perjantai 15. maaliskuuta 2013

Pääsisipä pilkille...

Silloin tällöin luen Kangasniemen Kunnallislehden verkkonumeroita. Tämän viikon lehti tuli taas luettua sanasta sanaan.
Paljon on hauskaa luvassa kangasniemeläisille tulevana viikonloppuna. Huomenna on Läsäkoskella Tukkilahden rannassa koko perheen pilkkikilpailut. Kun kerroin asiasta meidän kalamies Miikalle, poika pomppasi tietokoneen äärellä tuolillaan ilmaan:
- Äiti, mennäänkö!
Me emme taida päästä mukaan, vaikka kovasti mieli tekisikin, mutta lähempänä asuvat menkää ihmeessä. Ilmottautuminen alkaa klo 9 ja itse pilkkikilpailu on klo 10-13. Osallistumismaksu on aikuisilta 10e. Naisten ja miesten  sarjassa kolme parasta palkitaan. Suurimman kalan onkinut voittaa taulu-tv:n. Lisäksi kaikkien osallistujien kesken arvotaan Läsäkosken Kartanoon kahden hengen perhokalastuskurssi. Palkinto sisältää majoituksen, kurssin ja välineet.
Pilkkitapahtuman järjestää Rauhajärven-Läsäkosken kylätoimikunta.

Sunnuntaina 17. 3. tempaisee naapurikylän kylätoimikunta. Vuojalahden koululla on klo 12 alkaen ulkoilutapahtuma. Kaukalopalloa, laukomiskisa, arpajaiset ja Uutelan tallin talutusratsastusta on luvassa. Puffetista voi ostaa Aromilihan makkaraa, kahvia ja pullaa.

Kumpikin tapahtuma löytyy 13-tien varrelta, joten eksymisestä ei ole pelkoa muualta tulevilla.
Miksikö sitten meuhkaan näin kovaäänisesti näistä 300 kilometrin päässä olevista riemuista? Ensiksikin tietysti sen takia, että Vuojalahden kylä on tuleva ja entinen kotikyläni ja Vuojalahden koulussa olen aloittanut koulutaipaleeni. Läsäkoskella on tullut käytyä menneinä vuosina lukuisia kertoja, koska luokkakavereitani ja sukulaisia asui kylällä. Läsäkoskella on kaikkina vuodenaikoina sellaista luonnonkauneutta, että sen arvon on ymmärtänyt vasta seudulta pois muutettuaan.
Toiseksi: jos olisimme mummolassa, ei tarvitsisi mukaanlähtijöitä houkutella.

Oikein aurinkoista viikonloppua sinne Kangasniemelle!

4 kommenttia:

 1. Pilkillä olisikin mukva olla näin aurinkoisilla päivillä.

  Kiitos samoin , mukavaa viikonloppua!♥

  VastaaPoista
 2. Hei ,,, olen lukenut Blogiasi jo vuoden, saan aina uutta voimaa kirjoituksistasi, käyn illalla lukemassa iltasiunauksesi. Kyllä olet sinnikäs ja hyvä kasvattaja lapsillesi siellä pääkaupungissa.
  Asuin lapsineni 34-vuotta , kahden poikani kanssa Itä-Vantaalla. Lapset ja lapsenlapseni asuvat siella Helsingissä. Käyn heidän luonaan jopa neljä kertaa vuodessa ja lapseni käyvät täällä Kainuussa.
  Olen jo muuttanut maalle, sieltä Helsingistä 9-vuottta sitten.
  Toivon Teidän pääsevän muuttamaan maalle. Toivossa on niin hyvä elää !

  VastaaPoista
 3. Mikset laittaisi muutamaa lasta bussiin ja kisaamaan. Yöpyminen äitisi luona ja sitten su illaksi kotiin. Varmasti olisi ihana reissu.

  VastaaPoista