sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Uusi suurperhesarja

Koska näköjään Duggareiden suurperheen tv-sarjan aloitusta saa Suomessa odottaa, saa "suurperhefanit" hiukan keskusteltavaa huomenna alkavasta "Suurperhe Bates" -sarjasta. (SUB-kanava 6.1. klo 14.55-15.55). Duggareiden elämää olen seurannut jo useamman vuoden ajan ja Batesitkin ovat tuttuja kotisivuiltaan. Nämä kaksi suurperhettä ovat tuttavia keskenään ja olisikin mielenkiintoista nähdä tv-jakso näiden kahden 19-lapsisen perheen yhteisestä tapaamisesta viime vuodelta.

Amerikassa (kyllä Suomessakin) suurperheet joutuvat ankaran julkisen ryöpytyksen kohteeksi osallisuudestaan maapallon ylikansoittamisesta. Onneksi nämä mölyt hiljennetään päättäväisesti, koska meillä on nyt jos koskaan kaikki edellytykset toivottaa tervetulleeksi maailmaan joka ainoa vastasyntynyt. Maapallon väestön ruoka -ja työttömyysongelmiin löytyy syyt ihan muualta kuin suurperheistä.

Minua on joskus arvosteltu siitä, että "ihannoin" suurperheitä.
Sanon suoraan, että ihmettelen edelleen päivittäin sitä ihmettä, että minulle ja rakkaalleni suotiin 13 lasta. Haave monesta lapsesta oli naimisiinmennessämme meillä kummallakin, mutta emme olisi voineet uskoa, että se haave toteutuu näin uskomattomalla tavalla. On käsittämätöntä Jumalan siunausta, että jokainen lapsistamme on terve ja jokaisesta raskaudesta ja synnytyksestä minä ja lapsi on selvinnyt hengissä. Jokaisessa synnytyksessä olen kokenut hyvin selvästi, että syntymän hetkillä elämän ja kuoleman raja kuljetaan hyvin läheltä. Jokainen syntynyt lapsi on niin suuri ihme.
Kyllä: ihannoin suurperhettä ihan itsekkäistä syistä. Rakastan elämää, jossa on paljon lapsia ympärillä. Ja ehkä Jumalakin näki hyväksi järjestää elämääni paljon lapsia. En osaa kuvitella, millaista elämäni olisi ilman suurta perhettä. Ehkä olisin töissä lastenkodissa.

Ollaan kuitenkin itse kukin tyytyväisiä siinä elämäntilanteessa missä olemme. Minun elämäni tällä hetkellä kymmenen kotona olevan lapsen kanssa on hyvin helppoa, helpompaa kuin koskaan aikaisemmin. Jumalalla on tietty tarkoituksensa jokaiselle elämänvaiheellemme ja on suuri etu, jos pystymme sen hyväksymään. Kun nautimme kulloisestakin elämänvaiheesta, olemme avoimia uusille haasteille ja olemme valmiit käymään uusista ovista.

http://thebatesfamily.com/
Ylläolevaa linkkiä klikkaamalla pääset Batesin perheen sivuille.

15 kommenttia:

 1. Kiitos :) Tuoltahan löytyi mahtavat nettisivut ja paljon lisää luettavaa. Olen hengenheimolainen siinä, että olen aina ihaillut isoja perheitä. Säästössäkin on melkein lapsuudesta asti lehtileikkeitä isojen perheiden elämästä. Neljä ihanaa lasta saimme, eli ei kauhean iso perhe. Kutsumusta kyllä sijaisperheeksi on eli ehkä joskus... Toivottavasti sarja jää nettiarkistoonkin, sillä huonosti ehdin/muistan tiettynä aikana tv:n luo. Siunausta tähänkin vuoteesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huominen jakso löytyy jo "Katsomosta".
   Siunausta sinunkin elämääsi, Sari.

   Poista
 2. Toivoin isoa perhettä ja jäin lapsettomaksi, että niinkin voi käydä.
  Se, että joissakin piireissä korostetaan naisten synnyttämistä hurskauden merkkinä (ehkäisykielto) on ehkä yksi syy siihen, että ennakkoasenteita on. Kotoisten lestadiolaisten lisäksi myös amerikkalaisessa evankelisessa liikkeessä tätä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatkan vielä. Suomessa on sellainen tapa ja tyyli, että meillä aika tiukasti arvostellaan ihmisten valintoja, olivatpa ne mitkä hyvänsä, etenkin kun ne liittyvät äitiyteen. Yhtä paljon saa arvostelua osakseen se, joka jää vapaaehtoisesti lapsettomaksi tai se, joka tulee äidiksi esim 40-kymppisenä - riippumatta siitä, mitkä syyt siihen on, tai jos päätyy adoptioon. Aina tuntuu olevan sanottavaa. Normi on se 2 lasta 30-kymppisenä ja koira & omakotitalo - kaikki poikkeamat tästä ovat arvosteltavissa.

   Poista
 3. Kävin jo katsomassa ja tykkäsin kovasti :)

  VastaaPoista
 4. Sirkku,

  minulla on kolme lasta ja olen ajoittain potenut huonoa omaatuntoa "liikakansoittamisesta". Mutta nykyään ajattelen siten, että niissä maissa, joissa keskimääräinen syntyvyys on alle kaksi lasta naista kohden, on suotavaa, että löytyy vastapainoksi suuria perheitä. Samoin ajattelen siten, että ne naiset (ja myös miehet), joilla on suuri sydän lapsille, on tarkoitettu saamaan monta lasta. Heidän hoteissaan lapsilla on parhaimmat edellytykset kasvaa kohti eheää ja hyvää aikuisuutta. Siksi suon sinulle sydämestäni suuren perheen, sinulla jos kenellä on edellytykset auttaa 13 uutta ihmistä elämän taipaleelle!

  tv Leena

  VastaaPoista
 5. Jo yksikin lapsi on suuri rikkaus...meillä on neljä ihanaa tytärtä, joten tunnen olevani hyvin rikas ♥ Siunausta sinulle ja perheellesi♥

  VastaaPoista
 6. Youtube-pätkinä olen molempia noita sarjoja katsellut minkälie vertaistuen toivossa. Duggareiden perheen kehitystä etenkin on ollut tosi mielenkiintoista seurata, meno oli ihan erilaista (ainakin ulospäin) neljäntoista lapsen kanssa kuin mitä se on yhdeksännentoista kohdalla. Vuosikymmenen vaihtuminenkin näkyy sarjassa hyvin, kuin television ja tietokoneen käyttökielloista on ajan kuluessa luovuttu.

  VastaaPoista
 7. Lapsena surin, kun meitä ei ollut kuin kaksi, sisareni ja minä. Naapureissa oli 5-6 lasta perheissä ja kadehdin heitä.

  VastaaPoista
 8. Kiitos vinkistä ihastuttavaan ohjelmaan!

  VastaaPoista
 9. Hei Sirkku
  ensin kiitos siitä että pääsin mukaan "rukouspiiriisi" eli lupasit rukoilla puolestani. Olen itsekin saanut ihan konkreettisia rukousvastauksia aikoinaan, vuosia sitten. Tällä hetkellä tuntuu että elämäni on helpottanut: vastoinkäymisiä toki aina on mutta suhtaudun arkeeni nyt levollisemmin kuin esim. vuosi sitten: arki jotenkin kantaa, ja tuli mieleeni rukouspyyntöni sinulle ja uskon että sillä on vaikutusta.

  Ja suurperheeseen: minulla on vain neljä lasta, mutta olen saanut jo yhden ihanan miniän ja yhden ihanan vävyn ja vävykokelaankin omakseni ottaisin. Ja kaksi pientä lastenlasta ja kolmas tulossa, joten perheeni kasvaa ja minä niin iloitsen..

  Kiitos blogistasi ja rukouksistasi ja onnellista alkanutta vuotta
  Karoliina

  VastaaPoista
 10. Ihana postaus. Meillä lapsia vain neljä, mutta väkeä meidän huushollissa on jatkuvasti kymmenkunta ja siihen vielä uset vieraat päälle - ja ihanampaa ei voisi olla. Hulinaa, elämää, koko sen kirjo. Siitä sanotaan kiitoksia isosti ja usein.

  VastaaPoista
 11. Heippa Sinä suurperhefani :)
  Kyselit joskus muiden suurperheellisten blogeja. Tässä on yksi, tai melkoisen monta, jos et ole vielä löytänyt. Oma piiri alkoi tuntumaan pienelle ja murheet mitättömille.
  Mega family blogs
  Muista nukkua välillä!
  T. anne, yksi suurista

  VastaaPoista
 12. Kiitos, Anne! Onpas aarreaitta!
  Rupesin etsimään blogia "Muista nukkua välillä!",Kun ei löytynyt, päättelin, että varoititkin koukuttumasta tuohon magabloggiin. Mukavaa ajankulua kyllä tarjoaa (+ englanninkielen treenausta).

  VastaaPoista
 13. En itse ainakaan haluaisi olla mikään vauvakone...

  VastaaPoista