perjantai 31. elokuuta 2012

Suihkuevakko päättyi

Tarkoitukseni oli jo mennä nukkumaan, mutta pakko oli tulla kertomaan, miten mainio uusi lattia on nyt meidän kylpyhuoneessa eli tuttavallisemmin sanottuna isossa vessassa. Materiaali on siniharmaata epoksia ja siinä on sinisenkirjavia hippusia pintaan ripoteltuna. Lähes kaiken teknisen tiedon utelin lattiaa työstäneeltä mieheltä, mutta hippusten virallinen työmaaslanginimitys unohtui kysyä. Pääasia, että lattia näyttää ja tuntuu ensivaikutelmana täydellisen hyvältä. Pinta ei ole märkänäkään liukas ja äsken suihkussa käydessäni huomasin, että täytyy hommata lastain, jolla veden saa hyvin vedeltyä lattiakaivoon. Urakoitsija vakuutteli minulle tänään puhelimessa, että wc-istuin todellakin pysyy ilman pultteja paikallaan pelkän liiman voimalla. Pidin kuitenkin lapsille vakuuttavan muistutuspuheen, että pytyn päällä ei nyt saa kyllä kiipeillä eikä keikkua, koska ihan heti en usko minkään liiman pitävän posliinipyttyä paikoillaan.
Saimme myös uuden saunan oven lahonneen tilalle ja se vasta kaunis onkin. Kyllä asumismukavuutemme kohosi paljon remontin ansiosta. Pyyheliinojen säilytyshyllylle keksisin mielelläni ihan uuden paikan, koska uusi lattia viettää entistä enemmän lattiakaivoon päin. Vanhankin lattian aikana pyyhehylly keikkui seinän vieressä, kun sille ei ollut tasaista paikkaa. Ihanaa avaruutta suihkutilasta en nyt mielelläni veisi. Tuntuu, että on helpompi hengittääkin suihkussa, kun ei seinät ahdista. Voi olla, että hengityksen helppous johtuu ihan muistakin syistä, koska vanhaa lattiaa kuivattiin kolmisen viikkoa.

Hoitolapseni vietti lomaviikon ja minä luulin tekeväni tämän viikon aikana mullistavan paljon tekemistään odottavia hommia. Sellaisia nyt muutaman mainitakseni olisi esimerkiksi parvekkeen raivaus Saaran leluista ja lopuista kasvinkasvatuskokeiluista, loppumaton puhtaanpyykinkasa, joka metrin madalluttuaan kasvaa puolitoista metriä uudelleen, kun siirrän siihen kuudelta pyykkitelineeltä parvekkeelta kuivat pyykit. Lisäksi operaatio jauhokaapin sisällysten purkittaminen on edelleen kesken. Sillä tarkoitan jauhojen, hiutaleiden ryynien ynnä muiden leipomustarvikkeiden siirtämistä omiin purkkeihin. Olen niin loputtoman kyllästynyt tämän talon riesana oleviin useammanlajisiin vikkeläjalkaisiin, että luovutan niiden edessä ja piilotan kaikki ruokatarvikkeet tiiviskantisiin purkkeihin. Naapurin rouva kertoi suunnittelevansa ihan samaa. Myrkyttäminen ja kaappien pesu on ihan ajan haaskausta kotikonstein, kun elikot piileksivät rakenteissa ja hiippailevat sieltä myrkynhajujen hälvettyä.

Siltä naapurin papalta, joka lahjoitti minulle mankelin, särkyi kesällä pyykkikone. Lupasin papalle, että pesen hänen pyykkinsä niin kauan, kuin asumme täällä.
Viikolla sovimme papan kanssa, että perjantaina aamupäivällä haen hänen eteisestään pyykkikorin. Aika sovitettiin tarkasti papan menoihin, siivoojan ja kotihoidon käyntien lomaan. Tänä aamuna puoli seitsemän jälkeen puhelimeni soi. Luulin ääntä ensin herätykseksi ja olin jo sammuttaa puhelimen, kun huomasin, että pappahan siellä soittelee.
- "Täällä olis pyykkikori eteisessä ja kahvit pöydässä..."
Koska tiesin papan termospullon olevan käytössä, lupasin tulla lapset kouluun laitettuani.
Tuli omankin mieheni huumorintaju testattua heti aamutuimaan.
Näköjään täytyy jatkossa sopia likapyykin haku ihan extempore-juttuna, ettei tule noin suurta urakkaa naapurin papalle. Tosin huomasin kyllä aamupäivällä kahvia juodessani ja tiikerikakkua syödessäni, että ihan juttukaverin puutteen vuoksi se pappa ne kahvit keitti.

7 kommenttia:

 1. Kyllä sinulla on Sirkku sydän kohdallaan!

  Mitä tulee keittiön ötököiin, niitä vastaan täälläkin taisteltiin aikamme. Saksassa yleisiä ovat kesäaikaan elintarvikekoit. Helpotuksen ongemaan saimme vasta, kun ostimme ikeasta tiiviit muoviset säilytyspurkit kaikelle kuivatavaralle. Ne ovatkin sitten toiminneet ihan kiitettävästi, kunhan muistaa painaa kannen napakasti kiinni.

  tv Leena

  VastaaPoista
 2. Olisipa kaikilla papoilla ja mummuilla sellainen naapuri, kuin sinä. En tarkoita pelkästään pyykin pesua...

  VastaaPoista
 3. Kyllä on ihan pakko taas itsekseni täällä ihailla tarmoasi, oman perheen pyykin lisäksi jaksat huolehtia vielä naapuristasi, Mikä aarre papalla onkaan naapurina. Pappa tuntee vatmasti suurta kiitosta sinusta!

  VastaaPoista
 4. Voi kun kiva lukea kunnon naapurikaveruudesta. Hei, pyykinhaku voipi olla papan viikon kokokohta. Mukavaa viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
 5. Höh,hyvät kommentoijat: minä kun ajattelin saavani vähän myötätuntoa siitä, että "melkein" herään varhaiseen naapurinpapan soittoon, niin te takerrutte aivan sivuseikkaan. Ei se nyt ole mitään tarmokuutta tai sydämen hyvää sijaintia, jos muutaman koneellisen kuukaudessa pyöräytän papan pyykkejä.
  Mitäs se sitten oli, kun 18-kesäisenä Raamattuopiston kolmikuukautisella kurssilla pesin kolmen nuoren miehen pyykit.. ehkä minä vain tykkään niin kauhean paljon pyykinpesusta, että sitä pitää aina haaksia lisää!

  VastaaPoista
 6. onnea uuteen pesuhuoneeseen,remppa saa ihmeitä aikaan!
  Onni on sinunlainen naapuri <3

  VastaaPoista
 7. Ihanaa - kaunis pesuhuone käytössä kotona ja pääsee pytyllekin!
  Pyykkiruljanssi paisuu meilläkin, kun kesällä ei ole mankeloitu eikä silitetty niin usein kuin pitäisi...säilöntäsouvi jatkuu vielä
  Mainiota naapuriystävällisyyttä puolin ja toisin!

  VastaaPoista