lauantai 21. maaliskuuta 2015

Kierrätystehdas tulee taas

Ekologisen kulttuurin suurtapahtuma Kaapelitehtaalla 25.-26.4.2015

Vuodesta 2008 lähtien järjestetty Kierrätystehdas-tapahtuma valtaa jälleen Kaapelitehtaan huhtikuun viimeisenä viikonloppuna. Suomen suurimmassa ekologiseen kulttuuriin keskittyvässä tapahtumassa on mukana yli 70 näytteilleasettajaa, 400 neliön ilmaistori sekä lukuisia käsityöpajoja. Viime vuosina tapahtuma on kerännyt reilusti yli 10 000 kierrätyksestä kiinnostunutta kävijää ja vakiinnuttanut paikkansa kaupunkilaisten parissa.

Tapahtumassa on myynnissä tuhansia tuotteita, joissa yhdistyy ekologisuus, suomalainen design, käsityötaito, kestävä kehitys ja käytännöllisyys. Työpajoissa voi esimerkiksi tehdä itselleen aurinkolaturin, tuunata t-paitoja tai laittaa fillarin kevätkuntoon. Mukana on myös paljon muuta pyöräilyyn liittyvää ohjelmaa sekä useita ruokamyyjiä.

Kierrätystehdas-tapahtumasta sanottua:
Kiitos kun järjestätte. Hoidatte ja inspiroitte yhteisölliseen meininkiin!”
Mukavaa kun sain ilmaiseksi oppia vaihtamaan ketjut omaan fillariini ja tyttäreni sai tehdä itselleen tarroja.”
Paljon erilaisia ideoita saman katon alla. En tiennytkään että kierrätysmateriaaleista voi saada aikaan näin hienoja ja käytännöllisiä tuotteita!”

Tapahtuman järjestää Kierrätystehdas ry, jonka tarkoituksena on tuottaa kierrätykseen, ekologisuuteen ja kestävään elämäntapaan liittyviä tapahtumia, sekä jakaa informaatiota näistä teemoista. Kierrätystehtaan vuoden 2015 yhteistyökumppaneina ovat Ilmastoinfo, Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy, Kiinteistö Oy Kaapelitalo, Basso ja Pro Kädentaitajat ry.

Kierrätystehdas 25.-26.4.2015, Avoinna la-su klo 10-17
Kaapelitehdas,Tallberginkatu 1, 00180 Helsinki
Vapaa pääsy!
www.kierratystehdas.fi
www.facebook.com/kierratystehdas
Valokuvia mediaa varten: http://www.kierratystehdas.fi/info/media/


Kopioin tänne suoraan Kierrätystehdas- tapahtuman mediatiedotteen.
Tapahtumasta on tullut vuosi vuodelta suositumpi ja mielenkiintoisempi. Oikeastaan kaikki, mitä on tarjolla, olisi tutustumisen arvoista. Itse en ole ikinä ehtinyt yhteenkään työpajaan, vaikka saatavilla olisi ollut ammattitaitoista opastusta ja ohjausta ja kaikki tarvittava materiaali.

Koska asumme ihan Kaapelitehtaan tuntumassa, ei meidän ole koskaan tarvinnut turvautua tapahtuman ravintolapalveluihin. Mitä silmämääräisesti olen katsellut, ruokamyyjiä on ollut jotenkin niukasti, eikä yrittäjät ole oivaltaneet tapahtuman suosion asiakaspotentiaalia. Ei mielestäni ekologisen kierrätystapahtuman ruokatarjonnan tarvitse olla pelkää outoa tai etnistä hifistelyä vaan messuvieraille maistuisi ihan tavallinen, suomalainen ruoka ja tavallisen kahvilan pullat ja leivät.

Jälleen kerran muistutan, että tapahtuma on myös lasten mielestä aivan verrattoman hauska, jos vain vanhempien kuvioihin sopii, että lapset saavat valita ilmaistorilta omia aarteitaan kotiinvietäväksi. Toki etukäteen kannattaa sopia muutamasta perussäännöstä, ettei esim. likaisia ja tarpeettoman suuria pehmoleluja oteta mukaan.

Joka vuosi tulee myös paljon kyselyjä ilmaistorin toimintaperiaatteista. Ilmaistorille saa siis tuoda omia tarpeettomia tavaroita (ei kuitenkaan elektroniikaa ja sähkölaitteita). Suuria ja painavia huonekaluja ei kannata paikalle rahdata. Torilta saa myös vapaasti ottaa, mitä haluaa, eikä tavaran tuominen ole ehtona tavaroiden ottamiselle. Lisäksi ilmaistorilla on runsaasti esim. Kierrätyskeskuksesta tuotuja vaatteita ja muuta tavaraa.

Meidänkin perheelle tapahtuma on oivallinen tilaisuus pienentää loppukesän muuttokuormaa.
Edellisten vuosien ilmaistorilöydöt ovat olleet laadukkaita ja useampi lempparivaatteemme on juuri tästä tapahtumasta lähtöisin.

1 kommentti:

  1. Kierrätys on tarpeellinen juttu. Ja turhan tavaran saaminen pois omista nurkista. Sitä tässä olen tekemässä vähitellen kotosalla.

    VastaaPoista