sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Toinen kerta toden sanoo, jos ei vielä ensimmäinen

Pappilan mummo pyöräytti Hyvän Mielen Haasteen minulle. Koska haaste tuli toistamiseen, tulee pohdintaan viisi uutta asiaa, joista tulee hyvä mieli.
Vaan eipä tuossa paljoa pohtimista taida tänä aamuna ollakaan: sunnuntaiaamu oikein pursuaa hyviä asioita.

AURINKO kurkkii iloisesti, allakka näyttää huhtikuun puoliväliä: talvi on selätetty! Olen kiitollinen ja hyvin onnellinen siitä, että syyskuussa leskeksi jäänyt Äitini selvisi vaiherikkaan talven yksin suuressa talossa. "Yksin" ei ole oikein todenmukainen ilmaisu - hänellä kävi paljon vieraita, joilla oli auttavat kädet ja jalat. Yksi kantoi pannuhuoneeseen puita, toinen ja kolmaskin toi pannuvalmiita kalafileitä, tiet lingottiin, kirkonkylään kuskattiin. Minun ei tarvinnut kertaakaan koko talven aikana täältä kolmen sadan kilometrin päästä kantaa huolta, kuinka äiti mahtaa selvitä.
Ensimmäinen hyvä mieli siis auringosta, keväästä ja Äidistä.

MIES tuli aamulla töistä kotiin. Huomaa oleelliset asiat: "on olemassa mies" ja "palaa töistä". Entäs jos kerran ei palaakaan?
Viime viikolla miehen työtoveri oli kuollut äkillisesti.
Hyvä mieli puolisosta, työstä ja levosta työn jälkeen.

UNI, kun sitä saa riittävästi, tuo hyvän mielen myös tänä aamuna.

EILEN LEIVOTTU RUISLEIPÄ tuoksuu täällä keittiössä vieläkin. Kiitollinen mieli, että leivän lisäksi on riittänyt pöytään muutakin.

PALJON RAKKAITA IHMISIÄ on olemassa. Pikkuveli ja sen Vaimo istuivat eilen hääpäivänsä vuosipäivän iltaa ja tarjosivat meille Ellen Svinhufvud- kakkua.

7 kommenttia:

 1. Näistä elämän pikkuasioista pitäis muistaa olla kiitollinen.Me pidämme näitä niin itsestää selvyytenä.Kevättä teille.

  VastaaPoista
 2. On hyvä ja mukava huomata, että kaiken keskelläkin noita onnellisiakin asioita löytyy. Sinulla on mukavan positiivinen asenne! Aina luen kirjoituksesi, vaikka harvemmin tulee kommentoitua.
  Aurinkoa sinne!

  VastaaPoista
 3. Kiitos osallistumisesta! Hyvän mielen asioita löytyy aina yhä lisää, kun osaa vain katsoa ympärilleen.

  VastaaPoista
 4. Olet listannut hyviä asioita. Arjen hyvät vain joskus tahtovat uhohtua, mutta ne ovat kuitenkin niitä parhaita. Kuudenneksi voisi listata vielä tuon oman herkkukakkuni, Ellenin, nam-nam.

  VastaaPoista
 5. Sepä se, ne parhaat asiat ovat usein niin itsestään selviä, että ne tahtoo unohtaa arjen keskellä...

  tv Leena

  VastaaPoista
 6. Arjen rutiineissa on suuri viisaus ja ilo joka meidän kaikkien pitäisi oppia hyväksymään hyvänmielen tuojana.

  VastaaPoista
 7. On helppoa tuntea hyvää mieltä asiasta, joka on hyvin, mutta voisi olla huonostikin. Enemmän toivoisi hyvän mielen tuntemusta myös pienistäkin asioista, joilla ei ole kääntöpuolta eikä uhkakuvia.

  VastaaPoista