sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Hyttystensyömät talkoolaiset palanneet

Mummolasta meidän pojat palauttanut Pikkuveli totesi, että  "ei miehiä hätkähdytä naisten tekemät voimaa vaativat työt". Minä kun kävin kehumaan, kuinka olin toimittanut parvekkeelta olohuoneen, keittiön ja kapean eteiskäytävän läpi kolmen- ja kahdenistuttavat sohvat. Vähättelin vielä sohvien kantamista ja kiskomista ja tähdensin huomioitavana aikaansaannoksena sitä, että sohvat piti myös saada pihalla 170 senttiä korkean siirtolavan reunan yli lavalle. Siinä työvaiheessa minulla oli Kampaajatyttö apuna ja omasta mielestämme olimme olleet hyvin poikkeuksellisia naisihmisiä. No, jos kerran sellainen työ on ihan tyypillistä hommaa naissukupuolelle, niin en käy tämän enempää asiasta kehuskelemaan.
Mummolassa talkoissa ollut miesväki sen sijaan oli viikonloppuna ollut poikkeuksellisen ahkeraa ja urheata, koska mummolassa ei kuulema koskaan ennen ole ollut niin paljoa hyttysiä. Asian huomasi heti siitä hetkestä, kun  he astuivat kotikynnyksen yli: silmissä hienoinen riutuva ilme ja kyhnytys niskassa, kintuissa ja kävivarsissa kuumottavissa punaisissa paukamissa.
Lauri-pojan mummolaanpääsyä olivat isosiskot epäilleet, koska arvelivat mummolan ladon ja vanhan tuvan työkalujen ja koneiden houkuttelevan häntä luvattomiin hommiin. Laurin työpanos oli kuitenkin yllättänyt mummonkin ja mummo puhelimessa erikseen mainitsi, kuinka Lauri oli ollut hyvin ahkera puuntekijä.
Lauri oli ihastunut meidän "Kangasniemen kotiin". Vakaalla äänellä hän äsken ilmaisi, että haluaa sinne seuraavallakin kerralla. Lauri oli viimeistä piirtoa myöten mummolankävijä: hän tuli kotiin enonsa paidassa ja mummon antamat papan tuulipuvun housut yllään.

Edellisen kirjoitukseni loppuun on lisätty linkki Pikkuveljen ottamaan kuvaan eiliseltä päivältä. Minä jaksan ihailla työteliäitä miehiä.

8 kommenttia:

 1. Se tämä suomen kesä.Komiaa on talkooporukka mummolla.Hyvää kesää.

  VastaaPoista
 2. Olipa pojilla hyvä talkooreissu ja varmasti kaikilla oli mukavaa - kotiinjääneilläkin. Talkoilla yleensä valmistuu noepasti ja porukalla on kiva yhdessä touhuta.Ja tuo oli hyvää energianpurkua myös kouluvuoden loputtua.
  Onko teillä leirejä tai vastaavaa kesätoimintaa tiedossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leirejä on tiedossa sekä täällä että Kangasniemellä. Leirillelähtöhalukkuus onkin varmaan peritty äidiltä: olin lapsena joka kesä leirillä, mutta aina pitkin hampain. Hirmuinen koti-ikävä vielä teini-ikäisenä.
   Itse saavat lapset päättää, haluavatko mennä. Talouskoululaistyttö taitaa lähteä ryhmänjohtajaksi.

   Poista
 3. Kiitos suklaakakun ohjeesta:) Kokeiltu. Helppo oli tehda ja tuoksu on ihana. Illalla maistetaan. Yritin jattaa vahan raa'aksi sisalta. Katsotaan onnistuinko:)

  VastaaPoista
 4. Reippaita talkoolaisia ja kehunsa takuulla ansainneet! Vaan eipäs unohdeta naisväkeä. Muutaman muuton läpikäyneenä ja monessa auttaneena, sohvien roudaus ei ole herkkua, eikä helppoa. Kakkukahvit reippaille naisille :) Naisenergialla etiä päin niin hyvä tulee.

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa ihanalta,Laurin uutteruus:)Ja tottakai muidenkin...

  VastaaPoista
 6. Jos minä olisin mummo, niin iloitsisin huit hiiteen, kun suvun nuoret uroot tulee ja pistää tilan lämmitysasiat kerralla kuntoon. Mummo voi olla ylpeä jälkikasvustaan!

  tv Leena

  VastaaPoista