sunnuntai 2. elokuuta 2015

Vihdoinkin kotona

Meillä on käynyt näiden kahden viikon aikana täällä maalla enemmän vieraita kuin Helsingissä asuessa puolessa vuodessa! Äskenkin hyvästelimme ystävämme, sipoolaisen pariskunnan, jotka matkansa varrella poikkesivat meitä ilahduttamaan.
Televisio ei vielä toimi, puhelinyhteydet ovat mitä ovat ja tietokone pelaa talon toisessa päässä, mutta eläviä ihmisiä saa tavata kasvotusten, jutella ja nauttia ystävien seurasta. Kaikki vieraat ovat vielä suhtautuneet suurella ymmärryksellä kaaokseen, joka meillä vallitsee sekä sisällä että ulkona.

Torstaina saimme siis kaupunkikodin tyhjennettyä ja kaikki "poikaset siipiemme suojaan", eli viimeisenkin maallemuuttajalapsen haettua tänne. Neljä vanhinta "poikasta" pärjäävät jo maailmalla, eli asuvat omissa kodeissaan Helsingissä.
Perjantaiaamuna isi ajeli vielä Helsinkiin palauttamaan pakettiautoa ja iltapäivällä hain hänet junalta Mikkelistä. Kun isi tuli tänne ja kaikki velvollisuutemme Helsingin suuntaan oli hoidettu, sanoin hänelle "tervetuloa kotiin". Itse en huomannut, mitä sanoin, mutta kun illalla kävimme nukkumaan, mies kiitti noista sanoista.

Mustikat kypsyvät metsässä hyvää vauhtia, tienvierustat ovat punaisenaan metsämansikoita ja vanhan talon takaa löytyy puutarhavadelmia ja karhunvatukkapuskat notkuvat raakileiden painosta. Viinimarjapensaissa on tulossa niin paljon satoa, että sydämen kyllyydestä saamme viinimarjojakin tänä syksynä poimia ja säilöä.
Kanat tuottavat jo viisi suloista munaa päivässä ja joka ikisellä metsäreissulla täytyy syödä ketunleipiä oikein urakalla.

Koska ajankohtaista tekemistä on yllinkyllin sekä sisällä että ulkona, olen suosiolla lämmittänyt talon käyttöveden sähköllä. Puita en ole lämmityskattilaan vielä mättänyt kertaakaan, koska vedenkulutus on ollut huimaava taukoamattoman pyykinpesun ja siivoamisen vuoksi. Lisäksi on tuntunut alkeelliselta ylellisyydeltä, että suihkusta on tullut riittävän lämmintä vettä kaikkina vuorokaudenaikoina. Jos lämmittäisimme veden puilla, täytyisi kattilaa lämmittää kahdesti päivässä ja se aika olisi järjestelyhommista pois. Kun saamme huoneet kuntoon ja tavarat raivattua, joutaa kuskaamaan puita ja lämmittämään taloa.

En muista, olenko jo kuinka monta kertaa maininnut, mutta meillä kaikilla on rentoutunut, huojentunut ja hyvä olo. Nautimme tilasta, vapaudesta, luonnon läheisyydestä, eläimistä, puhtaasta hengitysilmasta, syvästä unesta päivän touhujen jälkeen, maasta, metsästä, taivaan korkeudesta ja elossa olemisesta. Lupaan, että kerron teille, sitten kun ilmaantuu sellainen asia, johon olemme tyytymättömiä tai jos jokin asia on hullusti. Hyttysiä ja paarmoja ei tähän lasketa.

9 kommenttia:

 1. Mukava kuulla teidän kotiutuneen hyvin!

  VastaaPoista
 2. Onnea teille paluumuuttajille, täällä etelämmässä on tänään poimittu viinimarjoja ja huomenna niistä tehdään mehua. Vielä tosin riittää poimittavaa ja omenoita on tulossa. Nauttikaahan elämästä. Toivottavasti telkkari ja nettiyhteyskin alkaa toimimaan.

  VastaaPoista
 3. Minulla ei ole kaupunkikokemusta, joten en osaa verrata, mutta voin kuvitella, että maalla on todella erilaista.

  VastaaPoista
 4. Tervetuloa kotiin! Juuri niin,nyt olette siellä,minne muuttoa olette kauan suunnitellut :) Taivaallinen Isä eloanne ja oloanne siellä runsaasti siunatkoon <3 Olen aika varma,ettei niitä asioita sieltä löydy,mihin ette olisi tyytyväisiä...Ihana maaseutu ja se luonto,tarjoaa juuri nyt parastaan...

  VastaaPoista
 5. Olisi kiva kuulla, millainen se teidän koti on - montako huonetta jne. Teillähän oli iso se kerrostaloasuntokin, mutta tuo on vissiin vielä reilusti isompi? Saiko lapset omia huoneita nyt? Onko teillä sauna sisällä vai ulkosauna? Ja niin edelleen... Millä ikäskaalalla teillä on siellä lapsosia asumassa, ovatko kaikki vielä koululaisia vai onko opiskelijoitakin? (Jos on opiskelijoita, niin saiko sieltä suunnalta hyvin opiskelupaikkoja?)

  Aijai, olen utelias... mutta minkäs teet, kun kiinnostaa! =) Kaikkea hyvää teille sinne!!

  VastaaPoista
 6. Olipa ihanan kuuloista tuo uuden elämän alku siellä maalla!

  VastaaPoista
 7. Maalla on tähän aikaan vuodesta todella paljo hommia aamusta aikaisesta iltaan myöhään. Marjastaminen on minulla nyt töiden kera päällimmäisenä. Iloitsen, kunteillä on paljon marjoja ja muita luonnonantimia saatavana ja kalamieskin taitaa kalastaa ruoan

  VastaaPoista