torstai 14. kesäkuuta 2012

Työllinen

Ihan yllättäen olen laittanut nimeni työsopimukseen, jossa tehtävänimikkeenä on "siivooja". Näin työvoimatoimiston sivulla mielenkiintoisen siivousilmoituksen  ja nyt olen kahtena aamuna siivonnut kahta ravintolaa Helsingin keskustassa. Koska voin aloittaa työn heti ravintoloiden sulkeuduttua ja valmista pitää olla ennen ravintoloiden avaamista, olen saanut työni tehtyä, kun lapset vasta heräilee kotona.
Huomasin, että minun pitää vain ylittää raja ja hakeutua rohkeasti uusille urille. Tosin hoitajan töitä en vielä rohkene ajatella, eikä työvuorotkaan onnistuisi perheemme nykymenolla.

Minulle kahdelta tai kolmelta herääminen ei ole mikään ongelma, koska pystyn nukkumaan päivällä nokosia milloin vain pääni tyynyyn laitan ja annan itselleni luvan nukkua.

Liki 24 vuotta pelkästään kotona notkuneelle on jo suuri voitto se, että joku vielä uskaltaa palkata työläiseksi. Ajattelen, että työtodistus mistä tahansa työstä on minulle aina etu, kun haen työtä myös jatkossa. Tämän työpaikan etuihin kun kuuluu myös se, että mitkään kotivelvotteeni eivät juurikaan työstä "häiriinny".

Tuntuipa oudolta sanoa lapsille eilen illalla "äiti lähtee aamulla töihin".
Saaraa ajattelin lattioita mopatessani.

16 kommenttia:

 1. Onnea uuteen työhön!
  Ihailen rohkeuttasi ja reippauttasi tarttua haasteeseen. Koti tuntuu varmasti vähemmän "työpaikalta", kun välillä käy vieraissa töissä.
  Kesäterveisin Ulla

  VastaaPoista
 2. Iso ratkaisu, vaikka ei perhettä koskisikaan.
  Siivous on ajatellemisen sallivaa työtä, mikä tykkäsin kovasti. Lopetin hoitotyön ja olin useita vuosia erilaisissa siivoutöissä, se oli antoisaa työtä.
  Ole siunattu siellä minnes menet!

  VastaaPoista
 3. Onnea uusille urille.(Pelkästään kotona notkuneelle)sanonta hämmästytti minua pikkasen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Kotona notkuminen" on kotiäitihuumoria. Tarkoittaa ikuista lomaa ja työtä vuoroitta. Siihen minä en kyllästy koskaan, mutta "oikea" työpaikka tuntuu kotiäiteilyn jälkeen lähes hermolevolta.

   Poista
 4. Oi hienoa, mukavia työ-öitä sinulle!!

  Hassua, mutta juuri eilen katselin työilmoitusta jossa haettiin lentokoneiden siivoojia. Melkein rupesi kiinnostamaan yötyö siinä pestissä... Jos vaihtaisikin hoitotyön siivoushommiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tänään huomasin, että ainakin se ero tuossa siivoushommassa on hoitotyöhön (minun kohdallani ainakin), että kun työmaalta lähtee, on ajatukset heti kotiasioissa ja työasioita ei tule pähkäiltyä. Hoitajana pohdiskeli useinkin potilaitten tilannetta ja työn tapahtumia vapaa-aikanaan.

   Poista
 5. Mistä sulla tuota energiaa riittää? Oletkos varma ettet lapsena niellyt vahingossa jotain duraselin pattereita? :) Mutta hienoa jos tykkäät, ja vaihtelu tietysti virkistää...

  VastaaPoista
 6. "Ikuista lomaa ja työtä vuorotta": sitähän se kotiäitinä olo on!

  VastaaPoista
 7. Onnittelut!Siivoojan ammatti on ammatti,jota arvosta todella paljon!Miltä kotomaamme näyttäisikään ilman siivoojien ammatti-kuntaa?

  VastaaPoista
 8. Onnea uudelle uralle - siis vieraissa samaa hommaa kuin kotonakin, mutta rajallisesti... kotona se on jatkuvaa...
  Totta, työtodistus on tärkeä meriitti!

  VastaaPoista
 9. Onneksi olkoon Sirkku!

  tv Leena

  VastaaPoista
 10. Löysinpä oikein mukavan blogin luettavakseni!! Mihin päin etelä-savoa olette muuttamassa. Itse asustan Juvalla!

  Ja onnea uudelle työuralle! Itsekin etsiskelen töitä, mutta täältä maalta on hankala töitä saada. Tai ainakin työmatkat ovat pitkiä!!

  VastaaPoista
 11. Hei Pami! Meidän uusi koti on Kangasniemellä ja matkaa Mikkeliin on 38km. Oikeastaan olemme tulevia naapureita! Perustelen sitä sillä, että välimatka taittuisi tunnissa. Täällä kun matkustaa tunnin, ei välttämättä ole vielä toisella puolella Helsinkiä.

  Näyttäisi siltä, että Helsingissä saa siivoustyötä, kun osaa puhua välttävästi suomea tai hoitotyötä, jos olet lähihoitaja tai sairaanhoitaja tai edes opiskelet alaa. Hoitajapula näyttää olevan täyttä todellisuutta.
  Maakunnissa työttöminä olevat hoitajat eivät rohkene tulla tänne töihin, kun myytti asuntopulasta elää lujassa. Tosiasiassa asunto löytyy helposti, jos lupaa tulla töihin.

  VastaaPoista
 12. Pitkästä aikaa blogissasi. Onnea työpaikan johdosta!

  VastaaPoista
 13. Hei Sirkku!
  Onnea työpaikasta.

  Rohkaisisin sinua myös tulevaisuudessa hakemaan oman alasi töitä. Helsingin alueella löytyy hoitoalalta varmasti sellaisia sijaisuuksia, ettei tarvitse tehdä vuorotyötä. Parhaimmillaan kävisit esim. sijaisena vakiopaikassa, työvuorosi valiten.

  Ja nyt kun äiti käy töissä, niin lapsille enemmän kotityövuoroja, varsinkin, jos ovat kotosalla.

  Hyvää kesää teidän koko perheelle.
  - vakiolukija, kesän morsian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnittelut Sinulle, kesän morsian!
   Kiitos kommentistasi.
   Kyllä minäkin alan hiljakseen rohkaistua ajatuksesta, että kyselen perushoitajan keikkoja. Ensiksikin palkka on sillä alalla toinen ja tunteja tulee yhteen työvuoroon sitten enemmän. Tuo siivoustyö kun on vain töissä pyrähdys.
   Hyvin, siis jopa erittäin hyvin ovat lapset ottaneet yhteistä vastuuta kotitöistä. Sekin rohkaisee minua jatkamaan "työkokeilua". Kevyttä keikkailua työni on joka tapauksessa, koska arkisin olen edelleen lapsenlapsen hoitaja ja syksystä alkaen ihan virallinen yksityinen hoitaja.

   Poista