perjantai 31. tammikuuta 2014

Iloinen veikko hammaslääkärissä

Miika oli jännittänyt tätä päivää paljon etukäteen, koska ei ihan tarkalleen tiennyt, mitä olisi luvassa.
Olimme jo aamukahdeksalta Ruskeasuolla erikoishammashoidon yksikössä, koska yksi ahtauteen jumiin jäänyt hammas täytyi irrottaa kirurgin konstein.
Miikan lystit alkoi esilääkityksestä, joka vei jalat alta ja teki pojalle niin iloisen olon, että nauratti se jo katsojiakin. Eräs ohikulkenut hoitajakin tokaisi, että "tuo poika ei ole köyhä eikä kipee". Hammas irtosi helposti ja leikkauskohta paranee nyt muutaman ompeleen alla.
Sain hoipertelevan ja elämäniloa pursuavan pojan tuotua kunnialla kotiin. Etukäteen mukavaksi kuviteltu jäätelönsyöntipäivä osoittautuikin todellisuudessa koettelemukseksi, kun olisi niin kovasti tehnyt mieli kunnon ruokaa. Aamulla lupasin antaa Miikalle löysää, haaleaa kaurapuuroa ja sitä hän odottaa suurella halulla.

Isillä  on siis alkamassa parin päivän päästä talviloma. Vanhuuden merkki sekin, että kolmen viikon loma tuntuu aivan liian pitkältä. Koska minulla ei ole koulusta nyt lomaa, ehdotin varovaisesti, josko mies haluaisi mennä muutamaksi päiväksi talolle. Ajatus sai tuulta alleen ja Miika varmaan lähtee isin kanssa. Talvikalastus ja metsään pääsy kun on molemmilla mielessä. Äitini lupautui miehille ruuanlaittajaksi ja sanoinkin hänelle, että nämä ovat tyytyväisiä, jos saavat kalaa, perunaa ja ruisleipää.


5 kommenttia:

 1. Meni hetki ennen kuin tajusin talon olevan Lautakangas :)
  Esilääkitys on hyvä juttu, meillä olisi ollut nuorimmaisella tänään hammaslääkäri mutta tuli eilen kuumeeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on päivittäin keskustelua siitä, kun jotkut puhuvat "mummolasta" ja toinen puolue vastaa, että " ei se ole mikään mummola, vaan meidän talo". Itse lukeudun niihin, jotka eivät pidä tilaa enää mummolana, vaan opettelee ajattelemaan ja puhumaan "meidän talosta" Saara ja Kaisa, joille viime kesän hyttyset oli jotakin kamalaa, alkavat pikkuhiljaa puhua "talolla" olevista omista huoneistaan ja pohtia, mitkä leluista lähtee mukaan, mitä ei halua viedä.

   Poista
 2. Kerrankin mukava hammaslääkärireissu teillä. Vaikka ei kai ne nykyään ole ollenkaan niin kamalia kuin 50 vuotta sitten kun ei puudutuksiakaan käytetty.
  Miehesi tuo reissultaan varmaan sitten sinulle kotimetsäntuoksua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli poikakin ihmeissään, kun mihinkään ei sattunut, oli vain niin "kivaa" - esilääkitys, kipulääke ja tuhti puudutus. Kun odottelimme pään selviämistä, Miika kysyi, "milloin se hampaan irrotus alkaa" (kun kaikki oli jo ohi).

   Metsäntuoksun lisäksi odottelen vähän kalaakin kylmälaukussa.

   Poista
 3. Kalalle on kiva päästä - pilkille ja muutenkin maalle - loma saattaa olla todella tarpeeseen ja samalla tutustuminen talon hommiin talvella.

  VastaaPoista