maanantai 10. syyskuuta 2012

Aikataulutusta

Eiliset kaverisynttärit oli Miikalle vähän kurja tapaus. Ilmapalloleikissä toinen lapsi tuuppasi Miikaa leukaan ja alaleuan pysyvästä etuhampaasta lähti iso pala pois. Soitin hammaspäivystykseen ja sain ohjeet, että jollei hammasta ala mahdottomasti särkeä ja jollei se heilu, voi odottaa lääkäriinpääsyä tähän päivään.
Aamulla onnistuin saamaan ajan ja onneksi vielä omalle terveysasemalle. Miikaa lähden viemään neljäksi ja kello 13 pitäisi pistäytyä Kaisan kanssa kaupungin toisella puolella Vironniemessä. Kaisan toimenpide on pelkkä kumilenkkien laitto takahampaisiin, koska hän saa viikon kuluttua uuden oikomislaitteen ja kumilenkeillä levitetään tilaa hampaiden väleihin.

Vaikka meillä on omasta takaa työvoimaa, siis lapsenlikkoja, tiskareita, ruuanlaitajia ja leipojia, niin tänään loppuu hoitajat melkein kesken. Ongelmana kun on menojen päällekkäisyys. Kello 13, kun pitäisi olla Vironniemessä, pitäisi hakea myös eskarilainen kotiin. Lisäksi kotona tarvitsee olla yksi täysi-ikäinen, koska lapsenlapsi on hoidossa. Kello 16 pitää miehen olla jo työmaallaan, jonkun viemässä Miikaa hammaslääkäriin ja jonkun täysi-ikäisen luovuttamassa hoitolasta isälleen. Käyn läpi kaikkien isojen lukujärjestykset ja työvuorot ja teen ehdotukset työnjaosta. Ja hyvä, että tässä vaiheessa aamupäivää tätä kirjoittaessani muistin, että jonkun on käytävä hakemassa hammaslääkäriin lähtevä poika Pasilasta koulustaan klo 13.45. Poika teoriassa osaa tulla itsekin, mutta en anna hänen matkustaa yksin kaupungilla, ennenkuin hän saa oman puhelimen. Yllättävät tilanteet liikenteessä tai vaikka onnettomuus edellyttää, että hän pääsee ksysymään tarvittaessa puhelimella neuvoa.
Täytyy varmaan pestata viime yönä töissä ollut vanhin poikakin. Flunssan takia sairaana olevalle tuli jo yksi saattokeikka.

2 kommenttia:

  1. siinnä sitä sumplimista riittääkin monen lapsen kans toisinaan..Meillä ei yläkoululaiset saa ees olla koulusta pois,jos tarvii akuuttia lastenhoitajaa.Onneks...kunnasta saa apua,jos tarvitsee!Perjantaina tuleekin eka kertaa perhetyöntekijä,helpottaa tätä pikkulapsi-arkea meillä:)

    VastaaPoista
  2. Onpahan järjestelemistä ja sumplimista! ja kun luin tuota seuraavaa, niin huomasin, että selvitty on kaikkineen -olet taitava järjestelijä!
    Kyllä pinnoja pitäisikin saada työnhakuun kotiäidin tehtävistä. Siinähän joutuu organisoimaan todella paljon ja oppimaan työnjohdollisia taitoja jne.

    VastaaPoista