tiistai 19. toukokuuta 2015

Banaanilaatikoita ja tarjolla kylmiöpakastin ilmaiseksi

Meille muuttolaatikoiden haaliminen on kohtuullisen helppoa: naapuritalossa on pieni K-kauppa ja kadun toisella puolella S-market. Banaanilaatikoita on noista kaupoista viime päivinä meille kannettu jo siinä määrin, että eteisessä liikkuminen on pujottelua laatikoiden lomassa.
Rapun ilmoitustaululle ilmestyi tänään lappunen taloyhtiön pihatalkoista ja sen myötä tulevasta jätelavasta. Jätelava tarkoittaa meidän osaltamme kaikkien poisheitettävien huonekalujen purkamista kesäkuun ensimmäisellä viikolla.
Aina kun muilta töiltäni kerkeän, haen kaupasta tyhjiä laatikoita tai pakkaan muutaman laatikollisen sellaista tavaraa, jota ei enää täällä tarvita. Tänään olen saanut tyhjennettyä jo kolme keittiön kaappia ja pakattua tavarat. Laatikon päälle kirjoitan, mitä laatikossa noin suurin piirtein on ja laatikon sijoituspaikan talolla. Jos laatikon päällä lukee "vanha talo", se tarkoittaa sitä, että laatikko viedään muuttoautosta vanhan talon puolelle säilytykseen, kunnes tavaraa tarvitaan.

Urakka vaikuttaa aika kohtuulliselta. Huomaan, että viime vuosien työ tarpeettoman rojun hävittämiseksi on tuonut tulosta. Täältä löytyy oikeastaan hyvin vähän sellaista rojua, jota ei kannata muuttokuormaan ottaa mukaan.

Kun Saaran tavaroiden pakkaaminen tulee ajankohtaiseksi, niin silloin tarvitaan kärsivällisyyttä ja iso pino laatikoita. Saara on onnistunut haalimaan niin paljon tärkeitä tavaroita, että olen jo hänelle puhunutkin, että vanhasta talosta täytyy järjestää hänelle yksi kammari leikkihuoneeksi, jonne hän saa järjestellä suurimman osan leluistaan ja tavaroistaan. Uuden talon puolelle omaan makuuhuoneeseen on turha yrittää saada sopimaan kahta nukketaloa, kuutiota leikkiastioita, leikkikeittiötä ja hirmuista määrää PetShop-leluja lukemattomine pikkutavaroineen.
Joskus annan Saaralle luvan tehdä leikin hierontahuoneen lattialle ja siellä on silloin uskomaton määrä erilaisia pikkutavaroista tehtyjä viritelmiä.
Saaran tuntien en pidä pakkamisella mitään kiirettä, koska aivan varmasti niistä harvemminkin tarvittavista leluista täytyisi saada pakkamisen jälkeen käyttöön juuri se yksi tietty pieni tilpehööri.

Meillä on ollut asunnon oman jääkaappi-pakastimen lisäksi myös kylmiö-pakastin, jonka hankimme muutama vuosi tähän kotiin muuttamisen jälkeen. Kotimaisella kylmiöllä on siis ikää viitisentoista vuotta. Hankinta on ollut ruokahuushollimme pelastus. Kylmiöön ovat mahtuneet perunasäkit ja suuren perheen useamman päivän ruuat. Säilykepurkkeja ja mehupulloja on aina ollut kaksi hyllyllistä ja kylmiön vihanneslaatikossa on voinut säilyttää salaatit paleltumatta. Pakastimen alaosassa oleva liha-kalaosasto on riittävän kylmä raa´an tai kypsän lihan ja kalan säilytykseen.
Kylmiötä en ota maalle mukaan, koska meillä on siellä hyvä kellari, neljä pakastinta (ja täältä tulee muuttokuormassa vielä viides), sekä tilava, uusi jääkaappi. Olenkin päättänyt antaa kylmiön pois sille, joka suostuu sen täältä roudaamaan.
http://www.festivo.fi/kodin_kylmalaitteet/KYLMIOPAKASTIMET/?id=9  Tästä linkistä löytyy kylmiön mitat ja muuta tietoa. Malli on säilynyt lähes ennallaan. Sekä kylmiöllä että pakastimella on omat kompressorit.
Kylmiö on ollut jatkuvassa käytössä ja on edelleen toimiva ja ehjä. Poikkeuksena on pakastinosan termostaatti, joka on ollut rikki viimeiset 10 vuotta, mutta ei ole vaikuttanut mitenkään pakastimen toimivuuteen. Ainoastaan pakastimen lämpötilaa ei voi säädellä. Lisäksi alhaallaolevan vihanneslaatikon kahva on löystynyt niin, ettei siedä raivokasta kiskaisua (= jää käteen). Kun laatikon avaa maltilla, kahvakin pysyy paikallaan. En ole kahvaa korjauttanut, koska vian kanssa on pystynyt hyvin elämään.
Kylmiön ulkopinta ja kahvat ovat valkoiset.
Kylmiön saa siis hakea pois, kuka haluaa.
Hakemisen suhteen on syytä mainita, että kylmiön suuren koon huomioonottaen se täytyy kuljettaa taljoilla. Kun kylmiö tuotiin meille, sen kantoi rappukäytävästä kaksi pianonkuljettajamiestä kahden taljan avulla parissa minuutissa.
Julkaisen fb:ssa tämän ilmoituksen kuvan kanssa, kunhan pesen kylmiön ovista teippienjäljet pois. Oviin on ripusteltu näiden vuosien ajan lasten ajankohtaisia piirustuksia.
Uutena näyttää Porkka Festivo kylmiöpakastin maksavan rapiat 3000e.

11 kommenttia:

 1. Toivottavasti Festivo löytää uuden kodin. Meillä oli joskus sellainen talossamme (ei tässä) ja voi että tykkäsin siitä.

  VastaaPoista
 2. Sama juttu; minullakin oli aikaisemmassa kodissa tällainen, tosin vanhempaa mallia enkä pois olisi antanut. Toivottavasti tämä löytää hyvän kodin.

  VastaaPoista
 3. jännää aikaa,koti pikku-hiljaa riisuutuu...:D ja tuolle kylmiölle toivon todella uutta paikkaa...

  VastaaPoista
 4. Kylmiö odottaa edelleen noutajaa!

  VastaaPoista
 5. Onkohan tuo kova sähkösyöppö? Haluaisin tuollaisen. Pitää mies sustutella:) mihin olette muuttamassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskoisin, että ei ole kova sähkönsyöjä, ellei isossa ovessa roikuta koko ajan kurkistelemassa. Meillähän on ollut viidentoista hengen taloudessa kuukauden sähkölasku noin 120e ja meillä on käytössä mm. kylmiö, pakastin ja asunnon oma jääkaappipakastin sekä kaikki muut mahdolliset härävärkit ja lisäksi leivon paljon sähköuunissa.
   Muutamme Kangasniemen kuntaan Etelä-Savoon, 40 km Mikkelistä, Vuojalahden kylälle, tilalle, jonka nimi on Lautakangas. Yes!

   Poista
  2. Onnea muuttoon ja ihanaa, että pääsette maalle ja lähelle sukulaisia. En taida saada "lupaa" kylmiölle. Tuollainen olisi kätsä, mutta sille ei oikein ole paikkaa täällä ja tosiaan kun on vanhasta laitteesta kyse niin pelottaa tuo sähköpuoli. Mutta varmasti se löytää kodin jossa sitä osataan arvostaa.

   Poista
 6. Hei! Vieläkö Festivo on vapaana? t. 7 lapsen äippä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Pia! Yksi henkilö selvittelee parhaillaan, saako kuljetuksen järjestymään. Jos hänen suunnitelmansa menevät mönkään, laitan heti sinulle viestiä. Kylmiö odottelee täällä tyhjennettynä, pestynä ja puunattuna ja näyttää sen jäljiltä oikeastaan aika upealta.

   Poista
  2. Pia! Kylmiö on vapaana. Kysyjä perui hakusuunnitelmansa pitkän matkan takia. Katso yhteystietoni firmani logon takaa (sivupalkissa ylhäällä oikealla) ja soita minulle tai laita viestiä.

   Poista
 7. Kylmiö lähtee juhannuksen jälkeen Espanjaan siirtolaistyön tarpeisiin. Muuttoon liittyvä suurin stressitekijä poistuu kylmiön myötä.
  Palvele, vanha kuoma, vielä monta vuotta yhtä uskollisesti!

  VastaaPoista