lauantai 30. syyskuuta 2017

Kanatilallisen pannukakku

Jokin aika sitten löysin "maailman parhaan pannukakun" ohjeen. Sitten kun jouduin keksimään käyttötarkoituksia 160:lle varastoituneelle kananmunalle, muuntelin tuota herkkupannukakun ohjetta. Tällä ohjeella saa kaksi ison uunin pellillistä. Tänä iltana seitsemän nälkäistä söi ne kaksi pellillistä nopeasti ja lisääkin kyseltiin.
Uunin lämpö hiukan yli kahteensataan. Pellille leivinpaperi niin, että sitä jää hyvin myös reunoille, koska pannukakku kohoaa reippaasti.

8 munaa
100g voita
1dl sokeria
1/2dl vaniljasokeria
1 1/2 tl suolaa
1litra täysmaitoa
4dl vehnäjauhoja

Sulata voi isossa kulhossa. Lisää maito, munat, suola ja sokerit. Vatkaa sähkövatkaimella sekaisin ja lisää sitten jauhot vatkaten. Lopeta vatkaaminen heti, kun taikina on tasaista. Laita puolet taikinasta pellille leivinpaperin päälle. Paista uunin keskitasoa alempana. Pannukakku on valmis, kun pinnalle muodostuneet vuoristot ovat mieleisen värisiä.

Tämän pannukakun seuraksi sopii makeat hillot ja kermavaahto. Meidän ykköshillo on tänä kesänä ollut itse tehty mansikkahillo. Nyt se loppui, mutta onneksi pakastimesta löytyi tuoremansikkasosetta.

Pannukakku on parhaimmillaan juuri paistettuna. Älä siis suotta pilaa pannukakun mainetta säilömällä sitä jääkaappiin ja seuraavana päivänä lämmitä mikrossa.


3 kommenttia:

  1. Herkullisen kuulloinen ohje. Täytyypä kokeilla. Ja totta puhut pannari on aina niin hyvää juuri uunista tulleena.

    VastaaPoista
  2. Pannukakku on niiiiin herkkua♥ varsinkin tuollaisen itsetehdyn hillon kera...Nam!! Mukavaa alkanutta lokakuuta sinne!

    VastaaPoista
  3. Tuohan on melkein kuin meidän pannari <3

    Pannari on parasta hillon kanssa, uunikuumana.

    VastaaPoista