perjantai 5. heinäkuuta 2013

Marjatilastoja

Helsinkiläisten kannattaa käydä ostamassa kesämarjansa itäisestä kaupunginosasta, jos haluavat selvitä halvemmalla.
Itäkeskuksen toriaukiolla tänään sai viiden kilon mansikkalaatikoita 19,90e ja arveluttavat "mehumarjoiksi" mainostetut maksoi 9,90e/5kg.
Ruoholahdessa viisi kiloa eilen poimittuja Polka mansikoita maksaa tänään 25e.

Mustikoita oli Itäkeskuksessa 5kg/40e. Kilohinnaksi tulee siis 8e. Ruoholahdessa 250g suomalaisia metsämustikoita maksaa 5e, eli kilohinta on 20e.

Espanjalaisten pensasmustikoiden kilohinta vaihtelee 23-30 euron välillä.

Lakkaa ei ole vielä juurikaan täällä näkynyt myynnissä. Tuoreiden uutisten mukaan paikoin on luvassa paras lakkasato 30 vuoteen. Lakkahilloa tekisi mieli ja ihan itse tehtyä. Äsken vilkaisin S-marketin hyllyssä lakkahillopurkkien hintoja. 200 gramman purkki maksaa liki 7 euroa.

5 kommenttia:

 1. Olivatkohan Itäkeskuksen mustikat suomalaisia? Kuvittelimme hieman enemmän niistä saavamme...ehkä näet poimimme taas myyntiin niitä - eläkeläisethän ne marjat metsistä hakevat ;)
  On se jännä, kun mansikkaa ihmiset haluavat erityisesti, vaikka mustikka on erittäin terveellistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin "suomalaista marjaa" -laatikossa myytiin.

   Minulle mustikka on tullut sellaiseksi arvomarjaksi, että olen valmis "sijoittamaan", jotta saan sitä talveksi pakkaseen. Mansikanpakastushinkua ei ole, tosin kyllä mansikkaakin on siunaantunut meille pitkin talvea.
   Voi kun jaksaisi Itä-Suomen nuoret ja tervejalkaiset rientää nyt pelastamaan lakat soilta. Äiti kertoi äsken puhelimessa, että niitä on "hurjasti".

   Poista
 2. Ostin toissapäivänä pakastettavan mansikat, 5kg maksoi 25e. Jostain olisi voinut löytää täälläkin halvemmalla, mutta nuo tiesin ehdottomasti hyviksi. Ja niitä ne olikin, söin itseni ähkyyn siinä mansikoita peratessa :)

  Mustikkametsäänkin olen päässyt, viitisen litraa on jo pakastimessa! Mutta täällä ei ole mustikka ayhtä paljon kuin viime vuonna, paljon työläämpää on kerääminen nyt. Vadelmista ei osaa sanoa vielä mitään, osan on saattanut viedä kuivuus.

  VastaaPoista
 3. Mansikoita pakastan aika paljon omasta läntistäni, mutta ensikerran ostan mustikat, en enään uskaltaudu metsään itse poimimaan. Ja ennen poimin muillekkin. Sitä vain on osattava luopuakkin kun aika siihen tulee. Se on vaikea läksy.

  VastaaPoista
 4. Koivukylän Citymarketilla myydään ma, ke ja pe Iivananpuron mansikkaa. Ovat laadukkaita!

  VastaaPoista