tiistai 27. joulukuuta 2011

Aggregaatti ostoslistalle

Äitini soitti sähkökatkoksen keskeltä. Paikallisen sähköyhtiön sivuilta selveni, että iltapäivällä Etelä-Savossa oli liki tuhat taloutta ilman sähköä. Muistutin äitiä keittiön puuhellasta ja että kaikki, mitä pakasteiden hyväksi voi tehdä, on vuorata pakastimet paksuilla peitoilla. Loput onkin sitten korkeammissa käsissä. Mummolassa täytyy lämmityskattilankin kanssa olla tarkkana sähkökatkoissa.

Ajankohtaisella asialla oli Pikkuvelikin pistäytyessään. Metsävakuutus tuntuu aika ajankohtaiselta. Vakuutusmaksuja pidin ihan kohtuullisina. Olisi mielenkiintoista lukea jonkun metsänomistajan kokemuksia, kun metsävakuutus on puoltanut paikkaansa toisin sanoen tullut tarpeeseen. Kommentit kiitollisuudella vastaanotetaan.

Illan uutiset kertoivat karuja uutisia: Itä-Suomessa 100 000 taloutta on tällä hetkellä ilman sähköä.
Voi mummon marjat!

2 kommenttia:

  1. Juu, sähkökatkoja on, juuri päättyi Juurikan kylältä (Kiteellä) sähkökatko joka kesti yli neljä tuntia. Ihmemiehiä ovat nuo miehet ja naiset jotka pimeässä metsässä etsivät kaatuneet puut ja laittavat langat takaisin ojennukseen. Toivottavasti äitisikin selviää lyhyellä katkolla, terv. Lea P. joka on lomalla sieltä etelän kaupungista.

    VastaaPoista
  2. Mekin oltiin kolme päivää sähköttä. Pakasteet pelastettiin laina-aggregaatilla.

    VastaaPoista