torstai 13. syyskuuta 2012

Orjuudesta vapauteen

Johanneksen evankeliumin luvussa 8 jakeesta 31 eteenpäin Jeesus puhuu vapaudesta ja orjuudesta. Synti orjuuttaa ihmistä, totuus tekee vapaaksi.

Kun kuljemme ihmisvilinässä, katselemme ihmisiä, jotka hetken viipyvät silmiemme nähdä, voimme vain kuvitella, millaisten asioiden orjia nuo ihmiset ovat. Orjuus sitoo, kahlitsee, vie voimavaroja, lamaannuttaa. Orjuus ei ole aina muiden nähtävillä. Sisimmässä asuva orjuus voi olla monin verroin raskaampaa, kuin se, mikä on nähtävissä.

Jeesus on tullut vapauttamaan. Hän haluaa päästää vapauteen. "Jos pysytte uskollisina minun sanalleni... te opitte tuntemaan totuuden ja totuus tekee teistä vapaita".

Mieltä voi orjuuttaa synti, pelko, sairaus, katkeruus, raha, nautintoaineet, masennus, rikkinäiset ihmisuhteet, elämisen työläys, suhde puolisoon, yksinäisyys, väsymys, liika työ, työn puuttuminen, turhautuminen...

Jeesuksen omakin voi kokea olevansa jonkun asian orja. Tänään minun täytyy julistaa sinulle vapautta Jeesuksen nimessä. Vapauteen on Kristus meidät vapauttanut ja Hänen tahtonsa olisi, että saisimme nauttia elämästämme vapaina Hänen rakkauteensa ja läsnäoloonsa uppoutuneina.


http://youtu.be/38V8jnN1Kpw
3 kommenttia:

 1. Kiitos Sinulle että muistutat. Ole siunattu tehtävässäsi täällä blogimaailmassa. Taivaan Isä lisätköön lukijoitasi runsaasti.

  VastaaPoista
 2. Ihanaa olla vapaa.
  Kiitos kirjoituksesta.

  VastaaPoista
 3. Helposti jää jonkin jutun orjaksi - kiinni sellaiseen, mihin ei tarvitsisi ja jättää sitten tekemättä sitä, mitä pitäisi.
  Laiskuuskin...
  ja kuitenkin - kun aina muistaisi sen, että Jeesus on Vapahtajamme

  VastaaPoista