maanantai 27. helmikuuta 2012

Mehutahra vaaleassa puuvillaneuleessa

voi olla hankala poistettava, jos tahra ehtii kuivua.
Joku avulias ja sukkela oli antanut lapsenlapselle mehua, joka oli tehty marja-aroniasta, mustaherukasta, mustikasta ja mansikasta. Lapsella oli yllään valkoinen puuvillaneule, jolle mehua mukista läiskähti. Mummo ehti tietysti vähän säikähtää, koska tahra levisi kuituihin vauhdilla.
Äitini oli joskus antanut pullon nestemäistä sappisaippuaa. Huuhdoin tahrakohtaa ensin lämpimällä vedellä ja sitten "tupsuttelin" sappisaippuaa tahraan. Mehutahra lähti vaatteesta sen jälkeen kevyesti juoksevan, lämpimän veden alla hieroen. Huuhdoin saippuan huolellisesti, eikä puseroa tarvinnut laittaa pyykkiin.
Joskus vastaavassa tilanteessa tahra on lähtenyt ihan Fairy-vaahdollakin, mutta sappisaippua toimii selvästi vaivattomammin.

7 kommenttia:

 1. Tuo sappisaippua on kyllä hieno keksintö! On poistanut mulla monet sellaiset tahrat, joihin ei ole muut tökötit tepsineet! :)

  VastaaPoista
 2. Kuivuneet veritahratkin lähtee sillä hyvin.

  VastaaPoista
 3. Olipa hyvä niksi, kiitos Sirkku! Itselläni on palanen sappisaippuaa, toimisikohan sekin yhtä hyvin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edellinen sappisaippuani oli palana ja toimi ihan yhtä hyvin.
   Sitä mietin, että mahtaako sappisaippua saada kasvissyöjien kannatuksen, kun valmistuksessa on käytetty naudan sappea...

   Poista
 4. kiitos vihjeestä,pitääpä kokeilla!:)

  VastaaPoista
 5. Vaikka on jo vanha viesti, niin on pakko kommentoida... Ainakin pelkkä mustikka lähtee kaikkein parhaiten, kun heti kiehauttaa litran tai pari vettä ja kaataa mahdollisimman kiehuvana tahrasta läpi. Sopii toki vain kuumuutta kestäville tekstiileille, mutta puuvilla nyt ainakin kestää... Ei tarvitse siis mitään pesuaineita tai hankausta. Näin on poistettu mustikkaa T-paidoista, farkuista, räsymatoista... Tärkeää on vaan päästä pesulle mahdollisimman tuoreeltaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kun muistutit. Äitini ennen vanhaan hoiti mustikkatahrat juuri noin.

   Poista