maanantai 25. kesäkuuta 2012

Työläisen ensimmäinen vapaapäivä

Saaralle on luvattu ilmapallopussi ja Kaisalle pieni Schleich-eläinfiguuri ensimmäisestä palkastani. Arvatenkin tytöt laskevat öitä äidin ensimmäiseen palkkapäivään. Neljän yön päästä on siis ensimmäinen palkkapäiväni ja kaksi pienintä on vasta oivaltanut sen päivän tuomat rajalliset mahdollisuudet.

Tänä aamuna näytin siivoustyön uudelle työntekijälle, joka jatkaa työtä arkisin ja minä teen vain lauantait ja sunnuntait. Arkipäivän tekijää odotellessa minulle tuli tuollainen reippaanpuoleinen työputki heti alkajaisiksi.
Tämä mennyt juhannus jäi varmasti minun ja mieheni mieleen. Luultavasti puhumme tästä jälkeenpäin "sinä rankkana juhannuksena". Melko yöpainotteista työssäolomme oli.
Uskomattomasti voimaa antoi ennaltasuunnittelemattomat tapaamisemme. Kolmena aamuna peräkkäin lakaistessani ravintolan terassia aamuviideltä, mies kävelee paikalle matkallaan kotiin omasta työvuorostaan. Juhannuspäivän aamuna kävellessäni työstä kotiin, ihmettelen metroaseman kulmalla, kuinka mustarastas laulaa kovin kirkkaasti. Ei se ollut mustarastaan laulua, vaan Hietaniemestä aamu-uinnilta tulossa oleva mieheni vihelteli tervehdykseksi.
Päivät sujuivat sitten rauhaisassa nurkassa tulpat korvassa nukkuen ja välillä kotitöitä ihmetellessä.
Isommat lapset järjestivät mukavaa ajankulua pienille meidän nukkuessa.

Nyt nautin pelkästä kotonaolosta neljä päivää ja en ajattelekaan työmaan asioita. Miehellä on onneksi tämä päivä vapaata, jotta ehdimme nähdä toisiamme myös valveilla.

Naapurin papan silmätippojentiputuspesti päättyy huomenna. Kuuden viikon ajan kyläilin hänen luonaan neljästi päivässä. Pohdimme jo hänen kanssaan, mitä keksimme sitten jatkoksi. Pappa ehdotti, että hän voisi keittää viikonloppuisin minulle kahvit, kun tulen siivoamasta.
Kahvia en ole itselleni kotona näiden viikkojen aikana keittänyt.

Jos kotona omien nurkkien puunaus ja nuohoaminen alkaa tympiä, kannattaa mennä töihin mahdollisimman likaiseen paikkaan siivoojaksi. Kyllä tuntuu mukavalta kontata luutun kanssa oman vessanpytyn tavusia. Oman kodin sotkut alkaa tuntua lähes steriileiltä.
Jos tänään ei sada, jätetään vessat siivoamatta ja mennään ulos.
Oikein virkistävää kesän uuden viikon alkua teille kaikille!

7 kommenttia:

 1. Mukavaa ulkoilua! Joskus todella pitkä työputki on itsellekin yllätys, miten sen on seljättänyt ja siitä selvinnyt jopa hyvin.
  Mukavia kahvitteluja ja mustarastaan vihellyksiä!

  VastaaPoista
 2. Nauti nyt vaapaastasi, että jaksat taas painaa töissä...:)

  Viekistävää viikkoa, myös sinulle!

  VastaaPoista
 3. Kiitos samoin! Nautit nyt ansaituista vapaapäivistäsi oikein sydämen kyllyydestä.

  VastaaPoista
 4. Se mustarastas oli kyllä huippu, minulla ainakin on ollut ihan ikävä Sinua!

  VastaaPoista
 5. Alkoi sataa vettä ja mies hälytettiin ylitöihin. Ehdittiin me sentään puoli päivää katsella toisiamme sydämen kyllyydestä.
  Taidan kuitenkin ruveta siivoamaan niitä vessoja.

  VastaaPoista
 6. Osui ja upposi tuo, että jos omien nurkkien puunaus alkaa tympiä. Nyt ihan ilolla lähdenkin tästä puunaamaan. Kiitos ja voimia !

  VastaaPoista
 7. omien läheisten sotkujen siivoaminen on taatusti hauskempaa ku muiden sotkut,varsinkin ravintolassa...Työn iloa sinulle ja ihanaa kesää!

  VastaaPoista