keskiviikko 20. syyskuuta 2017

Lautakankaan väkeä

Liekö isä-Risto joskus jättänyt vinssin nojaamaan riihen seinään. Riihen takaa näkyy pihapiiri.
Eviran tämänpäiväisen kirjeen myötä Anne-Marin kanalasta tuli minun kanalani ja kysyin vielä tyttäreltä "onko mun kanat nyt mun", johon sain vastauksen: "on".

Kun Anne-Mari tänne muutettuaan laittoi töpinäksi ja pisti isoenon kanssa kanalan pystyyn, rekisteröityi hän luonnollisesti myös kanalan pitäjäksi. Mutta nyt on selvä pesäero tehty ja Palokankaalla asustaa osa kanalan väestä. Minulle jäi 20 kanaa ja neljä kukkoa.
   
Alapihalla asustaa vielä jonkun aikaa pupuja. Talveksi on tarkoitus saada pupuhäkit tyhjiksi.
Kiira ja Pappa

(Täytyy seuraavalla kerralla pyytää Anne-Marin apua, jotta ei tarvitse taistella tekstin sijoittamisen kanssa. Kuvia täällä on sen takia, että Pikkuveli eilen illalla ystävällisesti siirsi puhelimestani kuvat pöytäkoneelle. Voi olla, että seuraavan kerran onnistun jo itse siirtämään. Tarkoitukseni oli kertoa kuvin eläimistämme, mutta puhti loppui tähän. Helpompaa kirjoittaa kuvailevasti, kuin siirtää kuvia!)

10 kommenttia:

 1. Komea on pappakin mutta katse kiinnittyi komeaan klahvi?lipastoon papan takana. Upea tuo teidän riihi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pappa onkin maailman komein mies.
   Papan takana ei ole lipastoa, vaan se on isäni minulle ostama piano, joka olisi virityksen tarpeessa. Kirjahyllyn, jonka takana on papan ja minun "huone", kulmalla on papan iänikuinen kylpypyyhevarastopiste, joka kasvaa kasvamistaan, kun pappa ei muista ottaa siitä pyyhettä suihkuun mennessään, vaan tuo siihen joka ilta uuden. Kun joskus mainitsen pyyhkeiden lukumäärän, pappa toteaa innostuneesti, että "kaikki ovat ihan käyttökelpoisia". Pappa on tosi hyvä löytämään joka asiasta ne valoisat puolet.
   Ja riihi: se on minusta kaunein rakennus tällä tilalla. Olitko, Katja, Instassa? Siellä on mahtavia kuvia kyseisestä riihestä.

   Poista
 2. Kuvia klikkaamalla saat ne suuremmiksi ja selvemmiksi.

  VastaaPoista
 3. Oih. Ihana nähä kuvia teiltä :) Aivan kuin oisin piipahtanu kylässä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin seuraavaksi laittaa kuvia pyykkikasoista, niin saisit vertaistukea suurperheen äidiltä.
   Minä olen aina niin nauttinut käydä sellaisissa perheissä kylässä, missä likapyykki- ja puhtaanpyykinkasat on vakuuttavia.
   Mutta voisit koittaa oikeesti piipahtaa.

   Poista
 4. Saat sen tekstin sijoitettua vasempaan reunaan ainakin niin, että jos se on keskelle lipsahtanut, klikkaat työkalurivin kuudes symboli oikealta (vetovalikko) ja siitä sen vasempaan reunaan tasatun kuvakkeen. Jos teksti on jo keskellä ja haluat siirtää sen vasuriin niin "maalaa" se ensin hiirestä kiinni pitäen ja klikkaa sitten se symboli. Kauhean vaikea selittää kun mulla ei ole hiirtä edes käytössä.

  Kivoja kuvia, tykkäilen niistä instassakin mutta harvoin tulee kommentoitua.

  Olipa muuten jännä se Evira, kun ilmoitin aikanaan maataloussihteerin kansliassa lampaat, hän kysyi onko muita eläimiä. Hevosista sanoi, ettei niitä tarvii ilmoittaa mutta kanat pitää. Joten nyt on kanoilla tilatunnus/pitopaikka rekisterissä. Hevoset saavat rimpastella ihan valtoimenaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä tuolla ohjeella kokeilla ensi kerralla. Vaan saapa nähdä, milloin ensi kerta tulee.

   Poista
 5. kiitos kuvista.kyllä maalla on kivaaaa.kuinka kaupunkilaispoika(pappa)on viihtynyt maalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pappa vastaa, että on syntyjään puoliksi maalainen. Ja viihtymisestä sanoo, että "fifty-fifty" eli viihtyy maalla yhtä hyvin kuin kaupungissa.

   Poista
 6. Kiitos kuvista, Instassa en ole.
  Tekstit ovat siitä mukavampia, että voi kuvitella mielessään...

  VastaaPoista