sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Aamuhartaus

Vaikka ihminen olisi syntyjään varustettu positiivisella elämänasenteella, rauhallisuudella ja leppoisuudella, on tämä nykyinen aika sellainen, että pelkkien päivän uutisten lukeminen saa ahdistuksen kierimään sydänalassa. Vähitellen sydänalakin kovettuu ja uutisten lukeminen tuntuu enää pienenä pistona ja ajatuksissa kiitää nopeasti ohi sana "miksi". Ohitamme sellaisen määrän inhimillistä (eläimellistäkin) tuskaa ja surua, että se menee käsityskyvyn yli.

Pahuus, kurjuus ja tragediat lisääntyvät ja se ei tule yllätyksenä niille, jotka tuntevat Raamatun kirjoituksia. Meidän ei tarvitse tänäänkään jäädä synkkien uutisten musertamiksi, sillä Raamatun iankaikkiset lupaukset ovat meidän ulottuvillamme ja ne ovat kaikille tarjolla. Muistutan, että Jumala katsoo asioita iankaikkisuusnäkökulmasta, meille ihmisille luontainen näkökulma on noin 90 vuotta parhaimmillaan.

Maissa, joissa tiedotusvälineet, terveydenhuolto ja ns. sivistys ei ole vielä niin laajalle kehittyneitä ja kaikkien ihmisten ulottuvilla, Jumalan ihmeillä ja lupauksilla on paljon suurempi merkitys. Kun terveydenhuoltoa ei ole joka kylässä tarjolla, ihminen luottavaisemmin pyytää apua sairauksiinsa Jumalalta. Monista Afrikan maista kerrotaan valtavista parantumisihmeistä. Usein nuo pyörätuolista kävelemään nousevien kertomukset eivät päädy suuriin uutisiin, koska monien Jumalan ihmeiden kohdalla on myös niin, että vaikka ihminen omin silmin näkee ihmeen tapahtuvan, ei halua sitä uskoa.
Jumalan herruus ja valta ei pysähdy epäuskoon. Jumalan valta tarttua arkisten asioidemme kulkuun on käytössämme tänäänkin ja nöyrällä sydämellä asiat Jumalan eteen tuodessamme Hän haluaa tehdä myös pieniä arjen ihmeitä meidän elämässämme.

Onko sinulla luottamus Jumalaan ja oletko tehnyt sovinnon Hänen kanssaan? Voitko sanoa, olen antanut elämäni Jeesukselle?
Jos olet, tänäänkin tuomme yhdessä kaikki mieltämme askarruttavat, painavat ja murehduttavat asiat Jumalalle tiettäviksi. Tänään kerromme ne niin, että kiitämme Häntä vastauksista, jotka Hänellä on jo valmiina asioihimme. Piirtokaan ei Raamatusta katoa. Raamatun lupausten mukaan Hän pitää meistä huolen. Huolenpito on koko ajan olemassa, me ihmisnäkökulmassa elävät näemme ympäriltämme vain 360 astetta, aina emme sitäkään.
Kiitämme Häntä siitä, että murhe 1, huoli 2 ja epävarmuus 3 on jo Hänen taholtaan hoidossa ja vastaus on jo matkalla.
Taivaan Isän kosketusta sunnuntaihinne.
http://youtu.be/GtB_XQVd6To

5 kommenttia:

 1. Kiitos Sirkka.
  Jumalam kämmeneellä ei pelkää ihminen.
  Ihanaa Jumalan huolenpitoa kaille!

  VastaaPoista
 2. Kiitos tästä kirjoituksesta! <3

  VastaaPoista
 3. Minua on lohduttanut Johanneksen evankeliumin kohta 16:20-23. On olemassa tulevaisuus, jossa ei tarvi kysyä miksi!

  VastaaPoista