppukuulle, jolloin haemme yhden isoista pojista täältä.

...

Saara oli illalla kylässä uusien kavereittensa luona. Lapset ovat vastikään muuttaneet lähistölle ja heillä on leikit sujuneet hyvin yhdessä.
Kun Saara tuli kyläilemästä, kyselin vähän perheestä. Kysyin, onko perheessä isi ja äiti. Saaran vastaus oli rehellisentuntuinen:
- "Niiden äiti on sellanen, että se rakastuu niin moniin miehiin, ettei siellä niinkun sillei varsinaisesti ole isää".
Saaran vastaus vaikutti siltä, että lapset olivat keskustelleet perhesuhteistaan.
Mitähän Saara on kertonut omista vanhemmistaan... todennäköisesti: "meillä on mummo ja pappa".

8 kommenttia:

 1. Teillä alkaakin olla muutto loppusuoralla. Tekemistä silti riittää ja sitten on se purkaminen ja järjestäminen. Ihania päiviä ja voimia teille muuttoon. :)

  VastaaPoista
 2. Melkoinen määrä laatikoita. Meillä juomalasit on aina pakattu muutoissa alkon pullolaatikoihin, niissä on välikötkin valmiina. Ja ovat näppärän kokoisia.

  VastaaPoista
 3. Isossa perheessä on ison perheen tavaramäärä, valitettavasti. Muuttopakkaus on paras tapa karsia turhat tavarat kierrätykseen.

  Ihana tuo Saaran selvitys kaverinsa perhesuhteista. Jotenkin niin kauniisti kuvattu ikävä tilanne.

  VastaaPoista
 4. Minulla on jo jonkin aikaa ollut tyhjä olo. Mitä jos et enää pidäkään blogia! Tämä (vaikka en ole kirjautunut lukija) on tullut minulle erittäin tärkeäksi. Täällä kun saa lukea luontevaa tekstiä kristillisyydestä. Kaukana sellaisesta kristinuskofobiasta, jota kaikkialta nykyään tulvii. Vaikka ainut turvamme on ikiaikojen Jumala. Edelleenkin, vaikka kuinka olisi 2000 luku menossa. Mikään ei ole tämän tosiasian suhteen muuttunut.

  VastaaPoista
 5. Muistelen vieläkin sitä, kun mei isännän kanssa pistettiin hynttyyt yhteen ja yhdistettiin kaksi tavaraa täynnä olevaa huushollia. Ensin lahjoitettiin ja jaettiin kavereiden perheille ja sukulaisille, sitten vietiin kirpparille ja vihon viimeiseksi kaatopaikalle, kun eivät voimat enää riittäneet tarkempaan lajitteluun. Siinä meni myös musta jätesäkillinen minun kenkiäni eikä minulla vieläkään ole kunnon kenkävarastoa, vaikka muutosta on jo 15 v. Voimia teille!

  VastaaPoista
 6. on teillä kyllä omaisuutta, jos on melkein kymmenen banaanilaatikollista per nuppi! meillä ei ole vaikka asutaan isossa talossa. t päivi

  VastaaPoista
 7. Huh huh,kummasti sitä tavaraa voi kertyäkin niihin kaappien perukoihin ym. Hiljaa hyvä tulee,laatikko kerrallaan pakkaamista. Alkaa kuulostaa autiolta teidän huushollissa kohta...

  VastaaPoista