sunnuntai 19. elokuuta 2012

Yhdessä yli

Vastoinkäymiset kuuluvat elämään.
Tämä ei tällä kertaa ole mikään lohdutuslause, onpahan vain toteamus.
Ajattelen, että monenlaista vaikeutta koettuaan ei suhtaudu tunteettomuudella tai välinpitämättömyydellä niihin asioihin, jos läheinen tai kanssakulkija painiskelee samojen asioiden kanssa.
Kukapa osaisi paremmin olla tukena syöpään sairastuneelle kuin toinen saman kokenut ja läpikäynyt. Kuka muu osaisi paremmin käsittää elämän raadollisuuden, kun oma mieli on järkkynyt. Kohtalotoveri voi usein olla paras terapeutti.
Suuressa perheessä vastoinkäymiset koskettavat koko perhettä. Oli asia sitten yhden perheenjäsenen painiskelua ongelmiensa kanssa tai koko perhettä koskettava asia, kaikki omalla tavallaan kantavat kortensa kekoon ja yrittävät olla avuksi. Kyllä se on niinkin, että yhdessä läpikäydyt vaikeudet lujittavat perheenjäsenten yhteyttä.

"Kolmisäikeinen lanka ei hevillä katkea" on Raamatun vertaus, jolla tarkoitetaan puolisoiden selviämistä vaikeiden aikojen yli Jumalaan turvautuen.
Oman kokemukseni perusteella minun on todettava, että turmiollisinta parisuhteelle voi olla elämän näennäinen helppous ja yltäkylläisyys. Puolison suuren merkityksen ja tuen arvon näkee kristallinkirkkaana tilanteissa, kun yhdessä joudutaan ponnistelemaan vaikeuksista yli.

Kaikesta aina selvitään. Ja kun on selvitty, osataan arvostaa vakauden, tasaisuuden ja arkisuuden aikaa.


Koulujen alku on pitänyt aivot hereillä äidilläkin. Nyt näyttäisi siltä, että meillä on kaksi ensimmäisen vuoden lähihoitajaopiskelijaa, 2-,3-,4-,6-,7- ja 8-luokkalaiset ja yksi innokas esikoululainen. Lisäksi on viimeisen vuoden kampaajaopiskelija, joka näillä näkymin muuttaa takaisin kotiin kesän omillaan asumisen jälkeen, koska ei ole saanut uutta asuntoa. Lisäksi on yksi työtä ankarasti etsivä täysi-ikäinen ja Armeijapoika.

Koululaisten työ on lähtenyt hyvin liikkeelle ja Melskakin on palannut mummolahoitoon arkisin.
Ensi yönä teen viimeisen vuoron siivoustyötä. Siivouskohde päättyy työnantajaltani ja olen saanut uuden työn omalta alaltani. Jatkossa teen, muiden hommien salliessa, hoitajan ja henkilökohtaisen avustajan keikkatyötä.
Mies on tehnyt ylitöitä omien vuorojensa lisäksi ja on vapaapäivinään "hälytysvalmiudessa".

En nyt ihan sanoisi, että rautoja on tulessa, mutta monessa sopassa ne meidän lusikat  hämmentää.
Oikeasti iltaisin käyn tarkistamassa lastenhuoneiden ovilla, onko kaikki kotona.

11 kommenttia:

 1. Niin viisaasti kirjoitit taas. Tuo vertaistuki on hyvin tärkeää, olkoot asitten sairaus tai muu elämän kolhaisu, saman kokeneet on silloin kullanarvoisia. Vaikka saa ohjeita ja neuvoja sairaalassakin hoitohenkilöiltä ja vaikka kuinka hyviä, on paras hoitaja empaattinen, saman kokenut ihminen. Muistan aina, kun ensikertaa olin sairaalassa letkujen ympäröimänä pahan sydänkohtauksen jälkeen, pelkokin siinä pyrki rintaan nousemaan, pelko omasta ja läheisten puolesta. Sitten tuli toinen potilas, joka otti käteni käteensä ja sanoi, kyllä sinä siitä selviät, saat apua ylhäältä. Se rauhoitti paljon enemmän kuin yksikään lääke joita siinä paljon söin ja syön yhä.
  Vaikeuksien kautta voittoon, sen on pitkän elämän aikana saanut niin usein kokea.
  Voimia sinulle suuren perheen äitinä.

  VastaaPoista
 2. En tiedä miten sen sanoiksi pukisin, mutta tuntematta ja tietämättä sinua muutoin kuin lukemani perusteella, ansaitset äitien urhoollisuusmitalin!
  Minä itken selkäsärkyni ja miehen uuden illat vievän työn kanssa ja lapsia kotona vain kolme. Armeijapoikaa onkin hurja ikävä. Käväisee kääntymässä lomillaan ja kulkee omia polkujaan.
  Sormet sormien lomassa on arki alkanut.
  KAikellani toivon teidän arkeenne voimia ja runsasta Taivaan ISän siunausta!

  Eilisen kuuntelin kylmäpussin päällä makoillen Petri Kososen viisaita ja vahvoja sanoja lauluissaan. Ovatko sinulle tuttuja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tinttarus.
   Joskus ohimennen olen kuullut, mutta en ole kuunnellut. Täytyypä perehtyä hänen lauluihinsa; äitini taitaa kuunnella useinkin, on maininnut niistä.

   Poista
 3. Olenkin miettinyt, mitä on tapahtunut - rukoillut perheenne puolesta - kun oli viikko hiljaiseloa netissä.
  Voimia Taivaan Isältä vauhtipäiville ja -viikoille ja keskusteluihin ja elämiseen...

  VastaaPoista
 4. Voimia sinne koko perheelle. Vertaistuki on voimaa, hyvä parisuhde kestää paljon.

  VastaaPoista
 5. Siunausta sinulle ja perheellesi, Sirkku<3

  VastaaPoista
 6. Voimia ja siunausta minäkin toivon täältä<3 Vähän samoissa ajatuksissa täällä olen, kun äitin sairastui rintasyöpään ja joutui leikkaukseen....Nyt sitten vaan odotellaan mitä seuraavaksi....ja rukoillaan <3

  VastaaPoista
 7. Voimia ja jaksamista teille!Taivaan isä ei ole teitäkään unohtanut...

  VastaaPoista
 8. Valatilaisuus Olympiastadionilla torstaina oli mielestäni hieno kokemus. Toivottavasti ennätit paikalle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emme päässeet - mies teki kahdelta töihinlähtöä ja minulla oli monta asiaa hoidettavana. Onneksi pääsi Armeijapoika samana iltana vapaille.

   Poista
 9. Kiitos kaikille lämmittävistä toivotuksistanne.

  VastaaPoista