sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Ihminen päättää, Jumala säätää

Vaivaiset ja sairaat ovat hanakoita kertomaan oireistaan ja vaivoistaan kaikille, jotka ovat kuulolla - välittämättä siitä, kiinnostaako aihe kuulijoita tahikka ei. Niin toimin minäkin nyt, koska sairastaminen on aika harvinaista minulle ja varsinkin sellainen, joka lamauttaa petiin toimintakyvyttömäksi.
Olen ollut lauantaiaamusta lähtien käytännöllisesti katsoen vuoteen oma. Aamusta lähtien sen takia, että edeltävän yön tyhjensin tunnin välein ämpäriä. Miikalla oli rajumman puoleinen vatsatauti.
Omasta taudistani en ole oikein saanut tolkkua, mitä tämä olisi nimeltään. Tauti alkoi kohtalaisella vatsanvääntelyllä ja sen päälle tuli niin ankara päänsärky, että pään kääntäminenkin vaati ponnisteluja. Sitten hävisivät kaikki voimat ja tilalle tuli lihaskivut.
Nyt päätä särkee enää toiselta puolelta päätä, mutta äsken suihkussa shampoopullon puristaminen tuntui kovalta työltä puhumattakaan lattialle pudonneen saippuapalan nostamisesta.
Pankkiautomaatille mies talutti minut. Sinne on matkaa kotioveltamme alle 100 metriä. Reissun jälkeen täytyi huilata.
Kuten edellisestä jutusta muistatte, minulla oli etukäteen vakaita suunnitelmia tälle viikonlopulle ja ensi viikolle.
Tämän taudin jälkeen ehkä vähän aikaa muistan, että elämää ei kannata suunnitella ihan valmiiksi omien aivoitustensa mukaan.

Muu perhe on suurinpiirtein kantimissaan. Miika on jo toipunut, mutta lepäili kyllä pitkin päivää ja sanoi, "ettei varmaan jaksa vielä maanantaina mennä kouluun". Yksi isoista on huolehtinut keittiöhommista, mutta tämän päivän ruokailut on hoidettu helpomman kautta. Olen antanut jokaiselle rahaa ja kukin on saanut käydä itse ostamassa sitä ruokaa mitä on halunnut. Oikeastaan aika mielenkiintoinen tehtävä lapsille, jotka ovat saaneet tottua siihen, että kattilassa on sitä mitä on ja sitä on syötävä. Helppo homma oman ruuan ostaminen on lapsille ollut, koska sunnuntaista huolimatta on kodin ympärillä auki kolme ruokakauppaa ja kymmenkunta erilaista ravintolaa hampurilaispaikoista nepalilaiseen ravintolaan asti.

Olen istunut vaivaisen vartin tässä koneen ääressä ja silmissä näkyy mustaa tietokoneen näyttöä lukuunottamatta. Tiedän paikkani.

Muistetaan rukouksissa Ukrainan tilannetta. "Kuninkaiden sydämet ovat kuin vesiojat Jumalan kädessä" sanotaan Raamatussa.
Minusta tuntuu käsittämättömältä, että vielä tänä päivänä niin kutsuttujen sivistysvaltioiden toimien rajoihin mahtuisi myös sodankäynti.
Mutta Jumala voi kääntää kokonaisten kansakuntien kohtalon.

13 kommenttia:

 1. Hakeuduthan lääkäriin, jos voimattomuus ja toispuoleinen päänsärky jatkuu. Toivotaan kuitenkin, että on ohimenevää ja olet pian entiselläsi!
  t. pitkäaikainen lukijasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä.
   Kiitos toivotuksista.
   Kiitos, kun olet jaksanut lukea.

   Poista
 2. No johan on tauti! Oikein paljon paranemisia!

  VastaaPoista
 3. Sikainfluenssaakin on kuulemma kovasti liikkeellä. Ei tosiaankaan kannata lykätä lääkärille menoa. Huolehdi nyt itsestäsi.

  VastaaPoista
 4. Täällä on lapsella samoja oireita kuin kuvailemasi. Influenssapiikin me olemme ottaneet, että mitä sitten lienee. Pikaista toipumista toivotan joka tapauksessa!

  VastaaPoista
 5. Pikaista paranemista! Jos et huomenna ole kunnossa, niin käpä lääkärin puheilla.

  VastaaPoista
 6. Hämmästyin kun juuri itse kirjoitin omaan blogiini ja otsikkosi olisi sopinut täysin siihen. Meillä influenssaa ja siinäkin kova päänsärky ja voimattomuus. Tuota otsikkosi sanomaa olen totisesti saanut nyt opetella ja muistutella itselleni.

  VastaaPoista
 7. Onko kohta koko huusholli kipeänä? Lepoa, lepoa ja hoitoa - äidinkin on välillä hyvä hoidattaa itseään.
  paranemisia toivotellen ja rukoillen

  VastaaPoista
 8. Hyvää alkanutta viikkoa ja paranemista!

  VastaaPoista
 9. Minulla oli raju päänsärky useamman päivän, voimakkaat lihaskivut ja korkea kuume - diagnoosiksi tuli influenssa otetusta piikistä huolimatta. - Henna

  VastaaPoista
 10. Paranemisia sinne oikein kovasti!Utelias kun olen,ajattelin heti että mitä ne teidän lapset mahtoivat ruokarahallaan ostaa? :)Menikö rahat hampurilaisiin vai malttoivatko ostaa ns.kotiruokaa?

  VastaaPoista