torstai 2. elokuuta 2012

Himoshoppaaja (?) lihakaupassa

Olin eilen työhaastattelussa. Sellainen tilanne ei ole kovin usein elämäni aikana vielä tullut vastaan, joten pieni jännitys kihisi mielessä. Kun haastattelija alkoi tehdä mielenkiintoisia kysymyksiä elämän eri alueilta, jännitys katosi.
Olin hakenut hoitajan keikkatyötä, mutta kyseistä työtä ei heillä sitten ollutkaan tarjolla. Henkilökohtaiselle avustajalle oli kuitenkin tarvetta ja aika näyttää, tarjotaanko minulle keikkatyötä siltä alalta. Hakemukseni ja haastattelun yhteenveto lähti kuitenkin eteenpäin ja töitä välittävä henkilö ottaa minuun kuulema yhteyttä lomalta palattuaan. Keikkatyö nyt on alalla kuin alalla aika sattumanvaraista, eikä sen varaan voi paljoa laskea, mutta minulle sopii mainiosti työvuoro silloin tällöin.

Kun Kalasatamassa kerran olin ja Wotkinsin tehtaanmyymälä tuli kadulla vastaan, oli lihakauppaan pakko poiketa. En ole tiennyt, että minulla lihakauppa toimii samalla tavoin kuin shoppailutautisilla naisilla kenkä- tai vaatekauppa.
Ovesta sisään astuessani olin jo päättänyt ostaa reilut lihapullatarpeet, mutta kivuliasta karsintaa jouduinkin sitten tekemään muiden ostohalujen kanssa. Olisin voinut viedä kotiin ihan mitä tahansa kaupan valikoimista. Tiukan harkinnan jälkeen - koska reilun kolmen kilon jauhelihaostos oli jo budjetin rajoilla - ostin vielä savuluita ja kebablastuja perheen kebabinsyöjille.
Possun savuluista, jotka ovat vielä hyvin lihaisia luita, tulee ainoa oikea hernekeitto. Luista keitetystä liemestä voi pakastaa puolet lihakeittoa varten.
Kovin mietteliääksi veti naudan jauhelihan yhteydessä ollut kyltti lihan alkuperästä. Tällä kertaa lihan sanottiin olevan pelkästään suomalaista, mutta kyltissä luki "Suomi - Viro - Hollanti". Olen lukenut, että tälläkin yrityksellä on vaikeuksia saada riittävästi suomalaista lihaa myyntiin, mutta nyt sen ymmärsi ihan kuluttajan näkökulmasta. Luulen, että ulkolaisesta lihasta tehdyt lihapullat olisivat jääneet minulta tekemättä ja olisin vaihtanut jauhelihan vieressä houkuttaneisiin karjalanpaistilihoihin. Sen lihan alkuperämaaksi ilmoitettiin "pelkkä" Suomi.
Olin itse ihan innoissani tästä myymälästä, koska kävin siellä ensimmäistä kertaa. Siksi vähän kummastelin kolmen tiskin takana työtään tehneen myyjän totista, lähes apaattista ilmettä. Kyllä niin upean tiskin takana kelpaisi seistä naama leveässä hymyssä, selkä suorana ja mieli virkeänä.

16 kommenttia:

 1. Tuolta Wotkinsilta haen aina talvisin lihapulliin sikanautaa ja jouluna lihat. Hintalaatusuhde on niin hyvä.:)
  Täältä Männiköltä olen löytänyt pari hyvää lähikauppaa jossa jauhetaan lihat pyytämistäni lihoista ja palvelu on aivan eri luokkaa kuin Espoon Citymarketeissa tai Prismoissa.

  VastaaPoista
 2. Nuo pienemmät kaupat usein on sellaisia iloisia ja myyjät jutteluhaluisia, käymässäsi kauppassa eivät olleet tätä taitoa oppineet tai sitten niillä oli huono päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin apean mielen johtuvan pitkälle ehtineestä päivästä. Ehkä pakettiin oli ehditty kääräistä jo lihanpala jos toinenkin. Voihan hyytävän kylmässä lihakaupassa työskentelykin hyydyttää hymyn. Mutta kyllä ne vain oli upeita lihatiskejä...

   Poista
 3. olispa täälläkin tuollaisia kauppoja:)suurperheelle tavallisen marketin hyllyissä on ihan liian pieniä annoksia jauhelihaakin myytävänä...
  toivotaan,että sinulle keikkatöitä löytyisi ja riittäisi!Jalan ku saat jonkun työpaikan oven väliin,voi töitä riittää pitemmäksikin aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ajattelin, että kun on suuresta yrityksestä kysymys, niin pääasia on, että pääsee jostakin aloittamaan.

   Poista
 4. Mulla sama shopaholic-efekti tulee eteen jos huomaan lauantaiaamun kauppareissullani hyvää lihaa -30% lapuilla =) Ihastelen, taivastelen, suunnittelen ja mietin ruokalistoja ja olen onnellinen että tuli ostettua se iso pakastearkku johon sopii niin marjat, lihat kuin leivätkin sulassa sovussa!

  Taannoisella reissullani kiitin hartaasti sillä lihapaketteja oli paljon. Broilerin filepihvejä, filesuikaleita ja jauhettua broileria maustamattomana. Ladoin kärryyn paketin poikineen ja siirryin eteenpäin. Tarjouksessa oli myös paistijauhelihaa ja naudanlihasuikaleita ja niitä lähti myös melkoinen määrä. Meillä useampi lapsi ja me molemmat aikuiset syömme ympäri vuoden kaikki ateriat kotitarpeista, koululaiset sitten lounaansa tietysti koulussa kouluaikaan. Kyllä se on iso säästö jos parikin euroa säästää pakettia kohti, mieskin ottaa evääksi töihin aina kotona lämmitettäväksi lounaan ja iltapalaksi paistelee usein broilerimunakasta.

  Minä nappaan tyytyväisenä säästön sieltä mistä sen saa, etenkin kun saa todella hyvälaatuista alennettuun hintaan. Moni läheinen sanoo ettei ilkeä ostaa kun luulevat köyhäksi. Minä en ilkeäisi jättää ostamatta kun työssäni olen nähnyt miten paljon ruokaa kaupat laittavat roskiin päivittäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on tapana aina laskea kassakuitista, kuinka paljon punaisten hintalappujen alennukset tekee yhteensä. Jos päivän ostoksista peruselintarvikkeista on saanut 10-20e alennusta, on vuosisäästö merkittävä.
   Toinen meitä tänä kesänä "havahduttanut" huomio on ollut se, että joka päivä on tullut löytöpulloista rahaa 5-10euroa. Pullot on vain meidän työmatkoilla ylös nostamia, vaivaa ei ole tarvinnut niiden löytämiseen nähdä.

   Poista
 5. Toivottavasti saat hakemaasi työtä. ♥

  VastaaPoista
 6. Työnhaku onkin aikamoista urakkaa monille - Sinulla on hyvä ammatti, koska hoitotyöntekijöistä on kuitenkin pulaa kaikkialla.

  Minäkin käytän punaiset tai keltaiset laput tarkkaan hyväksi tarvittaessa.

  Samoin nostan purkit ja pullot tienvierestä...säästö se on pienikin säästö... ja roska pois kuljeksimasta

  VastaaPoista
 7. Onnea keikkatöihin! Kiva kirjoitus lihakauppa ostoksilta:)

  VastaaPoista
 8. Vähään aikaan en ole kerinnyt täällä vierailemaan, joten nyt kun ehdin luin kaikki rästiin jääneet. Mukava lukea postauksiasi ja mielenkiintoisia juttuja. Tuosta lihakauopasta en ole kuullutkaan. Minulle on hyvin tärkeätä, että liha on kotimaista. Eilen maistoin villisikaa ensimmäistä kertaa elämässäni ja maukasta oli. Tänään herkuteltiin sitten säilykevillisialla ja nam:)

  VastaaPoista
 9. Ai, siellä on kauppa, josta saa savuluita. Niitä ei joka kaupassa olekaan. Olen samaa mieltä kanssasi, että savuluista saa parhaan hernekeiton.
  Onnea työpaikan hakuun. Luulisi hoitoalalla olevan kyllä töitä kunhan sopiva osuu kohdalle.

  VastaaPoista
 10. Meillä on aivan ihana K-kauppa jonka lihatiskin myyjät on todella ystävällisiä ja ammattitaitoisia. Sekin on harveneva ammattiryhmä. Yleensä ei ole lihatiskiä tai siellä on nyrpee nirppanokka tai vanhaa lihaa, en tarkota myyjää;) Mukavaa kun löytää edullisen lihakaupan. Kauppahalliin en edes uskalla mennä: tuotteet on ihania mutta kalliita.

  VastaaPoista
 11. Maru, joka kommentoit, mutta jonka kommenttia en voi julkaista: kyseessä oli tuo yritys. Tänään sieltä soitettiin ja kerrottiin, että syyskuusta alkaen olisi tarjolla hoitotyötä. Katsotaan, kuinka asia etenee.

  VastaaPoista
 12. Olin viime kesänä pari kuukautta töissä tuolla Kalasatamassa. Wotkinsista tuli haettua ihan liian usein lounasta... Totta kyllä, että myyjät vaikuttavat siltä, että eivät ole kovin tyytyväisiä elämäänsä. Tiedä sitten tekeekö se heikko valaistus ja kolkko ja viileä paikka sellaisen huonon fiiliksen heillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun näet paljon vaivaa hyvän blogisi ja uutiskirjeen kirjoittamisessa.
   Vuosien varrella olen napannut teksteistäsi monta rahanarvoista tai hyvää mieltä tuottavaa vinkkiä.

   Poista