maanantai 3. marraskuuta 2014

Jännittävä elämä

Kysyin mieheltä:
- "Miltä elämä, noin päällisin puolin, tuntuu nyt?"
Mies vastasi:
- "Jännittävältä".

Kyllä meillä kummallakin on samansuuntaiset ajatuksenpyörteet mielessä tällä hetkellä. Tavallistakin tavallisempi, harmaatakin harmaampi tihkusadepäivä pahanhajuisessa Helsingissä ei olekaan enää tavallisen elämän päivä vaan jännittävän elämän päivä. Jännittävyyteen liittyy myös se, että jossakin tajunnassa on tietoisuus, että hyvin mielenkiintoisia ja hyviä asioita on edessä. Kyse ei ole pelkästään niiden muutaman ohikiitävän kuukauden tapahtumista, joiden jälkeen - jos Luojamme niin suo - muutamme täältä pois, vaan kyse on suurista kokonaisuuksista ja pienistä, hyvin tärkeistä elämän yksityiskohdista.
Jumalan suurta viisautta on sekin, että Hän valottaa meille uutta elämää vain yhden näkymän kerrallaan. Jos tietäisimme kovin tarkasti, mitä tuleman pitää, voisi päämäärään pyrkiminen lopahtaa tai epävarmuus vallata mieltä.

Tämänpäiväinen "Päivän Sana" puhuttelee kaikessa tuttuudessaan. Sen sanat ovat jykevät. Apumme tulee, ei enempää eikä vähempää, kuin taivaan ja maan Luojalta. Pysähdyin tuon sanan "matkalaulu" kohdalle. Jos ajattelemme elämäämme matkana, olemme menossa eteenpäin.
Oleellista on myös se, että tunnustamme olevamme avun tarpeessa. Ihminen, joka pärjää omillaan ja selviää matkastaan omin avuin, ei puhu mitään avunantajasta.

Jos sinulla on tänään edes aavistuksenomainen tarve pyytää apua tämänpäiväiselle elämänmatkallesi, tartu taivaan ja maan Luojan sinulle tarjoamaan apuun. Raamatun lupauksiin ja omiin kokemuksiini perustuen voin luvata sinulle täydellä varmuudella ja luottamuksella, että Jumalan apu on parasta, mitä voit koskaan saada. Sillä lapsenomaisella luottamuksella kerro Jumalalle asiasi. Hän on kaikkitietävä, mutta Hän odottaa meiltä lapsenomaista, omaehtoista avunpyyntöä.

Minä ja mieheni olemme antaneet Jumalan johtoon ja hoitoon yhteisen elämämme eri käänteet ja vaiheet. Luotamme siihen, että Jumalan avulla teemme oikeita ratkaisuja.
Minulla on tunne, että "kellun" Taivaan Isän hoidossa. Hänen käsissään on kaikki ja Hän myös tietää, mikä on meille parhaaksi.

4 kommenttia:

 1. Jäi mietityttämään, että mikähän se päivän Sana oikein oli eilen? Luin ihanan kirjoituksesi (kiitos) vasta tänään, niin meni ohitse se Sana ohitse, mutta kirjoituksestasi päätellen voisi olla kyse vaikka psalmista 121.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, se oli Psalmin 121 ensimmäinen jae.

   Poista
  2. Juuri tämä psalmi on ollut itselleni tärkeä viime kuukausina :)

   Kiitos muuten ihanasta blogistasi, olen vuoden verran tätä nyt lueskellut, ja välillä ihan uutta kirjoitusta odottaa. Itse en bloggamista harrasta, mutta muutamaa blogia lueskelen kyllä.

   En muista että miten alunperin blogiisi päädyin, ja vaikka itse olenkin yksinelävä kolmekymppinen -eli aika lailla eri elämäntilanteessa kuin sinä- niin jotenkin kirjoituksesi vaan monesti kolahtaa :)

   T. Virpi, tuon edellisen kysymyksen esittäjä

   Poista
  3. Kiitos, Virpi!
   Siunausta elämääsi.

   Poista