perjantai 31. toukokuuta 2013

Saaran eskari loppui

Saara kiipesi eskarin pihalla olevan pihlajan oksalle. Ruskeaksi päivettynyt tyttö näytti yhtä aikaa pieneltä ja suurelta. Muistan sen vaaleanpunamekkoisen, sandaalijalkaisen jäntevän tytön siinä puun oksalla varmaan loppuikäni.
Kuusivuotiaskin näytti ymmärtävän, mitä tarkoittaa "viimeisen kerran". Isi, äiti ja Kaisa tulivat hakemaan Saaran "viimeisen kerran" eskarista. Sanoin Saaralle, että "nyt sinä olet koululainen" - ja tytön askel keveni iloisiin hypähdyksiin.
En muistanutkaan, että kevät ja koulujen loppumisen ajankohta on näin tunteikasta aikaa vuodesta. Nyt tunteet ovat pinnalla senkin takia, että pääsen pitkästä aikaa lapsuuteni maisemiin. Uskon, että minulla on nyt mahdollisuus näyttää näille seitsemälle, missä olen leikkinyt ja kulkenut, minne on haudattu lemmikkipässimme Päkä. (Olikohan sen pässin nimi edes Päkä - täytyy tarkistaa veljen nikkaroimasta "hautamuistomerkistä", jos siitä on mitään jäljellä.)

Tänään kävin ostamassa linja-autoliput mummolanmatkalle. Koska meitä on 9, saimme ryhmäalennusta aikuisten lipuista. Luultavasti numeroin matkatavaramme, jottei mikään nyssäkkä pääse unohtumaan Joutsan autonvaihdossa.

Tänä iltana on Kristillisen koulun kevätjuhla Seurasaaressa. Menemme sinne aika suurella joukolla, mutta emme varmaan jää makkaranpaistoihin mukaan. Tätä kirjoittaessa minua pyydettiin tekemään huomenaamulla "pätkävuoro" vanhainkotiin ja lupasin tulla, kun ei ole mitään estettä olla menemättä. Illalla kuitenkin laitamme katraan ajoissa nukkumaan, koska tulevina päivinä on kaikilla syytä olla virkeyttä ja voimia.
Isilläkin on vielä huomenna yövuoro ja sunnuntaina pitkä iltavuoro ennen loman alkua.

Tänne ilmaantuu nyt niin paljon nälkäisiä ihmisiä, etten kestä katsoa heidän nääntymistään. Teen vielä yhden kattilallisen ruokaa ennen juhliin lähtöä.

13 kommenttia:

 1. Tunteet ovat kyllä pinnassa aina näin lukuvuoden lopulla minullakin. Tänä vuonna enemmän kuin ehkä koskaan ennen... Esikoinen päättää peruskoulun ja syksyllä sitten aaloittaa aivan uudessa opinahjossa.

  Vielä kerran hyvää matkaa ja kesää teille kaikille!

  VastaaPoista
 2. Hyvää juhlamieltä ja oikein ihanaa matkaa sinne kotiseudullesi♥

  VastaaPoista
 3. Ihanaa lomaa koko perheelle!
  Tunteella mennään täälläkin: kevätpuoli uudessa koulussa sujui hyvin ja kotirintamalla "poika numero kolme" saa huomenna valkolakin.
  Huomenna me opet laulamme yseille : "Turvallista matkaa me toivotamme näin..."
  terveisin Ulla

  VastaaPoista
 4. onhan se haikea hetki,kun nuorimmainen lähtee ihan koulutielle,eskari on vielä semmoista leikinomaista koulun-käyntiä.
  Oikein antoisaa lomaa teille!

  VastaaPoista
 5. Matkareittini kulki mummolakuntanne ohi. Ihailin maisemia ja ajattelin, kuinka mukavaa teillä tulee olemaan siellä. Oikein siunattua loma-aikaa koko poppoolle.

  VastaaPoista
 6. Mukavaa lomareissua ja paluuta lapsuuden maisemiin! Luulisin, että teille on tulossa yksi ikimuistoisista kesistä.

  VastaaPoista
 7. Oikein mukavaa ja kivaa Mummola lomaa.

  VastaaPoista
 8. Hyvää kesälomaa, jos en enää ehdi toivottelemaan! Meillä Berliinissä jatkuu koulu vielä muutamia viikkoja ennen kesälomille kirmaamista...

  VastaaPoista
 9. Hyvää, turvallista mummolamatkaa ja ihanaa lomaa!

  VastaaPoista
 10. Onnea ja siunausta koululaiselle, ja ihanaa reissua maalle<3

  VastaaPoista
 11. Ihanaa lomaa teille. Ihania postauksia täällä taas.. toi erilaisista luonteista kertova postaus oli koskettava.:)

  VastaaPoista
 12. Oikein mukavaa ja ikimuistoista lomaa koko teidän porukalle. Kirjoittelethan lomakuulumisia sieltä? Käyn mielelläni lukemassa kirjoituksiasi. Terveisin joutsalainen mummu

  VastaaPoista