lauantai 21. huhtikuuta 2012

Turnauspäivä

Enpä ole ennen lauantaipäivää näin viettänytkään. Kaksi pikkupojistamme pelasi tänään Kirkko ja Kaupunki -sählyturnauksessa Hakaniemessä. Minun osuudekseni jäi poikien kuskaaminen. Pienemmän pelit olivat heti aamusta ja kun kävin hakemassa hänet mitali kaulassa kotiin, lähdin saattamaan toista poikaa omiin peleihinsä. Aamun pelaajapoika halusi ehdottomasti päästä katsomaan isoveljensä ottelut ja Kaisakin halusi lähteä mukaan. Kuinka ollakaan, peli olikin yllättävän jännittävä ja jäin ponnahtelemaan maalien tahdissa kentän sivupenkille.
Isi joutui lähtemään heti aamusta opettelemaan kahta lentokenttälinjaa, joita ei ole koskaan ajanut, mutta joita pääsee huomenna ajamaan. Monta kertaa pelien aikana ajattelin, kuinka olisi pitänyt isinkin nähdä noin upeat pelit.

Aamupelaajan viemisen jälkeen kävin Kaisan ja Saaran kanssa pikaisesti Kansainvälisen koulun kirppiksellä. Saaralla on selvästikin prinsessatavarat taakse jäänyttä elämää. Nyt olisi ollut tarjolla prinsessojen kampauspöytiä ja jos vaikka mitä tarvikkeita, mutta Saara teki kaupat hymyilevän teinipojan kanssa kahdesta konekivääristä - hintaan 2 euroa.
- Kyllä nyt on pojat kateellisia mulle, hän totesi kotimatkalla.
Onneksi Kaisa löysi muutaman pehmoeläimen, ettei ihan hukkareissu tullut hänen kohdaltaan.
Vähän tavanomaista hiljaisemmalta myynti tällä kertaa vaikutti.

Mitään ristiriitaa ei Saara näe siinä, että pihalle pyöräilemään lähtiessään hän asetti kaksi uutta pyssyään pyörän nukkekoriin sojottamaan.

Varsinaisena löytönä pidin euron maksanutta puista palapeliä, jossa on Amerikan kartta ja jokainen osavaltio erivärisenä palana.

Jos aamukahvin keittoa itselleni  ja ruuanhakureissua kaupasta ei lasketa, on siinä tämänpäiväiset kotityöni tähän mennessä. Äitini sanoi ennenvanhaan, kun joku asia oli päässyt retuperälle, että "se vettää retuva".
"Jonniiverra vettää retuva tänpäiväset huushollihommat. Mänen laettamaa saonan piäle ens töeksein."

2 kommenttia:

 1. Harmi tosiaan, ettei isä päässyt pelejä katsomaan, olisiko joku ottanut videolle, että näkisi jälkeenpäin? Ihana Saara ja pyssyt nukkekorissa, täällä vielä leikitään myös prinsessaleikkejä - vaikka välillä ollaan niiiiin isoja 7-vuotiaita.
  Suloista sunnuntaita koko perheellesi!
  ps. ja kiitos taas uuden sanan opettamisesta, en ollut "retuva"sta koskaan kuullut

  VastaaPoista
 2. Meidän poijalla on seurakuntien turnaukset eessä ja koko kevät siitä on puhuttu,iskä ku lähtee huoltajana matkaan.Pieksämäellä asti kisailevat:)
  joskus suaki vettää retuva huusholli-hommat,yks päivä voi vaan tuua etteesä muutaman kiivas-tahtisen työpäivän:)

  VastaaPoista