perjantai 3. toukokuuta 2013

Majanmuuttoja

Kaksi työyötä takana ja ensi yön on vuorostaan mies töissä.
Onneksi työvuoroni olivat rauhallisia. Eilisillä iltavuorolaisilla oli säpinää riittänyt pieni tulipalo mukaanlukien.
Yksi harvoista omin jaloin kulkevista asukkaista oli asetellut osaston keittiössä vaipan liedelle ja kytkenyt levyn päälle. Kalakeittoa oli kuulema ollut keittämässä.
Keittohommat hoitajat lopettivat heti alkuunsa, mutta koko talossa oli raikunut palohälytys.

Anne-Mari muutti eilen omaan huusholliinsa. Onhan hän muuttanut aikaisemminkin, kun meni maatalouskouluun, mutta nyt saattaa olla, että hän ei ehkä lähihoitajakoulun käytyään enää muuta samaan kotiin meidän kanssa.
Kovin tarkkaan ei kannata ruveta ajattelemaan lapsensa muuttoa, koska helposti voi tulla haikea olo. Haikeutta kyllä helpottaa tieto siitä, että Anne-Mari käy täällä monta kertaa viikossa. Luottolapsenhoitajani on kyllä nyt poissa palveluksesta, mutta täytyy ruveta kouluttamaan seuraajaa. Anne-Mari on ollut lapsista se, joka on pystynyt stressaantumatta hoitamaan huushollin esimerkiksi minun mummolaviikonlopun ajan.
Kun muutimme tähän kotiin, Anne-Mari oli vajaan vuoden ikäinen konttaava vauva.

Anne-Marin muutto toi Saaran elämään hauskan muutoksen: Kampaajatyttö pyysi Saaran huonekaverikseen. Saarahan on asunut olohuoneessa meidän kanssa. Saara pääsee nyt järjestelemään tavaroitaan Anne-Marin tyhjäksijättämiin komeronhyllyihin.

Eilinen oli ilonpäivä myös Kampaajatytölle. Hän sai vakituisen työpaikan Kampissa sijaitsevasta kampaamoliikkeestä. Kampaajatyttö tekee tuntityötä koulunsa päättymiseen asti ja siirtyy sitten kuukausipalkkalaiseksi.

Tulevana viikonloppuna on sitten se odotettu kierrätystapahtuma tuossa naapurissa Kaapelitehtaalla. Täytyy katsella, onko nurkissa sellaista tarpeetonta tavaraa, jonka voisi viedä kiertoon. Aika hyvin olen onnistunut rojun hävittämisessä ja oikeastaan nurkissa lojuvat ylimääräiset pussukat odottavat mummolaan kuljettamista. Eteisen kaapissa on esimerkiksi käytöstä poistettuja lakanoita, jotka vien mummolaan odottamaan matonkuteiksi leikkaamista. Kesäiltojeni parvekepuhdetöinä en tunnetusti kovin montaa lakanaa ole ehtinyt leikkelemään.

Lauantaina ja sunnuntaina klo 10-17 on Kierrätystehdas-tapahtuma Helsingissä Kaapelitehtaalla. Tule katselemaan ja viihtymään leppoisassa tunnelmassa, vaikket mikään kirpputori-ihminen olisikaan. Vaihtotorin kirjapisteestä saattaa löytyä vaikka mukavaa luettavaa.

4 kommenttia:

 1. Onnittelut kampaajatytölle työpaikan johdosta.Niin se teilläkin porukka hajaantuu,Mutta vahvat juuret ja siivet ovat saaneet.

  VastaaPoista
 2. Voi kunpa pääsisinkin tulemaan! Onnittelut lapsosille työpaikoista ja mukavaa & onnistunutta kierrätyspäivää.

  VastaaPoista
 3. Sydämelliset onnittelut tytöille! Anne-Marille omasta kodista, Kampaajatytölle työpaikasta JA Saaralle omasta sopesta!

  VastaaPoista
 4. olispa kyllä ihana käydä joskus siellä kierrätys-tapahtumassa,matka on vaan niin pitkä..No,viikon päästä on tiedossa iso kirppis Siilinjärvellä(joka on 4 kertaa vuodessa),suuntaan siis sinne :)
  elämä kulkee latujaan eteenpäin,1 vuorollaan kokeilee pesän reunalla siipiään ja lähtee lentämään.Nyt oli Anne-Marin vuoro <3 siunausta hänen elon tielleen...

  VastaaPoista