perjantai 3. heinäkuuta 2015

Sadan euron ongelma

Teoriassahan tätä voisi sanoa lomaksi, mutta ei tämä ihan nyt taida sitä olla. Siinä mielessä lomaa kyllä, että minulla ei ole tällä hetkellä työpaikkaa ja tänään hieroin viimeisen asiakkaani Helsingin hoitohuoneella. Eli olen vapaa töistä, mutta kääntöpuoli asiassa on aika raadollinen: ei ole tällä hetkellä tulojakaan. En toki ole ollenkaan huolissani perheen toimeentulosta, koska nyt on päällimmäisenä ajatuksena saada loputkin tavarat pakattua, huusholli pestyä ja vajaan kahden viikon kuluttua muuttokuorma kunnialla rahdattua talolle.

Asiat "päässäolevasta" muistilistasta vähenevät yksi kerrallaan, mutta ne, jotka ovat jäljellä, ovatkin aikaavieviä urakoita. Yksi työ, mikä on ikävästi jäänyt hoitamatta, on kolmen teini-ikäisen henkilökortin hommaaminen. Nyt on edessä puolen päivän jonotus Pasilan poliisitalolla, jos aikoo saada asian hoidettua täällä.

Toinen epätoivoinen urakka on lapsilta syntymäpäiväksi saamani sadan euron lahjakortin käyttäminen Stockmannilla. Lahjan antajat sanelivat ehdoksi, että lahjakorttia ei saa käyttää lasten hyväksi, vaan minun on pakko ostaa jotakin itselleni! En ole kyseisessä tavaratalossa asioinut useampaan vuoteen ja minulla on aavistus, että ainakaan vaateosastoilla ei ole mitään sellaista, mitä halauaisin ostaa. Kun olen vuosikaudet tottunut siihen, että ostan kaikki vaatteeni kirpputoreilta, en ole valmis maksamaan edes lahjakortilla ostettavasta vaatekappaleesta kymmeniä euroja. Kallein viime talvena ostamani vaate oli 8 euroa maksaneet mustat suorat housut, joita käytin sukulaisen hautajaisissa ja sen jälkeen "kirkkovaatteena".
Oikeastaan: antakaapas minulle oivallisia vinkkejä, kuinka käytän tuon sata euroa, kun en käytä kosmetiikkaa, koruja, hajuvesiä, terveystuotteita, urheiluvälineitä ja herkkuosastot saan suosiolla kiertää kaukaa näillä läskinmakkaroilla. Älkää ehdottako mitään sisustukseen liittyvää, koska minulla on sisustusta edessä yllin kyllin muuton jälkeen ilman ainuttakaan uutta "sisustuselementtiä"
Mies sanoi minulle, että lapsia kohtaan olisi loukkaavaa, jos antaisin lahjakortin jollekin, joka oikeasti tarvitsisi sitä.
Teiltä olen ennenkin saanut hyviä neuvoa.
Eikö ole nurinkurista, että pohdin tällaisia asioita... taidan vaivihkaa, vähin äänin tehdä lahjakortilla, mitä parhaaksi näen, enkä kerro lapsille mitään.

35 kommenttia:

 1. Onkos teillä radiota mukaan otettavaksi muuttokuormaan? Olisiko siinä ideaa?

  Terveisin Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On - viime syksynä Kansainvälisen koulun kirppikseltä ostettu, jossa on cd- ja kasettisoitin ja maksoi kokonaista 10 euroa!

   Poista
 2. Stockmannin musiikkiosastolta luulisi löytyvän vaikka hyvää ylistysmusiikkia ja rytmisoittimia, kun uudessa kodissa pidätte kiitosrukouksia:) Terveisin Anne

  VastaaPoista
 3. Tätäpä oli mukava pohtia... Miten olisi jotain kivaa astiapuolelta esim. joku ihana kahvikuppi ihan vain itselle ja joku kiva piirakka-tai uunivuoka, josta iloa koko perheelle. Tietysti tuntuu varmaan "tuhlailulta" kun edullisemminkin saa, mutta tärkeää varmaan lapsille, että jotain mieleistä löydät.
  Ihanaa muuton odotusta!
  t.Minna

  VastaaPoista
 4. Mene Akateemisen kirjakaupan puolelle. Siellä taitaa olla alennusmyyntikin menossa ja osta joku sellainen vaikka taideteos, jollaista et ikinä muuten keksisi hankkia. Silmää ja sielua voit sitten tarvittaessa lepuuttaa vaikka upeita maalauksia katsellessasi. Satasella saat lisäksi vaikka runoja tai aforismeja.

  VastaaPoista
 5. Hm. Ompa sinulla pulma. Mitä ihan itselle ostaisit, henkilökohtaista , joka olisi yksin sinun. Stokkan vaatteet todella on kallita, ne on pois laskuista. jotain terpeellista taloustavaraa, ne nyt vaan ei ole henkilökohtaisia. Koko perheen käyttöön tulisivat. Mutta, mutta, minä varmaan laittaisin alusasuihin, sukkiin ja sellaiseen, jotka todella tulisi omaan käyttöön. Mutta tärkeintä olisi että jotain keksisit. Lapsesi ovat sen sinulle ilolla antanneet niin itseesi se on sinun käytettävä todellakin.

  VastaaPoista
 6. Jokin liinavaate,pussilakana,pyyheliinoja,joululahjat,kynttilät,kengät,
  alusvaatteita,yöpaita,neule tms :)

  VastaaPoista
 7. Voisitko käyttää lahjakortin itsesi hemmotteluun? Näin kaukana asuvana en tiedä Stockan eri osastoista, mutta jos sen yhteydessä olisi esim. 'kauneussalonki', jossa voisi saada jalkahoidon, niin mene pikapikaa ennen muuttoa semmoiseen rentoutumaan.

  Pirkko

  VastaaPoista
 8. Mä en edes tiedä mitä siellä myydään (tai ei) mutta olisiko kumisaappaat tai jotkut muut jokasään jalkineet? Niitä kun aina tarvitaan täällä kehäkolmosen ulkopuolisessa elämässä :D

  VastaaPoista
 9. no jopas on vaikea juttu :) 100 euroa Stockmannille,josta en kuuna päivänä itekään oo ostanu mitään....Entä jos ostaisit jotakin harrastukseen liittyvää,esim. lankoja kutomista varten? Saisit talvi-iltoina neuloa sukkia/lapasia,vaikka itsellesi :)

  VastaaPoista
 10. Miten olisi aurinkolasit, joissa on kunnollinen uv-suoja? Ulkohommiahan tulevassa kodissanne riittää.

  VastaaPoista
 11. Jotenkin hauska, ikään kuin käänteinen ongelma :D Meillä on tosin kotona myös ongelmallisia lahjakortin käyttäjiä, joten sikäli ymmärrän pulman hyvin :) Itse kuitenkin ehkä ajattelisin kanssa, että lahjan antajia kohtaan olisi kivointa käyttää se "itseesi". Entä jos ostaisit jotain ihan perusvaatetta tyyliin teepaitoja ja sukkia, jotka sitten kestäisivät pitkään? Tai sitten jotain mitä kaupungissa ei ole kaivannut, mutta mitä maalla tarvitsisi, esim jotain ulkoiluvaatetta tai "erätarviketta", tai lämpimän villapaidan tai esim ulkoilukengät? Heh, hiukan hakuammuntaa, kun en tiedä mitä kaikkea sinulla onkaan ;) Itsekin olen joskus aika huono ostamaan, mutta laukkuihin sorrun silloin tällöin, viimeksi hoksasin "tarvitsevani aivan välttämättä" työkäyttöön uuden, just tietynlaisen repun ;)

  VastaaPoista
 12. Kyseinen kortti kelpasi aikanaan myös Akateemiseen kirjakauppaan, kelpaisiko vielä? Entä kylpytakki ja tossut? Tarvitseeko sadevarusteesi uusimista? Torkkupeitto ehkä talvea silmällä pitäen? Tai ehkä saunaan jotain?

  VastaaPoista
 13. Entä jokin yleiskone tms. suurella kulholla, jolla voi tehdä ison pullataikinan. Toki moni tekee taikinat mieluummin käsin, itse lievästi jauhoallergisena suosin konetta. Ymmärrän kyllä pulmasi, itsellenikin olisi haastetta moisessa kun on rajattuna pois lasten tarpeet :)

  VastaaPoista
 14. Hei, lahjakorttiin en ota kantaa sen enempää (mutta ehkä keittiötarvikepuolella joku kattila tai pata tulisi ennen pitkää tarpeen?), mutta tiesithän, että henkilökorttia voi nykyään hakea verkossa? Valokuvat kuvaamossa, joka "toimittaa suoraan poliisin rekisteriin" sähköisesti ja sitten vaan hakemukset netissä. Nettihakemukset ovat muistaakseni myös n. 10% halvempia kuin ne poliisiasemalla tehdyt.

  VastaaPoista
 15. Uusi peite ja tyynt. Niitähän kuuluisikin vaihtaa säännöllisesti. Sijoitus terveyteen.

  VastaaPoista
 16. Tuolla summalla saisi tosi laadukkaat kengät, jotka kestäisi pitkään. Luulisin lastenkin ilahtuvan

  Anja

  VastaaPoista
 17. Miten olisi laukku ja lompakko? Kengät? Kenkiä on vähän hankalampi ostaa kirpparilta. Jotain puutarhaosastolta?

  VastaaPoista
 18. Lahjakortin voisi käyttää sinulle kenkiin tai sitten Helsingissä stockalla on kauneushoitola siellä 7. Kerroksessa sieltä kasvohoito tai jalkahoito. Optikon palvelut ovat siellä myös eli jos tarvitset silmälaseja. Tässä muutama vinkki, toivottavasti käytät lahjakortin itseesi koska varmasti ansaitset sen. Hyvää kesää ja asettumista Kangasniemelle. Sitten voitte tehdä reissuja Helsinkiin.

  VastaaPoista
 19. Olisiko jotain mistä olisi iloa sinulle ja samalla koko perheelle?

  VastaaPoista
 20. Muistaakseni crocksit ovat suosikkikenkiäsi, eikös stockalla olisi niitä? Tai jotkin muut hyvät kengät? Kumisaappaita maalaiselämää varten?
  Löytyisikö puutarhaosastolta vielä siemeniä ensi kevään istutuksiin?
  Terveisin kaimasi

  VastaaPoista
 21. Minullekin tuli mieleen Akateeminen kirjakauppa. Sieltä voi myös tilata lehtiä tai ostaa kirjetarpeita, jos joku vielä paperikirjeitä harrastaa. Ehkä lahjakortin voi käyttää osissa?

  Varmasti on myös joku vaate, jonka tarvitset. Alusvaatteita ei saa hyvin kirpparilta. Onko sinulla hyvä uimapuku? Ja tosiaan, jalkineetkin voi olla parempi ostaa uutena.

  Stockan herkusta saa myös terveellisiä herkkuja.

  Minusta olisi kiva, jos lapset saisivat tietää, mitä olet ostanut lahjakortilla. Heille tulisi siitä hyvä mieli. Antaminen ilahduttaa monesti enemmän kuin saaminen; haluathan suoda heille sen ilon!

  Onnea elämänmuutokseen!

  VastaaPoista
 22. Voisikohan sen lahjakortin käyttää verkkokauppaan? Sitten voisit miettiä rauhassa siellä uudessa kodissa mitä tarvitset ja tilata kun on hyvä hetki. (Mutta älä päästä lahjakorttia vanhenemaan!)

  VastaaPoista
 23. Jos olis talvi, ehdottaisin urheiluosastolta teknisen alusasun ja fleeceasun ostoa. Asun maalla, puulämmitteisessä talossa ja olen vannoutunut teknisen alusasun ja fleecen kannattaja. Ovat lämpimämpiä kuin villa. Ja kevyempiä. En palele niissä ikinä. Mutta voi olla, ettei niitä ole nyt myynnissä. Ehdotan goretex-lenkkareita. Täällä mailla on märkää ja kuraista, gore-texeissä ei varpaat kastu. Tai kunnon Kontio-saappaat.

  VastaaPoista
 24. Minäkin ehdottaisin kenkiä. Urheiluosastolta hyvät vettä pitävät goretex-lenkkarit.

  VastaaPoista
 25. Kumisaappaat! Ne on syytä olla hyvät eikä haittaa vaikka olisi kahdet. Toinen ostos voisi olla vedenpitävä takki. Tai hyvät hanskat ja alusvaatteet.

  VastaaPoista
 26. Mietin asiaa saunaa lämmittäessäni, ja mieleen juolahti ajatus otsalampusta. Mieheni osti minulle joululahjaksi laadukkaan ja ladattavan otsalampun. Ei siis tarvitse mitään pattereita ollenkaan, vaan kerran viikossa riittää lataaminen jos päivittäin käyttää tuntitolkulla. Se on ollut kultaakin kalliimpi kapistus täällä maalla. Ilman en pärjäisi. Aika hintavia ovat nuo laadukkaat lamput, mutta tuollainen on kyllä niin iso mukavuudentekijä maaseudun pimeydessä. Ja varmasti tarpeellinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin hyvä ja kannatettava idea! Meillä käytössä läpi vuoden - kesällä sähköttömässä maakellarissa käydessä, pimeään aikaan lehteä hakiessa, kävelyllä, sähkökatkojen aikana.

   Poista
 27. Ihan ensimmäisenä tuli mieleen patteriradio? Jos on sähkökatkoja (kuten maalla etenkin välillä tulee) patteriradio on hyvä olla olemassa. Miten olisi joku kirja, esim. puutarhakirja tms? Kunnon taskulamppu on myös pimeinä iltoina hyvä. Alusvaatteita ja sukkia ehdottaisin minäkin. Kunnon tuuletin helteiden varalle :)

  VastaaPoista
 28. Osta ihan omanmielisi mukainen lahja.
  Siunausta muuttoonne ♥ ♥ ja ihanaa kesää.

  VastaaPoista
 29. Täällähän on yllin kyllin toinen toistaan parempia ehdotuksia. Nyt vasta huomasin tämän postauksen.
  En liioin ole juurikaan asioinut Stockmannilla. Mitä viimeksi olen ostanut ja aion ostaa, jos mahdollisuus tulee, niin TEETÄ. Olen vienyt sitä sisarelleni, jotta hän saa vaihtelua aamuteehensä.

  VastaaPoista
 30. Punaiset (tai minkäväriset tahnsa) huopatossut ja talvirukkaset? Niitä tulet tarvitsemaan. Stockkalta saattaa saadakin ne tai jos ei saa, osta toiset ja juo leivoskahvit päälle.

  VastaaPoista
 31. Bambuisia alusvaatteita ostin Stokkalta. Speidel-merkkisiä ja ovat ollet monta vuotta T-paitoinakin paidat ja pikkaritkin ovat mukavat bambuisina.
  Tuo otsalamppuidea on myös hyvä ja kampiradiokin olisi hyvä.

  VastaaPoista
 32. Ihana postaus!
  Kerrothan lapsillesi mitä ostit, jotta he tietävät miten pystyivät sinua ilahduttamaan :) Luulenpa, että montaa lukijaakin jäi nyt kutkuttamaan mihin lahjakorttisi käytit :D Blogisi on aito ja elämänmakuinen; suuri kiitos siitä ja siunausta teidän perheellenne!

  VastaaPoista
 33. Ostaisin kunnollisen niskaa tukevan tyynyn.

  VastaaPoista