perjantai 6. maaliskuuta 2015

Saaralla on kuusi veljeä ja kuusi siskoa

Suuresta sisarusparvesta on paljon iloa. Ilo tuntuu moninkertaistuvan nuorimpien sisarusten kohdalla. Kun on isoja sisaruksia, pääsee yökylään, leffaan, saa kivoja lahjoja ja paljon positiivista huomiota. Varsinkin kotoa poismuuttaneilla sisaruksilla on pohjaton halu ilahduttaa pienempiään. Tosin joissakin tapauksissa myös nuorimmilla on osuutta hyväntekemisen kohdentumisessa, kun he muistuttavat isoja sisaruksiaan esimerkiksi puoli vuotta sitten olleesta syntymäpäivästä.

Kuluneella viikolla Saara muisti, että yksi isoista veljistä ei ole "muistanut" ostaa hänelle syntymäpäivälahjaa viime lokakuisen syntymäpäivän johdosta. Sanoin Saaralle, että laita veljelle whatsapp-viestiä ja kysy asiasta.
Puhelimestani löytyi isoveljelle lähtenyt viesti:
-"Voi ko tänään katoositä syntäri lahjaa t..saara"
Kolmen minuutin kuluttua oli veljeltä tullut viesti:
-"Joo, laita sun numeros mulle."
Hetken kuluttua Saara kysyy:
-"Entä kaisan Lahja"
Isoveli lupasi lahjan myös Kaisalle (jolla myös oli lokakuussa syntymäpäivä).

Tunnin kuluttua viesteistä isoveli oli jo meillä ja tytöt olivat innokkaina lähdössä veljen kanssa Kamppiin lelukauppaan.

Ei kovin usein näe Kaisan ja Saaran silmissä sellaista loistetta, kun he tulivat kotiin valitsemiensa lahjojen kanssa. Isoveli oli vastannut tyttöjen kysymykseen "paljon ne saa maksaa", että "ei tartte ajatella hintaa".

Tiedän, että Kaisa ja Saara muistavat nuo lahjat lopun ikäänsä. He muistavat myös leffareissut isosiskojen kanssa, yökylään pääsyt ja isoveljen kanssa nähdyt rallikisat. He muistavat autoajelun, kun vanhin veli vei koeajolle uudella autollaan. Kyllä he muistavat senkin hetken, kun olivat pihassa leikkimässä talon lasten kanssa ja isoveli tuli kylään ja tuli hakemaan pihasta sisälle. Oli kiva lähteä sisälle isoveljen kanssa.

8 kommenttia:

 1. AIvan samanlaisia muistikuvia minullakin on ajasta isosiskon kanssa, vaikka meitä ei ole kuin 2, ja ikäeroa oli aika paljon. Ei mitään eroa.
  Ei se sisaruksen huomioiminen edellytä sitä, että niitä pitää olla monta. Myös perheen ainoilla lapsilla on vastaavat kivat muistonsa, mitä olen ystäviäni kuunnellut.

  Winnie

  VastaaPoista
 2. Isossa perheessä on sitä jotain :)

  VastaaPoista
 3. Niin me äidit uskomme - minäkin uskon, että omat neljä aina muistaisivat toisensa maailman pyörteessä. He ovat ne ihmiset, joilla on pisin historia toisistaan ja parhaassa tapauksessa suurin ymmärrys toisesta. Halaus!

  VastaaPoista
 4. Voi ihanaa.Mulla on pikkusisko joka on 14 vuotta mua nuorempi.Aikanaan kun asuin vielä kotona ja aina koulusta tullessani(ammattikoulu,kondiittorilinja)mua odotti teekutsut.Pöytä oli katettu leikkiastioilla,servetit taiteltu ja mehukin jo kaadettu muovikuppiin,ainoastaan uupui minun tuomat herkut joita koulusta sai ottaa maistiaisina kotiin viemisiksi.Olipa ihanaa aikaa se ja varmasti myös siskoni muistaa tuon ajan

  VastaaPoista
 5. Jaa...
  voikohan tämmönen siipirikkokin sanoa ,sisaruksista jotain.
  Itselläni kaksi siskoa neljä veljeä (veljistä 3 kuollu).
  ...ei mitään yhteyttä sisaruksiin.
  mutta ne on lakannu olemasta minulle,lähinnä ajattelen omia jälkikasvuja,kun ei oo niitä serkkujakaan ?
  facebookki-serkkuja ei livenä ikinä;)) (kieltäny en oo yhteyden pidosta,,,)
  Olkoon elämä kuinka ruusuista tahansa ;)
  se on totta ;yksi äiti hoitaa 7 lasta ,mutta 7 lasta ei saa hoidettua yhtä äitiä :)
  Hyvää naistenpäivää !

  -siipirikko-

  VastaaPoista
 6. Kiva kun on monta sisarusta.
  Meitä ei ollut kuin kaksi, mutta miehen kotona oli yhdeksän. Ja niin meillä on sitten aika monta...
  Tuo kaksi tyttöä oli surullista, kun vanhemmat olivat toivoneet jommasta kummasta poikaa ja vain tytöt tulivat.Ihmettelimme aina, miksi sitten meitä ei ollut enempää. Iltarukouksemme oli, että poika , meille pikkuveli...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja mun siskolla on joku ihme "poika kaipuu"...itselläni on poikia joita sisareni on saanut hoitaa.Mutta jo pienestä pitäen hän on aina suureen ääneen halunnut vaan poikia itselleen.No,toive ei aina toteudu,nyt siskoni yli 42v. yrittää vielä kerran josko seuraava olis poika(5 ihanan tytön äiti) :(

   Poista
 7. Hei Sirkku,

  Onnea!

  Voitit Luomulaakson arvonnassa. Laitatko s-postia niin saadaan voitto perille ajoissa. :)

  -Maria

  VastaaPoista