perjantai 30. joulukuuta 2011

Kalliit ja harvinaiset ystävät

Muutaman päivän olen pohtinut, kuinka tärkeitä ystävät meille ovatkaan.
Ystäviä on niin moneen tarpeeseen. Joidenkin kanssa jutellaan harvakseltaan. Sydämen yhteys on kuitenkin lämmin. Sitten on paljon pintapuolisia ystäviä. He ovat hyvin tärkeitä arjen moninaisissa mutkissa ja yllättävissä tilanteissa. Heidän kanssaan on huojentavaa olla kanssakäymisessä, kun saa käytännön tasolla tuntea, että joku on mukana.
Sitten on vielä hyvin harvalukuinen joukko, joiden olemassaoloa täytyisi erityisesti muistaa vaalia. Nämä ystävät ovat sitkeästi mukana voimiaan ja vaivojaan säästelemättä ja heidän apunsa on aina pyyteetöntä ja vähäeleistä. Nämä ystävät eivät tee suurta numeroa tekemisistään, vielä vähemmän itsestään. Heidän kohtaamisensa on aina yhtä avointa ja rehellistä. Heidän edessään on aivan turha edes esittää muuta, kuin oikeasti on. Nämä ystävät eivät myöskään väheksy niitä voimavaroja, joilla he ovat ystävyydessä mukana, vaan he jakavat ystävyyttään kulloinkin käytettävissä olevilla voimillaan.
Ystävyyttä hoidataan ja ylläpidetään hyvin moninaisin voimavaroin. Tärkein anti on kuitenkin välittäminen, ehkä rakastaminenkin, mutta ainakin huolenpito toisen jaksamisesta. Vireystilastamme riippuu, kuinka hyvin osaamme paneutua ystävämme huolenpitoon. Väsyneenä voi huolenpito jäädä pelkäksi katseeksi, mutta parhaimpina hetkinä keskitymme kuuntelemaan, kuinka ystävämme elämän laita on juuri tänään.

Tänään seisoessani ruokakaupan kassalla eräs ystäväni tuli halaten toivottamaan hyvää uutta vuotta. Se, kuinka hän sen teki, kertoi minulle, että hän sydämestään toivoo tulevaisuuteeni kaikkea hyvää.

Meidän kannattaa pysyä mieleltämme virkeinä sen suhteen, ettemme haaskaisi hyviä tilaisuuksia osoittaa ystävyyttämme niille kaikensorttisille ystäville, joita päivien mittaan kohtaamme.

Jokaisen ihmisen elämään mahtuu aika paljon vaikeuksia ja vastoinkäymisiä. Meitä säästääkseen harva tulee huoliaan kertomaan. Voi olla, että oikealla hetkellä valittu juttelutuokio tai keskittynyt kuulumisien kysely onkin vaikeuksiensa kanssa kamppailevalle käännekohta valoa kohti.

Tulevan uuden ja puhtaan vuoden tavoitteksi voisikin asettaa, jospa saisin muutaman uuden ystävän, joiden kuulumisia voisin kysellä tai joita voisin kassajonossa halata.

8 kommenttia:

 1. Sinulle ja perheellesi
  Hyvää Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
 2. Uskon, että toiveesi toteutuu :)
  Hyvää Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
 3. Oikein hyvää alkavaa vuotta sinulle ja perheellesi! Toteutukoon toiveesi.

  VastaaPoista
 4. Hyvää Uutta Vuotta 2012!
  Ja monta uutta ystävää.

  VastaaPoista
 5. Ystävät ovat tärkeitä - molemminpuolin.
  Hyvän JUmalan siunausta vuoteen 2012!

  VastaaPoista
 6. Siunausta uuteen vuoteen,olen monta kokemusta rikkaampi,kun olen saanut sinuun tutustua näin netin kautta <3

  VastaaPoista
 7. Siunattua uutta vuotta sinulle ja perheellesi.

  VastaaPoista