keskiviikko 3. lokakuuta 2018

Tirtetta 12v.

Blogia pidempään seuranneet oppivat tuntemaan Tirtetan. Tirtetasta riitti juttua pitkäksi aikaa ja hänellä oli paljon ihania tempauksia, joita perheenäkin olemme jälkeenpäin muistelleet.
Oli aika, jolloin hän lähti suurella innolla isin kanssa kirkkoon, kun vain isille sattui töistä vapaata. Tirtetta pakkasi laukkuunsa aina kopsottimet mukaan ja muita tarpeellisia tavaroita ja oikean kirkkomekon valinta oli aina pitkällinen operaatio. Joskus ongelma täytyi ratkaista pukemalla kaksi mekkoa päällekkäin, kun oli vaikea valita vain toista. Myöhemmin selvisi, että yksi syy Tirtetan intoon lähteä kirkkoon ja siellä olevaan pyhäkouluun, oli pyhäkoulussa tarjottava Tirtetalle mieleinen ruoka: useimmiten nakkimakkarat ja viinirypäleet.
Huvittuneisuudella muistelemme myös niitä tapauksia, kun koko kirkkosali oli jo tyhjentynyt väestä ja vahtimestari sammutteli jo salista valoja ja Tirtetta konttasi penkkien alla isiä karkuun.

Juhannusviikolla 2011 menimme koko valtaisalla sakillamme vuokrabussilla tänne Lautakankaalle. Matka on jäänyt meidän kaikkien mieleen hyvin merkityksellisenä, koska silloin näimme Risto-papan viimeistä kertaa voimissaan ja lapset näkivät hänet viimeistä kertaa elossa. Isähän kuoli syyskuun 15. päivä muutama viikko käyntimme jälkeen.

Tuolta bussimatkalta jäi erikoisesti mieleen neljävuotias Tirtetta, joka kopsotteli bussin käytäviä edestakaisin pinkit korkotoffelit jaloissaan.

Pari päivää sitten tuo suloinen perheemme kuopus täytti 12 vuotta. Jumala on siunannut häntä ulkoisella kauneudella, tasaisella luonteella ja sydämellisyydellä. Tirtetta on rakastettu sisarustensa taholta ja olen iloinen, että hän on muuton jälkeen saanut täältä useita ystäviä.

Tirtetta ei nykyään keksi enää sellaisia tempauksia, joilla voisi blogin lukijoita hauskuuttaa. Luvan tälle kirjoitukselle hän antoi, jos käytän tuota lapsuuden lempinimeä. Nimihän tuli siitä, että hän oli "isin prinsessa". Kun kieli ei taipunut prinsessa-sanaan, hän nimitti itseään "Tirtetaksi". Ja mainittakoon vielä, että Tirtetta hyvin muistaa ne muutamat "blogitädit", jotka ilahduttivat häntä postilla. Pienen tytön elämässä perheen ulkopuolisten aikuisten antama huomio on erittäin suuriarvoista ja mieleenpainuvaa.

Taivaan Isän siunausta perheemme nuorimman elämään. Kun Taivaan Isä siunaa, meillä on kaikki.
Tirtetta, jonka nimet tarkoittavat "ruhtinatarta" ja "liljaa": olet suuri ilo äitisi ja isäsi elämässä ja olet meille korvaamattoman rakas.












6 kommenttia:

  1. Onnittelut Tirtetalle, 12 vuotta on jonkilainen rajapyykki lapsen iässä juuri ennen teini-ikää.

    VastaaPoista
  2. Onnea ja siunauksia Tirtetalle! Ja siunausta kaikille teille.

    VastaaPoista
  3. Hyvän Jumalan siunausta koko perheelle. Kuopus on jo aika iso iältään.

    VastaaPoista
  4. Myöhäiset kiitokset onnitteluista.
    Terveisin Saara.

    VastaaPoista