lauantai 29. marraskuuta 2014

Uusia kahvielämyksiä Mokkapuu -pienpaahtimosta

Mokkapuu on tänä syksynä toimintansa aloittanut kustavilainen perheyritys. Yrityksen valikoimissa on itse valikoiduista kahvipavuista koottuja kahvisekoituksia, jotka paahdetaan ja jauhetaan yrityksen omassa paahtimossa tilausten mukaan. Eli kahvi on mahdollisimman tuoretta! Yritys on hakeutunut luomuvalvontaan, joten lähitulevaisuudessa kahvit on luomumerkittyjä.

Pienyritykset ovat sydäntäni lähellä, vähintään yhtä lähellä on kahvi. Blogituttujen kahviyrityksestä tein pienen kokeilutilauksen.

Mitä useamman kerran Mokkapuun kahveista kahvini keitän, sitä enemmän niistä pidän.
Kahveja voi tilata espresso, presso tai suodatinjauhatuksina tai papuina. Tein tilaukseni suodatinjauhatuksena Sumatra Mandheling ja Winter Mocca  kahveista. Tilaukseni mukana tuli maistiaisena Peru Cafe Femenino, jota maistelimme viimeisenä.

Suodatinjauhatus on aika hienoksi jauhettua. Kahvin kaikki aromit irtoavat, kun keitin kuumentaa veden riittävän kuumaksi (92-96 asteiseksi). Kahvijauheen oikean annostelun löytämiseksi, jotta kahvin lopputulos miellyttää makuaistiasi, tarvitaan pari keittokertaa. Vastapaahdettu ja -jauhettu kahvi on vain niin tyystin erilaista, kuin mitä on tottunut Juhla Mokka -paketistaan saamaan.

Winter Mocca on 100% arabica-papua. Maku on lupausten mukaan pehmeä. Vahvaan kahviin tottuneelle annostusta voi nostaa hieman totutusta, muuten kahvijuoma maistuu "vetiseltä". Paahtoaste on hyvin lempeä. Tästä kahvista ei tule kitkerää vahvaksikaan keitettynä. Tämän kahvin koin "vatsaystävällisenä".

Sumatra Mandheling on puolestaan vahva, erittäin aromaattinen kahvisekoitus. Jälkiruokakahvina mustana juotuna aivan täydellinen nautinto. Sumatra sopii myös hyvin maitokahviin, koska kahvin aromit ei lannistu maidosta.
Yllättävä kahvinautinto syntyy lisäämällä tummaan kahviin muutama pala mahdollisimman tummaa suklaata.

Peru Cafe Femenino oli yllätys, johon en ollut varautunut. Kahvin maku oli puhdas ja täsmällinen, eikä monille kahveille kuuluvaa katkeraa jälkimakua ollut lainkaan. Mielenkiintoista oli myös se, että maku oli niin tyystin erilainen, kuin aikaisemmin testatuissa. Luulen, että tästä sekoituksesta tulee uusi "hellittelykahvini": kahvi, jonka keitän, kun haluan hengähtää hetken, rentoutua, pysähtyä ja maistella ajan kanssa kahvin vivahteikasta makua.

Mokkapuun loput kahvit tilaan ja testaan kun nämä ostokset on juotu loppuun.

http://www.mokkapuu.com/  Tästä linkistä pääset yrityksen sivuille, jossa onnistuu myös tilauksen teko. Vielä ehtii hyödyntää marraskuun tarjouksen, 10% alennuksen kahvitilauksesta. Lisäksi postikulut on max. 5e/tilaus. Tilausten mukaan laitetaan mukaan pieni kahvimaistiainen.
500g:n Saaristohunaja on jo myyty loppuun, mutta lahjaksikin sopivia 50g: somia hunajapurkkeja löytyy vielä.

Muistutan vielä, että Mokkapuun kahvin ehdoton etulyöntiasema upeiden kahvisekoitusten ohella on se, että kahvit paahdetaan ja jauhetaan tilausten mukaan, valmista kahvia ei varastoida.

9 kommenttia:

 1. Vielä tuosta asumisesta. On siellä huikeat vuokrat, huh huh. Meillä on 200 neliöä, 8 henkeä ja useamman satasen pienemmät asumiskulut, siitäkin huolimatta, että sähköllä lämmitetään. No toki tulevaisuuden isommat korjaukset nostavat kuluja, mutta silti.
  Meillä valitetaan, että talo on liian pieni tälle porukalle. Kaikki on suhteellista :D

  Kaima

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoista! Parantumattomana kahvikissana täytyy laittaa muistiin!

  VastaaPoista
 3. ai mitä kahvia,osaiskohan sitä juoda...kun on siirrytty rainbow -kahviin.. ;)

  VastaaPoista
 4. Monet kiitokset kauniista sanoistasi! Oli ilahduttavaa kuulla että nautit meidän kahveista noin :). Tunnelmallista Joulun odotusta! Terveisin, Tuomas / Mokkapuu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitkeyttä ja uskoa unelmiin, Tuomas sinulle ja vaimollesi! Päästäkää luovuutenne vielä enemmän valloilleen. Teitä on kaksi: toinen toppuuttelee tai innostuu ideasta. Terveyttä ja voimia!

   Poista
 5. Sinulla on mielenkiintoisia aiheita joka postauksessa. Kiitos sinulle!
  Kahvi on yksi suuri mieliaiheeni. Kahvihetki mieheni kanssa on joka kerran juhlahetki, (myös kahvinkin vuoksi).
  Mielestäni ihmiset aina ja järjestään päivittelevät vuokralla asumista. Se on kyllästyttävää. Milloin verrataan mihinkin vuokran hintaa. Sinulla oli tästä myös hyvä kirjoitus. Monta mutkikasta juttua hoituu vuokraan sisältyen.

  VastaaPoista
 6. Hah, kiitos vinkistä, ystäväni! Minäpä menin heti tilaamaan omat kahvini ja muutaman vielä lahjaksikin. Mutta pienyrittäjää on kiva tukea ja myyntipuheesi sitä paitsi oli aika vakuuttava. Tosin kotona on jo laatikollinen Naistenpankin kahvia odottamassa lahjakääreitä, mutta ei lisä pahaa tee (jos ei puulla päähän lyö, kuten ennen tavattiin sanoa). Siunattua adventin aikaa sinule ja perheellesi.

  VastaaPoista
 7. Täältäkin lähti heti tilaus. Terkuin kahvikissa ;)

  VastaaPoista
 8. Minäkin olen tilannut tätä erikoskahvia!

  VastaaPoista