sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Lapiohommia

Tänään en saanut enää pidäteltyä itseäni. Marssin iltapäivällä kadun yli Citymarkettiin ja ostin itselleni oman lumilapion. Olen katsellut kadehtien koko talven taloyhtiön huoltomiehiä hienoine lapioineen ja tänään mittani täyttyi. Lapion varteen tyydyin kirjoittamaan sukunimen, vaikka kovasti hiveli laittaa siihen oma nimi kokonaisuudessaan. Mutta nyt ilkiää lapsetkin lainata äidin lapiota.
Ostin kaksi pienenpää lapiota lapsia varten.
Aloitimme hommat porteilta ja rappukäytävän ulko-ovilta. Roskahuoneen ovenpieliä lapioidessa ohi kulkeva tummaihoinen mies olisi tarjoutunut auttamaan minua! Mies laski jo kauppakassinsa maahan ja oli tarttumassa lapionvarteen, mutta vedin tiukasti lapiota rintaani vasten ja parkaisin "no, no, it`s mine!" Mies näytti hetken aikaa epäuskoiselta, mutta katsoin häntä sen verran tuimasti, että sitten uskoi, etten lainaa lapiotani vieraille. Selvästi pettyneenä hän nosti kassinsa ja jatkoi matkaansa. Ostakoot omat lapionsa ja tehkööt omat lumityönsä, mutta minun reviirilleni ei tulla.
Tuo lapiointihomma on täällä siitä mukavaa, että sitä riittää niin paljon, kuin vain huvittaa tehdä.

Tirtetta sai houkuteltua isin uimahalliin vielä kirkkoreissun päälle. Siinä kun tekivät lähtöä, Tirtetta hyppeli isin niskassa ja puheli:
- "Eiks niin isi, et sä oot pomo? Mun pomo? Pomot ei tee työtä, eikä aja bussii. Yes, sir! sanotaan Englannissa."

5 kommenttia:

 1. Hauska tuo lapio homma. Me kirjoitettiin tänään ilmoitustaululle. Että lapiot ovat seinään vasten kakkien käytettävissä ja yhteisen edun vuoksi kaikki saa niitä käyttää. Lunta tulee niin paljon ettei huoltomiehet kerkeä kaikkia lumia kolaamaan :)

  VastaaPoista
 2. Lapiohommia riittää täälläkin. Mies juuri kolasi ja alpioi, että pääsemme lähtemään autolla pihasta pois. Lunta on tuiskunnut ylettömästi. Ei siis satanut, vaan irtolunta tuiskunnut.
  Kävin hiihtämäsää ja ladut olivat tuiskunneet umpeen miltei kaikki metsässäkin.
  Mutta ulkona on mukavaa touhuta. Toivottavasti nuorempi väkikin innostuu...

  VastaaPoista
 3. mukavaa ku tulee lunta ja lapiohommia piisaa..Kovin moni ei vaan sitä taida ihan vapaaehtoisesti tehdä,varsinkaan kaupungissa!Onko näin?:)

  VastaaPoista
 4. Tuskinpa tämä TUMMAIHOINEN mies oli sinun lapioasi vailla,halusi ehkä olla vainn kohtelias ja auttavainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en vain sen miehen kohteliaisuutta oikein käsittänyt siinä tilanteessa, mitä hän oikein olisi halunnut auttaa, kun sitä lapiointiurakkaa olisi ollut siinä roskahuoneen kulmilla vaikka iltaan asti.
   Miehen ihonvärin tulin maininneeksi sen takia, että hän oli ohi kulkevista monen värisistä miehistä ainoa, joka olisi tarjoutunut auttamaan.
   Suomalaisia, valkoihoisia miehiä kulki ohitse muutama kymmen. Kaksi bangladeshilaista miestä moikkasi minua ja kulki ohitse, japanilainen naapurin mies ei edes nähnyt lapioivaa naista ja se kolmen somalialaisen nuoren miehen joukko tervehti iloisesti.
   Tämä kohtelias tummaihoinen mies oli todennäköisesti lähtöisin jostakin Afrikan maasta.
   Kyllä minun viidesluokkalainen poika minua jo ojensi ja sanoi, että minun olisi kuulunut sanoa "no, thank you", kun mies tarjosi apua.

   Asia on loppuunkäsitelty.

   Poista