maanantai 20. tammikuuta 2014

Kuormat pois ja iloa tilalle

Kun elämämme turva on asetettu ikuiseen Jumalaan ja saamme laskea kaikki huolemme Hänen kannettavakseen, voimme elää ilossa ja vapaudessa.
Joskus on hyvä lukea Raamattua jostakin tietystä näkökulmasta. Luepa joskus Raamattua niin, että etsit sieltä kohtia, joissa kehoitetaan iloitsemaan. Jumalan antama ilo Pyhän Hengen kautta ei ole tavallista "iloisuutta", vaan se ilo on yliluonnollista, taivaallista iloa. Se ilo ei ole riippuvainen olosuhteista, koska meidän "maallinen" ihmisemme ei pysty olemaan itsessään iloinen, jos elämän olosuhteet ovat ankarat. Se ilo ei myöskään synny pakosta tai tahtomisesta, vaan se on Pyhän Hengen kautta elämäämme vuodatettua Jumalan tahdosta. Uskovina meillä on etuoikeus, jopa Jumalan kehoitus pyytää ja vastaanottaa sitä taivaallista iloa.

Mitä enemmän turvaudut Jumalan sanaan, mitä enemmän rukoilet, sitä varmemmin pysyt pystyssä. Vihollisen päätehtävä tänä päivänä on saada Jumalan lapset kaatumaan ja kääntymään takaisin, mutta sitä tiukemmin pidämme kiinni Jumalan lupauksista ja Jeesuksen sovitustyöstä. On tultu aikaan, jolloin käydään totista kamppailua ihmisieluista - ja tämä ei ole mikään klisee. Todistusaineistoa kaipaavalle kehoitan vilkaisemaan vaikkapa iltapäivälehden otsikot läpi. Sokeakin näkee, että paha tekee kaikkensa viedäkseen ihmisiä puolelleen. Jos koet, että tällaisista asioista ei olisi soveliasta puhua, niin vihollinen on hyvin tyytyväinen asenteestasi. Hänen mielipiteensä ja vakaumuksensa on, ettei Jumalan pelastusanomaa kannata ottaa niin vakavasti.
Jos koet, että Jumalan Pyhä Henki puhuttelee sinua ja sydäntäsi, älä anna sen äänen hiljetä, vaan ala puhua Jumalalle ja pyydä Häntä puhumaan enemmän ja näyttämään sinulle, mitä sinun tulisi tehdä. Etsi aikaa keskusteluun Jumalan kanssa ja etsi Raamattu käsiisi. Etsi Raamatusta Jeesuksen sanoja Uuden Testamentin puolelta.

" Rakas Jeesus, kiitos tästä mahdollisuudesta, kun voimme yhdessä tuoda kaiken kiitoksen ja kunnian Sinulle. Kiitos niistä ihmeistä, joita teet jatkuvasti elämässämme. Kiitos tästä uudesta päivästä. Kiitos ruuasta tänään. Kiitos, että saamme lämmintä koteihimme. Kiitos Suomesta. Kiitos Suomen talvesta.
Isä kiitos, että Sinä tahdot antaa jokaiselle kaipaavalle taivaallista iloa ja rauhaa. Kiitos, että sille epäilevällekin sydämelle sinä lasket tänään niin käsittämättömän ilon, että Sinun voimasi ei jää epäselväksi.
Isä kutsu niitä, jotka eivät vielä ole ratkaisseet elämänsä syntikysymystä ja ovat vailla iankaikkista elämää sinussa. Anna Pyhän Henkesi voima niiden voimaksi, jotka ovat ratkaisun tehneet, mutta ovat vielä ilman voimaa. Anna ihmeitä ja tunnustekoja, jotta moni voisi niiden kautta uskoa. 
Isä varjele tänään lapsia kouluissa ja päiväkodeissa. Varjele vaaroilta ja onnettomuuksilta.
Kiitos, Isä, että saamme kertoa Sinulle kaikki asiamme tänäänkin.
Amen."

7 kommenttia:

 1. Kiitos Taivaan Isä Sirkusta.

  Kiitos Sirkku rukouksesta.

  Taivaan Isän siunausta sinulle ja perheellesi.

  VastaaPoista
 2. Kun puhutaan Pyhästä Hengestä , tarkoitetaanko Jumalan vaikuttavaa voimaa vaiko taivaallista persoonaa ? Kun puhutaan Jumalasta , onko kyseessä Taivaan Isä ? Entä jos juttelemme Jeesukselle . Eikö Hän voi auttaa , kuulla , vaikuttaa ?
  Kirjoitat niin ihania . Kiitos .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun puhutaan Pyhästä Hengestä, tarkoitetaan jumaluuden kolmatta persoonaa, joka on Jumalan vaikuttava voima kuin myös taivaallinen persoona.
   Iso Raamatun Tietosankirja osa 1 kappaleet 1155-1178 kertoo jokaisen raamatunkohdan, jossa Pyhä Henki mainitaan ja kaiken Pyhän Hengen olemuksesta. Uudessa testamentissa Pyhä Henki mainitaan n. 90 kertaa ja jotta ymmärrämme hänen olemustaan, toimintaansa, tehtäviään ja lahjojaan, on hyvä ottaa avuksi raamatuntutkijoiden kirjoittama teos, johon on koottu kaikki Raamatusta löytyvä tieto. "IRT 1:1166: Jumalan Henki, Pyhä Henki: Raamatulliselle jumalakuvalle on ominaista toimivuus, dynaamisuus. Jumala ei ole pelkkä käsite ja kalpea filosofinen aate, vaan Hän on historian Jumala, joka toimii, puhuu ja elää valitun kansansa keskuudessa ja ilmestyy arkielämän keskelle. Tämä pitää paikkansa myös Pyhästä Hengestä. Sekä UT että VT kuvaavat Henkeä ja Hänen jumalallista olemustaan. Raamattu puhuu Hengen toiminnasta ja työstä meissä. Hänet opitaan tuntemaan Hänen teoissaan kokemuksen kautta, Joh.3:8."


   "Rukous" löytyy IRT 2: 4893- 4901. Rukous tulee esittää Jumalalle (Psa.5:3, Mat.4:10), Kristukselle (Luuk.23:42, Apt.7:59.

   Aikaisemmin muutamat kommentoijat ovat kertoneet kokeneensa, ettei heidän rukouksiinsa vastata. Iso Raamatun Tietosanakirja vastaa tähän: "Rukousvastauksen esteitä 1) Epäily, Jaakob 1:6,7 2) Väärät vaikuttimet, Jaakob 4:3 3) Anteeksiantamaton mieli, Mat.6:15 4) Vääryys sydämessä, Psa 66:18."

   Jos joku on kiinnostunut tutkimaan, mitä Raamattu sanoo eri asioista, niin kannattaa käydä vaikka kirjastossa lukemassa tätä vanhaa ja hyväksi havaittua Raamatunopetuksen perusteosta.
   Esimerkiksi: jos haluat tietää, mitä Raamattu puhuu "omaisuuskansasta", niin IRT osa 2:ssa luetellaan jokainen Raamatun kohta, jossa mainitaan "omaisuuskansa" ja mitä se Raamatun mukaan merkitsee.
   1.Piet.2:1-10.

   Poista
 3. Kiitos tästä! Viimeisen parin viikon aikana olen itse "tiivistänyt rukoustahtia" ja Jumala on ihanasti lähettänyt kanssarukoilijoita ihan kotiin asti. Eilen tai tänään aamupäivällä mielessä kävi: "Niin, ja missä seuraava...?" Täällä se oli. Jumalalle kiitos!

  Noista rukousvastauksen esteistä semmoiselle, joka epäröi rukoukseen ryhtymistä esteitä peläten: kaikki nuo asiatkin voi viedä rukouksessa Jumalalle, Ei tarvitse odotella epäilyn loppumista eikä pohtia vaikuttimien oikenemista. Voi sanoa: "Epäilen, silti uskon, auta minun epäuskoani. Vaikuttimet voi viedä Jumalalle ja pyytää Häntä antamaan oikeita vaikuttimia. Anteeksiantaminenkin on joskus vaikea ja sen saa kertoa Jumalalle ja pyytää anteeksiantavaa mieltä. Vääryys sydämessä pitää jättää Jumalan hoidettavaksi joka tapauksessa.

  Tämä vain sen takia, ettei vilpittömästi uskova ihmihen, joka ei ole kokenut saavansa vastauksia, lannistuisi. "Odota, Job, sinun asiasi on kyllä vireillä." (Job 35:14) Jumala vastaa ajallaan ja tavallaan.

  Siunausta!
  - Satunnainen surffailija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rakkaudellisesta sanastasi.
   Raamatun sanahan ei saisi koskaan olla meillä lyömäaseena ja olin hyvin murheellinen, kun "Anonyymi" koki itsensä riittämättömäksi rukoilemaan, kun paukuttelin Raamatunkohtia ilman rakkautta.
   Pyydän anteeksi, Anonyymi, kun en osannut välittää rakastavan Jumalan ohjausta ja kiitos Satunnainen surffailija, kun olit herkällä tunnolla asian edessä.

   Poista
 4. Kiitos "satunnainen surffailija" rohkaisevasta tekstistä! Olin jo lannistumaisillani, ja ajattelin että täytän helposti kaikki kriteerit rukousvastauksen esteille, enkä tule ikinä saamaan vastausta jos se siitä on kiini. Uskalsin kuitenkin myös ajatella että ehkä tässä vielä on toivoa, ja sinä osasit pukea ajatuksen rohkaiseviksi sanoiksi.

  VastaaPoista