lauantai 16. maaliskuuta 2013

Hyvää iltaa Helsingistä!

-"Pese hampais ja mäne makkoomaa" komensi äsken itseään 9-vuotias Miika. Kuulostaako stadilaislapselta?

Olemme nauttineet viime aikoina varhaisista nukkumaanlähdöistä. On mukava olla peiton alla ennen kuin on ihan taju kankaalla ja oikein mukava herätä aamulla auringon noustessa. Lapsetkin nauttivat, kun on virkeä olo päivällä.
Isillä on ollut kaksi vapaapäivää ja niistä on otettu ilo irti. Kaksi poikaa vietti tänään puoli päivää Isin kanssa Myllypuron Liikuntamyllyssä. Monipuolisessa liikuntapaikassa lapset viihtyvät ja Isin kanssa vietetty yhteinen aika on aina juhlaa. Saara on saanut kuluneena talvena polskia uimahalleissa kymmeniä tunteja Isin kanssa. Nyt on selvästi hänellä havaittavissa uimauupumusta. Onneksi lähtijöitä liikuntariemuihin riittää, kunhan vain sopiva kokoonpano löytyy. Veljeskunnan ollessa kyseessä täytyy lähtijät evästää ruisleivän lisäksi myös saattopuheella, joka kieltää kiusaamisen, ärsyttämisen, matkimisen ja reviiriloukkaukset. Kohti katsominenkin kun voi olla hirmuriidan alkusysäys tietyssä iässä ja tiettyjen yksilöiden välillä. Ja jos siihen lisätään sopiva äännähdys, ollaan vaarallisen lähellä käsirysyä.
Meidän perheessä edellä kerrottua voi tapahtua nimenomaan poikalapsien kohdalla. Tyttöjen väliset jutut ovat paljon monimutkaisempia, eikä niitä jaksa edes samaan juttuun ruveta kirjoittamaan.

Joskus ihan huvittaa katsoa luonto-ohjelmia, kun eläinkunnan edustajilla on joskus aivan samanlaista reviiripainia, kuin meidän kolmella nuorimmalla veljeksellä. 9-,11- ja 12-vuotiaat pojat kun uskovat lisäksi olevansa yhtä vahvoja, viisaita, nopeita ja älykkäitä kuin 16-,20- ja 23- vuotiaat isoveljensä.

. . .
Huomenna kirkkomme aamujumalanpalvelus radioidaan. Ohjelma on kuultavissa klo 18 YLE Radio ykkösellä ja ymmärtääkseni sen jälkeen kuunneltavissa netissä.
Työkuvioiden muuttuminen aamupäivälle estää pääsyni kirkkoon, mutta lauma lähtijöitä on täältä kuitenkin. Äitiäni täytyy huomenna muistuttaa illan ohjelmasta.

Olen taas muutamana iltana ennen nukkumaanlähtöä paistanut kolme pellillistä sämpylöitä ja jättänyt ne kulhoon liinan alle. Aamukahvilla on ihan tuoretta leipää.
Edelleen kaurapuuro, hirssihiutale, ruisrouhe, vehnäjauho ja rypsiöljy on ollut lyömätön yhdistelmä. Tunnin kohotus on ollut minulle uutta sämpylänleivonnassa, kuin myös lusikoitavan löysä taikina.
Jos olisit paikalla, antaisin maistaa lämmintä sämpylää voin kanssa. Taatusti pitäisit.

. . .

Jos olet lukenut Raamattua viimeksi koulun uskonnontunnilla, kaiva kirja esille hyllystäsi. Jos ei löydy, osta uusi tai hanki antikvariaatista käytetty. Netttiostoksenakin onnistuu kristillisistä kirjakaupoista tai esim.
http://www.raamattukansalle.fi/ -osoitteesta, josta saa uusinta suomenkielistä käännöstä, joka vastaa tarkimmin alkukieliä tämän päivän suomeksi käännettynä.
Miksi sinun pitäisi lukea Raamattua? Koska se kirja käy päivä päivältä ajankohtaisemmaksi ja mielenkiintoisemmaksi. Lisäksi jos tarvitset suuntaa elämääsi ja ohjeita arkeesi, siitä kirjasta löytyy apu. Jos sinua kiinnostaa ihmiskunnan varhaisvaiheiden historia, on Raamattu oikea teos.
Lue Sananlaskujen kirjaa, jos haluat oppia elämänviisautta. Lue Psalmeja, jos kaipaat lohdutusta. Lue Johanneksen evankeliumia, jos haluat tietää, mikä on suhteesi Jumalaan, Jeesukseen ja maailmankaikkeuteen.
Älä häkelly, jos ihan kaikki ei tunnu heti "avautuvan" sinulle. Jatka lukemista ja jos innostut lukemastasi, rukoile Jumalalta viisautta ja ymmärrystä käsittämään lukemaasi paremmin.
Raamattu on siitä mielenkiintoinen kirja, että kun Jumala "avaa" Raamatun sanaa, näkee uusia asioita vielä vuosikymmenien lukemisen jälkeen.
Raamattu on kaikkien aikojen luetuin ja levinnein kirja.Tulevaisuudessa Raamatun suosio vain kasvaa, kun monin paikoin ympäri maapalloa kääntyy Jumalan puoleen ennennäkemöttämiä ihmismääriä.
Tänä päivänä Raamattua lukevat ja tutkivat myös sellaiset ihmiset, joita uskonasiat ei kiinnosta missään määrin, mutta he haluavat tietää, mistä Raamatussa ja sen suosiossa on kyse.


1 kommentti: