tiistai 5. toukokuuta 2015

Niin ja aamen

Kuluva viikko on hoitajantöistä vapaa lukuunottamatta perjantaista iltavuoroa. Henkisesti miellän nämä vapaapäivät lomailuksi, koska allakkamerkinnät ovat vain kotoisia hammaslääkärireissuja ja niihin verrattavia velvollisuuksia.
Asioiden hoitamista olen yrittänyt tehdä ajatuksen kanssa, koska nyt alkaa olla jo niin  paljon taloon liittyviä asioita, joita pitää pohtia, kysellä tietäviltä neuvoja ja sitten tehdä myös ratkaisuja. Onneksi velipojat ovat alttiita neuvonantajia ja aika usein heidän neuvojaan kuuntelenkin. Tosin viime puhelulla Kuopion Veljen kanssa tämä sanoi pariinkin kysymykseen "tee, miten parhaaksi katsot". Lähinnä tulkitsin nuo sanat "voit opetella jo itsekin hoitamaan noita asioita, koska lähitulevaisuudessa ne ovat väistämättömiä asioita hoitaa". Nyt oli kyse metsästä, ei onneksi sen vakavammasta asiasta.

Kolme kuukautta on lyhyt aika. Vähitellen, oikeastaan jo tänään, pitäisi jo aloittaa niiden nurkkien koluaminen, joissa harvemmin pesitään. Kirjat, levyt, elokuvat ja valokuvakansiot voisi varsin hyvin jo tomutella ja pakata banaanilaatikoihin. Sitten voi siirtyä talvikamppeisiin, luistimiin ja ylimääräisiin liinavaatteisiin. Viimeistään kesäkuun alussa taloyhtiön pihalle saadaan jätelava ja sinne nakkaan kaikki rikkinäiset huonekalut.
Olin haaveillut parista pakettiautolastillisesta ennen kesää, mutta Anne-Marin muuton jälkeen ne jäivät haaveeksi. Todellisuudessa isin ja minun yhteisiä vapaapäiviäkään ei ole nähty koko keväänä - tänään on ensimmäinen pitkään aikaan ja siitäkin haukkasi osan yksi hammaslääkärireissu.
Koska puolet muuttotavaroista on säkitettävää tavaraa, alkaa vähitellen näyttää todennäköiseltä, että ihan pakettiautokuormilla ei meidän muuttoa hoideta, vaikkei huonekalujakaan juuri matkaan lähde. Säkit vievät enemmän tilaa, vaikka ovatkin helppoja ja nopeita itse muuttohommassa.
Kun kesäkuun alussa talolle siirtyy joitakin koululaisia, yritän siihen yhteyteen saada mukaan myös mahdollisimman paljon tavaraa.

Kun pyörittelee päässään sen seitsemääkymmentä eri asiaa, on arjen pyörittäminen jäänyt lapsipuolen asemaan. Tällä tarkoitan  vain sitä, että siivoaminen ei ole ollut työlistalla ihan tärkeimmässä päässä ja pyykkiä on kyllä pesty aamusta iltaan, mutta sen jatkokäsittely on ollut kunkin vaatteenomistajan omissa näpeissä. Lakanoista on todettu, että kelpaa nukkumiseen vielä tämän yön ja perinteikkäät kotiruuat ilman eksoottisia kokeiluja ovat kiertäneet ruokalistalla. Ruokakaupassakäynti on ollut sellaista työjuhdan hommaa ja hyvin mielelläni olen ottanut isin mukaan kantoavuksi. Tänään varastoin lähikaupan tarjouksesta 100 kappaletta kananmunia. Kymmenen sentin kappalehinta laittoi miettimään omavaraistalouden todellisuutta. Onpahan ainakin kymmenen munakoteloa lisää lähdössä muuttokuormaan, kun puolessatoista viikossa nuo munat on likipitäen syöty.

Olo on hyvin onnellinen - täyteläisen onnellinen. On turvallinen olo ajatella suurien asioiden järjestymistä juuri ajallaan ja juuri meille sopivalla tavalla, kun kaikki pienintä yksityiskohtaakin myöten järjestyvät. Ei ole kysymys siitä, miten me asioita järjestelemme, vaan on kyse Jumalan johdatuksesta ja Hänen antamastaan viisaudesta ja ohjauksesta, kun teemme päätöksiä. Tämä elämän osa-alue on yksi niistä, jotka kuuluu Raamatun lukuisiin lupauksiin. Jumala on luvannut iankaikkisella lupauksellaan johdattaa meitä, kun kuljemme rukoillen. Luottamus Jumalan huolenpitoon kantaa myös silloin, kun meidän mielestämme olosuhteet eivät ole linjassa toiveittemme tai etumme kanssa. Jos meillä on luja luottamus Isään, Hän tekee kaiken meidän parhaaksemme. Ja tämä on niin ja aamen.

5 kommenttia:

 1. Olen samaa mieltä, että Jumalaan kannattaa luottaa ja Hänen huolenpitoonsa turvata. Teillä on paljon järjestettävää ja huolehdittavaa, voimia tuleviin päiviin. t. Marke

  VastaaPoista
 2. En koe olevani järin uskovainen, mutta niin vaan olen viime aikoina saanut todeta, että "kummasti" ne asiat vaan järjestyy... Viime aikoina tosi moni asia on mennyt just niin kuin parhaasti vaan voi mennä, vapaapäivät on sattunu just eikä melkein sopivasti, eteen on tullut iloisia yllätyksiä, asiat alkaa ratkeilemaan ja valmistumaan... ja jotenkin tuntuu, että kenties jokunen haavekin tässä toteutuu...

  Usein jätän asiat vähän niin kuin "herran haltuun" ja olen todennut, että paras lopputulos tulee niin, juurikin aikataulut monissa asioissa jätän silleen ja lopulta totean, että kuinka ollakaan, tuli ihan paras aikataulu.

  Kyllä olen viime aikoina monet kiitokset heitellyt yläkertaan!!

  VastaaPoista
 3. Ne munankuoret kuivina ja hienoksi survottuna kanssa mukaan Lautakankaan kanoille.

  VastaaPoista
 4. Voi Sirkku, kovasti olet mielessäni ollut näissä muuttotouhuissa!

  Tasan kaksi vuotta sitten meidän seitsemän hengen perhe oli pakkaamassa omakotitaloa ja koko elämää muuttolaatikoihin ja -säkkeihin. Meillä oli ollut vain vuosi aikaa valmistautua lähtöön, jota emme olisi halunneet. Ja lähtö tuli nopeasti; saimme kolme kuukautta aikaa tehdä muuttomme. Maaliskuun lopulla tuli tieto ja heinäkuun 1. päivänä piti olla jo uudessa paikassa.
  En tänä päivänä tiedä miten siitä kaikesta selvisin... Sillä kolme kuukautta ON lyhyt aika! Onneksi teillä muutto on odotettu ja toivottu! Olette siinä mielessä ihan eri lähtöviivalla kuin me aikoinamme.

  Mutta onneksi sekä me että te olette tiiviisti Taivaan Isän kädessä! Minä heittäydyin Herran haltuun! Ja siellä olin ja olen edelleen. Kaikki tapahtuu ajallaan. Ei ehkä juuri silloin kuin me itse sitä haluaisimme, mutta juuri silloin kun sen on määrä tapahtua! Ja niin on hyvä!

  Yhden vinkin annan säkeissä muuttamiseen: säkkien laatuun kannattaa panostaa! Ne ohuemmat eivät oikeasti muuttoa kestä... Paksumpia voi käyttää useamman kerran muuton jälkeenkin!

  Ja ehdottomasti kaikki munankuoret mukaan! Kanat saavat niistä hyvää ja luonnollista vahvistusta omien muniensa tekemiseen!

  VastaaPoista
 5. jännittävää seurata teidän muuttoa,joka on jo niiiiiiiin lähellä. Se ei ihan pikku-juttu olekaan,käydä kaikki mahdollinen läpi.. Mutta sullahan sitä organisaatio-kykyä on paljon :D kaikella on tapana järjestyä ;)

  VastaaPoista