maanantai 26. joulukuuta 2011

Merta katselemassa

Sisämaassa syntyneenä ja kouluaikaiset luonnontiedon opit unohtaneena minulle nämä luonnonilmiöt on lähinnä sitä, mitä silmät näkee ja korvat kuulee.
Viime yönä tuuli siihen malliin, että parvekkeen ulompi ovi piti sulkea, kun tuntui, että tuuli ryskää sen irti. Yöllä kuuntelin tuulta ja tunnelma oli kuin kattilassa. Tuulen pauhu nousi mereltä ja hyökkäsi vasten taloa.
Aamulla kävimme miehen ja kolmasluokkalaisen pojan kanssa ihmettelemässä kanavan rannassa, kun tuuli oli nostanut mereltä röykkiön roskaa ja puuta reunaportaikolle. Meriveden pinta on noussut 90 senttiä, mikä on suurin nousu tämän vuoden puolella Helsingissä. Rannassa olevan ravintolan terassille on vielä matkaa muutama kymmen senttiä.
Kerrostalossa asuja ei paljoa pääse sinuiksi myrskyjenkään kanssa, kun vain muistaa pitää parvekerojunsa tiukasti sidottuina.
Hiljakseen tuuli vielä huokailee ja joulukuun lopun lämpötila on kuusi astetta plussan puolella.

3 kommenttia:

 1. Ihan mieletön myrsky onkin! M Oltiin meren rannassa ja WOW!!!!

  Miehet jäivät aamulla sinne mottiin, kun kuusi kaatui tielle. Vieläkään ei ole raivaajat ehtineet paikalle, taitaa olla työntäyteinen päivä.

  Merivesi onkin ihan mielettömän korkealla, onneksi on jo vene nostettu kuivemmille paikoille.

  VastaaPoista
 2. Olen katsellut puiden heilumista ihan vaan sisätiloissa. Tuulen pauhu ei kuulu sisälle, joten oikeastaan en tiedä myrskystä mitään. Tuttava soitti päivällä. Oli sähköt poikki eikä saanut lämmitettyä ruokaa tai keitettya kahveja. Onneksi aurinko paistoi, että oli valoisaa.

  VastaaPoista
 3. siellä on kova myrksy,ei voi täällä kaukana ees käsittää:)meillä vaan vähän tuuleskelee,toivoa voi,ettei sähköjä veis kuitenkaan.

  VastaaPoista