maanantai 11. maaliskuuta 2013

Olemme kaikki elossa tänään

Elämä on riemukas asia. Kyllä on mukavaa, kun saa olla hengissä. Oletko sinä tyytyväinen siitä, että olet hengissä tänään?
Toivottavasti kaikki läheisesi ja ystäväsikin ovat elossa.

Aurinko nousi aamulla. Välillä päivällä heitteli kevyttä lunta, mutta ennen auringonlaskua pilvet väistyivät taas pois ja oli valoisaa.
Aamulla ihastelimme kaikkien lasten kanssa parvekkeen edessä olevassa lehmuksessa katselevaa mustarastasta. Eilen aamulla lintu lauleli tovin, nyt se tyytyi vain katselemaan meitä.
Luimme, että mustarastas laulaa aamulla juuri ennen auringonnousua. Leudot talvet saavat mustarastaat jäämään talveksi etenkin rannikkoseuduille.
Yksi musta lintu on ilahduttanut koko perhettä tänään.

Kaupan edessä oli kyltti: "varhaisperuna, Marokko".
Ilahduin sanasta "varhaisperuna". Onkohan marokkolaiset perunanviljelijät olleet iloisella mielellä korjatessaan uutta perunasatoa?
Ne kerrat, kun olen itse saanut kuokkia kesän ensimmäisiä perunoita multien uumenista, ei mielessä ole ollut huolen häivää. Vai oletko itse ollut perunapellolla alakuloisena?

Melska innostui jäämään mummolaan yökylään. Hain Saara-tädille ja Melskalle kirjoja kirjastoautolta. Melska luki Lumikki- kirjaa Saaralle:
- " Tämä omena on myrkyllinen".
Saara oikaisi:
- "Ei se ole myrkyllinen, vaan siinä on tappavaa ainetta."
Huomaatte, että kolme vuotta vanhempi täti haluaa olla oikeassa.

Kampaajatytöllä on huomenna viimeinen näyttökoe, jossa täytyy tehdä hääkampaus ja juhlameikki.
Mallin saaminen oli taas tipalla, mutta onneksi yksi siskoista lupautui kuuden tunnin istuntoon. Toivottavasti malli rohkenee tulla kampauksen kanssa kotiin asti, jotta mekin saamme ihailla lopputulosta.

Elia-poika on ostanut itselleen oman palasokeripakkauksen. Hän säilyttää sitä makuuhuoneessa vaatekorissaan. Kun hän laittaa itselleen iltateetä, hän tuo omat sokerit pöytään.
Sokerilaatikon päälle on kirjoitettu:
" Elian. Jos otat, ostat uuden."
Täällä täytyy arvo-omaisuus merkitä, ettei se joudu vääriin käsiin.

3 kommenttia:

 1. Kyllä, olen oikein onnellinen siitä, että olen elossa. Ulkona surkeaakin surkeampi ilma, mutta täällä ollaan. Joka aamu herään ja ajattelen, että eiköhän tämä tästä. Muistathan minua torstaina...menen kuuntelemaan tuloksia.

  Palasokeripakkaus sai minut nauramaan. Toivottavasti kukaan ei löydä kätköille!

  VastaaPoista
 2. Iloisia ollaan kun kaikki läheiset ovat elossa, kyllä siitä elossa plosta-
  Mutta ei nyt niin riemuita kuitenkaan, sillä Suloseni makaa flunssassa ja on niin kipeenä.
  Kiitollisia kuitenkin, sillä flunssa on ohimenvää.

  Kiva on lukea suurperhee tapahtumia, sillä se on niin tutuua lapsuudesta.

  Kaikkea hyvää teille!

  VastaaPoista
 3. Olen samaa mieltä kanssasi. Elämä on riemukasta. Varsinkin kun on terve (jokseenkin), on ruokaa ja lämmin asunto. Ystävät ympärillä tuovat sitä iloa elämään, vaikka vuosikymmenten aikana on ystäväpiiri harventunut. Tänään juuri selasin vanhoja valokuvia ja niiden joukossa hautajaiskuviakin. Seuraavat hautajaiset onkin tiedossa vajaan parin viikon kuluttua.
  Hienoa, että kampaajatyttösi opiskelee tarmokkaasti. Jokohan hän piankin valmistuu.
  Elia-poika onkin näköjään suunnitelmallinen ja tarkka tavaroistaan.

  VastaaPoista